Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Valaki ha atel egy lelki...

Valaki ha atel egy lelki megzuhanast a sajat otthonaban es a szomszedai titkos hangfelvetelt keszitenek rola, mit mond errol a ( bunteto)jog?

Figyelt kérdés

Egyedulallo szemely,piszkaljak,ragalmazzak, ellehetetlenitik a szomszedai.

Sajat otthona falai kozt zart ajtok ablakok mogott ossze omlott es zokogva sirva vadolta,pejorativ jelzokkel illette oket.lehetseges, hogy rogzitettek mindezt,hogy ellene felhasznalhassak.ennyit tudok,segiteni akarok neki hogy mindazok utan amit atelt,ne meg a zaklatoi huzzak ra a vizes lepedot s hurcoljak meg.van kovetkezmenye tehat annak ha kivulallok valakit ilyen intim,szemelyes,lelki osszeomlasa kozben fosztjak meg intimszferajatol egy titokban rogzizett hangfelvetellel?

ápr. 21. 07:41
 1/1 anonim ***** válasza:
Gondolom nem egyezett bele a hang felvételbe szóval az büntethető. Ettől függetlenül az összes szomszéd halhatja ahogy őket szidja arra nincs megoldás
ápr. 21. 22:14

Kapcsolódó kérdések:

Bolt, áruház, üzlethelyiség belsejében szabad kép- és hangfelvételt készíteni, illetve kell hozzá külön engedélyt kérni?

Sok olyan videót láttam már, magyart és külföldit is, amiben a feltöltő megjegyezte, hogy nem engedték forgatni a boltban vagy pedig az történt, hogy felvétel készítése közben rászóltak, hogy ne videózzon. De vannak fent olyan videók is, ahol nem szólnak rájuk, nem...

Megzsaroltak. Mit tennétek a helyemben?

14 éve sajnos belekeveredtem egy rossz társaságba, és részt vettem egy bűncselekményben. Nem buktunk le. Magamtól soha nem kezdtem volna bűncselekménybe, ma is tisztességes életet élek, de az akkori élethelyzetem, családi hátterem kaotikus volt, belecsúsztam... Most...

"Azonban, amennyiben egyéb tényállási elemek is kapcsolódnak a hangfelvétel rögzítésének körülményeihez, kivételes esetben a hangfelvétel készítés is...

írja az egyik oldal a titokban készített hangfelvételekkel kapcsolatban. Kérdés: törvényileg kényszeríthető a titokban hangrögzített személy arra hogy saját magát azonosítsa a felvételen? Valaki előáll egy titokban rögzített hangfelvétellel és beperel hogy a rajta...

A titokban (a másik fél tudta nélkül) készített hangfelvételt felhasználhatja a magyar rendőrség, bíróság?

Sok ügyvéd szerint nem, mások szerint igen, de több nagy tágyaláson a közelmúltban éppen titokban készített hangfelvételek alapján ítéltek el embereket.Most akkor törvényes ilyet csinálni, vagy csak speciális esetekben (gyilkosság stb.) használhatók?Ez már 13 éves kérdés, most mi a helyzet:

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!