Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Jogosítványok európai nyilvánt...

Jogosítványok európai nyilvántartása 2030-tól? Biztos jó lesz ez nekünk?

Figyelt kérdés

"Az új uniós irányelvek az orvosi alkalmassági vizsgálat mellett más területeket is érintenek. További változás, hogy 2030-ig bevezetik a digitális jogosítványok rendszerét, míg a vezetési tilalmakat európai szinten fogják érvényesíteni, így ha egy sofőrnek egy másik EU-s országban elveszik a jogosítványát, a döntés itthon is érvényes lesz. A tagállamoknak 2028 végéig kell átültetniük a szabályokat saját jogrendjükbe."

Nekem pl lett egy rendőr ellenségem, és érdekes módon, a háziorvos bevonta a jogsimat bosszúból. Kreált pár valótlan diagnózist, amiről még csak nem is hallottam és ennyi.

Esélyem nincs, fellebbezgethetek, hát a szomszéd sarki háziorvos fogja eldönteni, azaz helyben hagyni, pedig az ég világon semmi akadálya nincs egészségileg. 30 éve vezetek, balesetem se volt.

Viszont a cirkusz után sikerült a németet megszereznem, azóta azzal vezetek és így megoldva a probléma.

Őszintén, mi értelme ennek az Uniós egységestésnek? Egy jogállamban még talán működne, de egyrészt nagyon eltérőek a feltételek, másrészt Magyarország messze van a jogállamtól, mint az esetem is mutatja. Bíróságra is hiába megyek, ezt eddig több ügyvéd megerősítette, semmi esélyem, ha magas rangú rendőr benne van a buliban (nyilván bizonyíthatatlahul, és ugyanúgy a házirovos hamis diagnózisait se tudom bizonyítani).

Feltételezem, nem én vagyok az egyedüli, akinek ez nem jön jól, csak más okokból.

De így kvázi egy maffiaállam döntése is érvényesül egy jogállamban. Ez jogilag rendben van? Állandóan a tagállamok szuverenitását szajkózzák, akkor ezen a területen miért kell egységesíteni?

máj. 5. 12:10
 1/8 Mad Max2 ***** válasza:
89%

Igen ez egy nagyon jó dolog.

Kérdező: Ha ugy gondolod hogy a háziorvos igazságtalan volt veled, akkor lehet fellebezzni, és akkor egy orvosi bizotság dönt hogy alkalmas vagy e

Most ha nem vagy alkalmas, de te egy kiskaput kihazsnálva vezetsz akkor az bizonyítja hog y ez az EU rendszer jó lesz, mert az olyan veszélyes elemek mint te ki lesznek szürve a közútakról!

máj. 5. 12:31
 2/8 anonim ***** válasza:
87%

Támogatom.

Háziorvost is lehet váltani.

És nem csak házorvos adhat ki alkalmasságit. Foglalkozás-egészségügyi szakorvos is kiállíthatja.

máj. 5. 12:50
 3/8 anonim ***** válasza:
87%

Kérdező, a sztorid tele van ellentmondásokkal.

Ugyanis ha legálisan "szereztél" német jogsit, akkor ott le kellett adnod a magyart, amit aztán ők megküldtek a magyar konzulátusnak érvénytelenítésre. Ez a szabványos eljárás amikor valaki végleg átköltözik egy másik EU tagállamba és nincs kedve visszajárkálni x évente hosszabbítgatni. Magyarán a rendőr haragosod semmit nem tud már keresztbe tenni, mivel a német orvos nyílvánított eü. alkalmasnak és ők is adták ki az új jogsit.

Amúgy mi lehet az a kamu "diganózis", amit nem tudnál megcáfolni a fellebbezés során???

máj. 5. 13:00
 4/8 anonim ***** válasza:
Igen.
máj. 5. 13:09
 5/8 A kérdező kommentje:

1

Ez csak elméletileg van így, az írott jogban.

Egyébként tudod ki a "bizottság"? Ahogy írtam, a szomszéd rendelő háziorvosa egyszemélyben, csak azt még aláírják utána ketten, hogy mégis bizottságnak tűnjenek. (megtapasztaltam, tehát nem csak feltételezés).

Szóval szeirnted 30 éve nem vagyok alkalmas, amelyek közt volt kb 10 év kékfényes vezetés is. Vicces.

Viszont érdekes amagyar ember hozzáállása. Nem az ügyet vizsgálja sose, hanem azt, mibe lehet belekötni a személyt érintően. Látod ilyen se nagyon van más civilizált országban, jó példa arra, amit írtam.

3

Hát ne haragudj, nem sok fogalmad van a német rendszerről. Egyébként szabályosan szereztem természetesen.

máj. 5. 13:43
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Háziorvos kreált bosszúból pár valótlan diagnózist..... Ezt mégis hogy a búbánatban? Nemrég voltam jogsit hosszabbítani, elém raktak egy kérdőívet amiben kipipáltam hogy minden rendben, meg hogy ezt a nyilatkozatot büntetőjogi felelősségem alapján tettem, kifizettem a lóvét, és meg volt a hosszabbítás. Most vagy nagyokat mond a kérdező, vagy tényleg minden baja van amiről tud a háziorvosa, és nem biztos hogy a közlekedésbe akar engedni egy időzített nem szándékos tömeggyilkos jelöltet.
máj. 5. 13:51
 7/8 A kérdező kommentje:

"Háziorvos kreált bosszúból pár valótlan diagnózist..... Ezt mégis hogy a búbánatban?"

Elmondom nagyon szívesen: rendkívül egyszerű. bedokumentálta még azt is, hogy nekem állítólag epilepsziás rosszullétem volt és ő látott el a saját rendelőjében, de most jön a lényeg, TETTE EZT AKKOR, AMIKOR BIZONYÍTOTTAN OTT SE VOLTAM!

ehhez kell még magyarázat? hiába van negatív neurológiai szakvéleményem (mert van!), hiába van kizárva az epilepszia, mindennek az érvényeítéséhez bíróságra kellene mennem és több évig pereskednem a semmiért.

máj. 5. 14:07
 8/8 anonim ***** válasza:

Mehetsz betegjogi képviselőhöz, felülvizsgálatot kérhetsz, és akár az orvost el is tilthatják, de jól meg is büntethetik, te meg be is perelheted, ill. megegyezhettek előtte peren kívül, ha sikerül.

Szerintem is jó. Pl. ismerek valakit, akinek külföldön elvették a magyar jogsiját a rendőrök, erre hazaautózott jogsi nélkül, és itthon meg beadta, hogy elvesztette a jogsiját, és adtak egy másikat. Ez azért nem oké.

máj. 6. 15:11

További kérdések:

Lehet választások előtt azzal trükközni, hogy átjelentkezem a jellemzően billegő területen lévő ingatlanba és ott szavazok?

Igaz, hogy túlságosan nagy matematikai előnyt nem jelent egy szavazat senkinek az esetek többségében, de egy család már simán jelenthet. Ezen a választáson is volt olyan, hogy egy kerületben 100 alatti volt a különbség. Vannak területek, melyek rendszeresen billegő...

Budapesten van jó ingatlanügyes ügyvéd?

Te ismersz ilyet ? Benapozás elvesztése miatt szeretnék polgári peres kártérítést indítani.

Ez nem számít szabálysértésnek?

Végrendeletembe bele akarok írni valakit, de nem akarom hogy tudjon róla. Jóba vagyunk, de a hitelesítéshez szükséges pontos adatait születési dátum, lakcím nem tudom. Ezért arra gondoltam hogy amíg kimegy valahova egy pár percre, belenyúlok a táskájába, lefotózom az...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!