Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Miért vannak ilyen sokan,...

Miért vannak ilyen sokan, akik nem értik az ajándékozást, mint jogi aktust?

Figyelt kérdés

Minden jogsegélyes, ingatlanjogos csoportban rengeteg olyan kérdést olvasni, amik az ajándékozással kapcsolatosak, és azt mutatják, hogy az illetőnek valójában fogalmi sincs az ajándékozásról, mint jogi aktusról. Ez miért lehet? Ilyen tájékozatlanok az emberek?

Például olyan kérdések szoktak felmerülni, hogy X éve erre meg arra a családtagra "íratta" (tehát nem is az ajándékozás kifejezést használja az illető) pl. az ingatlanát, és hogy hogyan lehetne visszaszerezni. Vagy a nagymama kapcsán írják, hogy 15 éve a gyerekeinek vagy unokáinak ajándékozta a hazát, de most el akarja adni, mi ennek a menete. És ha a kommentelők leírják, hogy nem tudja a nagymama eladni, mert neki már így nincs háza, akkor csak értetlenkedik a kérdés feltevője.

máj. 6. 22:11
 1/5 anonim ***** válasza:
90%
Tájékozatlanság
máj. 6. 22:15
 2/5 anonim ***** válasza:
85%
Mert az emberek többségének lövése sincs a jogról. Mondjuk nem csodálom amennyire túlszabályozott... a fene nagy egyszerűsítést követően hány oldalas is lett a Ptk?
máj. 6. 22:18
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Ezek oregek altalaban. Oreganyam is apamra "iratta" a hazat, aztan szerinte utana "atiratta" az ocsemre. Csak legyintek, nem kezdem el magyarazni hogy mama neked mar nem volt hazad akkor amikor az ocseme lett. Ugyis benne lakik halalaig, a tobbit nem erti, mindegy. Sokmindent nem ert.
máj. 6. 23:00
 4/5 anonim ***** válasza:

#3. Nem tudhatjuk, hogy mit értett iratás alatt, ajándékozást, vagy végrendeletet. Végrendeletet módosíthat. Na meg tény, hogy ajándékozni is lehet kikötésekkel, pl. haszonélvezeti joggal terhelten, ill. hogy nem adhatja el az ingatlant, ameddig a haszonélvező él.

Az emberek sokaságában a pénzügyi tudatosság is iszonyat alacsony, hát még a jogtudatosság. Amúgy meg a politikai tudatossággal is épp ez a helyzet, alapfogalmakkal és következményekkel nincsenek tisztában az emberek.

Engem meg az döbbent meg, hogy mennyien használják pl. az albérlet kifejezést, miközben az valójában már generációk óta alig létező dolog. Érdekes módon főbérlő nincs, csak tulaj. Vagy nem tudom, hogy gondolják. És még számtalan ilyen van.

máj. 7. 13:14
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
5 De igen, egeszen pontosan tudjuk hogy mit ertett alatta, azt ami a kerdesben van, mert erre irtam peldat. Es arra hogy oregeknel fordul ez elo jellemzoen. Oreganyam haza eseten is eltelt a ket ugylet kozott 20 ev. Nem emlekszik, nem erti. Apam iratta az ocsemre. Oreganyam haszonlevezetet ez nem erinti. Mindegy, oreg mar, apam meg meghalt.
máj. 7. 14:03

További kérdések:

Mi van ha a cég által előírt orvosi alkalmasságin alkalmatlannak találnak?

azonnal fel kell menteni engem a munkavégzés alól hiszen immáron papírom is van róla hogy nem vagyok alkalmas?

Ha a munkahelyen illetlenül viselkedem és a felettesem megüt akkor jogom van feljelenteni vagy úgy ítélnék meg hogy a saját határait védte?

Vagy nem feljelentés csak munkajogi képviselőt megkeresni? Nem volt nagy ügy, annyi történt hogy a főnökasszony panaszkodott hogy milyen szörnyű az alakja, én meg mondtam hogy szerintem tökéletes és végig akartam simítani a felső testét de úgy egybe, nem tudom mi jött...

Mit tegyek, ha közlekedés közben megsértették a jó hírnevemet?

A bizonyíthatóan igaztalan állítások közlése összesen 8 fő személyesen jelen lévő ember füle hallatára történt. A jogaimat megsértő autós ezután elhajtott a helyszínről, de a rendszáma megvan. Ezt a rendőrségen kell jelezni? Nyilvánvalóan ezzel helyrehozhatatlan károm...

Facebook szóváltásból lehet rendőrségi ügy?

A minap egy helyi csoportban megosztottam egy hétköznapi problémát. Normálisan,kultúráltan kifejtve a gondomat. Többen is válaszoltak, ám volt egy úriember, aki lehordott mindenféle gyökér,bunkó,idióta parasztnak. Eleinte higgadtan válaszoltam, de mivel folytatta...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!