Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Végrehajtás államisítva lesz?

Végrehajtás államisítva lesz?

Figyelt kérdés
Mi lesz a végrehajtásban dolgozó adminisztrátorokkal? Vagy az irodai dolgozókkal majd?
máj. 5. 08:59
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
36%
Nem kellene államositani. Olyan törvényeket kéne hozni, ami biztositja a jogszerűséget és azt, hogy mégegyszer ne lehessen egy maffiahálózatot létrehozni mások nyomorából.
máj. 5. 09:08
 2/33 anonim ***** válasza:
59%
Remélem. A hatalmával visszaélő maffiaszerű hálózat.
máj. 5. 09:16
 3/33 anonim ***** válasza:

Ezt hol hallottad, kérdező?

2-es!

Összekevered a korrupciót a végrehajtási kényszerrel.

Az, hogy fizet valaki azért, hogy végrehajtó lehessen, ettől még simán járhat el szabályosan az adósok ügyében.

A végrehajtó bevételét meg jogszabály állapítja meg.

máj. 5. 14:18
 4/33 anonim ***** válasza:
100%

Ez több ezer végrehajtási ügy lenne országosan.

Ennyit az államapparátus nem bír el.

A bírósági titkár már így is le van terhelve az egyéb kijelölt ügyeivel, a bírósági (vh.) ügyintézőnek meg nincs minden döntéshez hatásköre (van, amihez kell a titkár....).

Több titkárt (ügyintézőt) meg nem bír el az államkassza + van egy szint szakmailag, ami alá nem mennek a bíróságok az új emberek felvételénél, akkor se, ha emiatt be működésképtelenné válnának bizonyos bíróságok.

Nem. Ez nem lett kellőképpen átgondolva.

Ez nemcsak (jogi, illetve végrehajtási) szakmai hanem pénzkérdés is.

máj. 6. 03:51
 5/33 anonim ***** válasza:
0%

Korábban is állami kézben volt. Ideje visszavenni.

Akinek volt már dolga végeehajtóval akár adósként, akár hitelezőként, az tudja, hogy a legtöbb rettentően sunyi gazember... Semmilyen szabályt nem tartanak be, alig csinálnak valamit, aztán felveszik érte a nevetségesen magas fizetésüket...

Ezt csak ügyvédi körökből hallottam, a személyes példám, hogy tartoztak nekem 200 ezer forinttal, végrehajtásra került az ügy 2018-ban...

2023-ig a végrehajtó egy gyufaszálat nem tett keresztbe, pedig levelekkel bombáztam, hívogattam, természetesen minden általa kiszabott díjat megfizettem rendesen...

Mivel csődeljárás alá került a cég, a végrehajtótól elkerült az ügy, de én nem hagytam annyiban. Bepereltem a végrehajtót. És meg is nyertem a pert.

Megkaptam tőle a 200 ezer forintot, pluszban kifizetett 600 ezret az ügyvédemnek...

Visszatérve a témához, nagyon remélem, hogy államosítják a rendszert, átadják mondjuk a NAV-nak az egészet (más országokban is az adóhatóság kezeli ezt a területet), az ilyen barmokat pedig kirúgják...

máj. 6. 05:09
 6/33 anonim ***** válasza:
73%

Nekem volt dolgom végrehajtóval: ügyvédként.

Semmi rosszat nem tudok róluk elmondani. Ami a feladatuk volt, ami igen hálátlan, azt maximálisan korrektül , az adós érdekéért is figyelemmel elvégezték.

Persze ettől még az adós haragudott a “rohadék végrehajtóra” , de ettől még nem volt igaza.

El is bukta a vh. kifogást.

máj. 6. 15:18
 7/33 anonim ***** válasza:

6-os! Bizonyára vannak tiszteletreméltó kivételek, de azért ügyvédi körökben városi legenda, hogy a végrehajtók általában semmilyen határidőt és szabályt nem tisztelnek, a kisebb összegű követeléseket pedig le se sz@rják...

Ráadásul országos botrány is van belőle, hogy az elmúlt években csak kenőpénzekkel lehetett hivatalt szerezni... Ez nem zárja ki, amit te írsz, ugyanakkor valószínűleg az ilyen rendesebb végrehajtók vannak kisebbségben...

máj. 6. 15:44
 8/33 anonim ***** válasza:
100%

Képviseltem én adóst is meg vh. kérőt is..... nem a végrehajtók voltak a bunkók.

Ők betartottak minden jogszabályi előírást.

Ellenben az adós még a jogorvoslati lehetőségeinek is lusta volt utánajárni és még neki állt feljebb, amikor a végrehajtóval egyetemben tájékoztattuk a fizetési késedelembe esés következményeiről.

De a vh. kérőről is hasonló "jó dolgokat" tudok mondani.

Az a tény, hogy valaki esetleg fizet azért hogy végrehajtó lehessen, még nem feltétlenül von le hátrányt a szakmai érdemeiből.

Ettől még lehet profi, emberséges végrehajtó, csak éppen így tud pozícióhoz jutni.

Az én időmben csak úgy lehettem ügyvédjelöt, hogy fizetni kellett principálisnak.

Na akkor ez jobb?

máj. 6. 17:35
 9/33 anonim ***** válasza:

Nem, mind a kettő lesújtó képet fest a magyar társadalom helyzetéről...

Abban teljesen igazad van, hogy a korrupcióval átszőtt hivatalszerzéstől függetlenül vannak becsületes és emberséges végrehajtó, vagy ügyvéd valaki.

És nyilvánvalóan az adósok és a végrehajtást kérők sem szentek.

Viszont tényleg sok a nemtörődöm, önkényesen tevékenykedő végrehajtó, ha vannak is kivételek.

És nem érdemek alapján jut valaki tisztséghez, ott előbb, vagy utóbb a hiányosságok is felbukkannak... Persze nem minden esetben, de azért a legtöbbször...

Én csak a saját példámat tudom említeni megint... Bírósági papírom van róla, hogy a végrehajtó 3 évig le se sz@rta az ügyemet... Megvárta szépen, hogy felszámolás alá kerüljön a cég, aztán pedig azzal jött, hogy már nem lehet végrehajtani semmit... Az volt a szerencse, hogy még pont időben beadtam a kifogást és el is bírálták még a csődeljárás előtt, így kártérítési perben a végrehajtó ellen nyertem és megkaptam a pénzemet... Ha rajta múlt volna, egy garast sem kapok... És sajnos nagyon sok végrehajtónak hasonló a hozzáállása. Csak a zsíros ügyekre mennek, az átlag állampolgár meg le van ejtve...

máj. 6. 18:14
 10/33 anonim ***** válasza:

Valamikor volt olyan, hogy törvényszéki végrehajtó.

Meghatározott - bíróságokat megillető - összegeket hajthatott csak be (bűnügyi költség, egyéb eljárási díjak).

A végrehajtás "rerformjával" ez megszűnt és ezt a jogkört (is) az ÖBV kapta meg.

Ezzel megnövekedtek az ÖBV ügyterhe (a jövedelmük nem annyira, mert ezek számottevő bevételt nem hoztak olyan nagyon nekik).

Ha most egész hóbelebancot állami - törvényszéki - hatáskörbe rakja, az hatalmas fejetlenséget fog okozni.

A végrehajtás, mint terület, csak önmagában annyi, mint más nemperes együttesen.

Felduzzasztaná az államapparátust, akik állami fizetésért végeznének iszonyatos mennyiségű munkát.

És azt jól tudjuk, hogy az alulfizetett, ugyanakkor emberfeletti elvárásokat támasztó munka mennyire befolyásolja a minőséget.

Ha eddig haragudtál a végrehajtókra, akkor ezután méginkább fogsz, mert most már nemcsak "embertelen és igazságtalan" munkát fognak végezni, hanem - állami beosztásban - még meg se lesznek fizetve, így ezért is szívni fog az érintett adós és vh. kérő.

máj. 7. 05:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Meghalt édesapám. A halála után kifizetett 13 havi nyugdíjat most visszaköveteli az állam, de azt arra a számlára küldték, ami zárolva van. Mit tehetek?

Édesapám januárban meghalt, halála után rögtön bejelentettük a nyugdíjintézetnél is a halálát, de ennek ellenére elutalták a 13 havi nyugdíjat és a negyed 14. havit. Az mondjuk már eleve furcsa, hogy ha 13. havi, akkor miért nem jár, hiszen tavaly egész évben élt még...

Az normális eljárás, hogy a végrehajtó már 1,5 nyitvahagy egy végrehajtási eljárást, ha azt már tudja, hogy (jelenleg) az adósnak nincs vagyontárgya?

Rövoden összefoglava helyzetet van egy adósom, aki ellen 2024 márciusában lépett a marasztalási per hatályba 25 millió forint értékben (kamatok, eljrási meg egyéb költségek ebben nincsenek benne) 2024 április áprilisában megkezdte a végrehajtó a végrehajtási eljárást,...

Duplán hajtott be a végrehajtó. Ez hogyan lehetséges? Visszakaphatom a pénzt?

Volt régebben egy parkolási bírságom, ami végrehajtóhoz került. A végrehajtó aztán küldött egy levelet a munkahelyemnek, hogy a tartozást vonják le a fizetésemből. Ma meg is kaptam a tartozás összegével csökkentett fizetésem, csak hogy amikor az megérkezett az eddig...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!