Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hivatalos papír?

Hivatalos papír?

Figyelt kérdés
Ha személyesen nem tudok hivatalos papírt aláírni, /betegség/ akkor mi van?
máj. 5. 10:49
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Ennyi infóból nem lehet megmondani, mi lesz a következménye. Ha fontos aláírni, akkor teljes bizonyító erejű magánokiratban (kézzel írt és aláírt vagy géppel írt és 2 tanúval aláírt) meghatalmazást tudsz adni másnak, hogy írjon alá nevedben és helyetted. Az sem mindegy milyen hivatalos papír, mert ingatlanügyben nem elég az egymás közötti meghatalmazás, ott ügyvéd is kell hozzá.
máj. 5. 10:52
 2/2 A kérdező kommentje:
ingatlanügyben ------köszönöm, értem!
máj. 5. 11:12

Kapcsolódó kérdések:

Van rá Lehetőség, hogy minden hivatalos levél ne papír alapon, hanem az Ügyfélkapu+ -os "irattárba" érkezzen?

Be tudom ezt állítani valahol, hogy ne kelljen minden hivatalnál ezt külön-külön kérni?

Ennek mi a hivatalos neve?

Nem tudom hogy magyarázzam el érthetően. Szóval van egy ilyen cucc amit szeretnék megvenni de nem tudom mi a neve. (Utána akarnék nézni hogy hol lehet kapni.) Szóval egy ilyen fekete borító, közepén két hajlítható drótszerűséggel. Arra kell ráfűzni oldalt előre...

Ha nem teljes névvel írtam alá az erkölcsi bizonyítvány igénylő lapot, elfogadják úgy is?

Tehát nem az egész nevemmel írtam alá, csak ahogy mindenhol máshol szoktam. Az én esetemben csak vezetéknév. Elfogadják így is, vagy visszaküldik?

Idegen helyen otthagyni a kocsit egy szerelőnél, biztonságos ez?

Egy facebookos csoportban figyeltem fel egy fickóra,aki karosszériázást és festést vállal. Nekem pont az kellene most a Hondámra,de nem ismerem az illetőt.Hogyan tudnám biztonságosan otthagyni a kocsimat,hogy nyugodt maradjak a lopás gyanuja nélkül? Minden közeli...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!