Ha normális meggy termés lesz idén, visszamegy az ára a botrányosan drága árról, vagy lenyúlják a boltok a magyar családok kárára, mint mindig?

válasza:

válasza:Termelő vagyok, és évtizedek óta figyelem az árak alakulását.
Amióta vannak multik, azóta ők alakítják az árakat. Magyarul, ők viszik a reális ár alá (reklámcélból) azokban az években, amikor itthon rendes termés van. Ha itthon nincs termés, akkor viszont nincs konkurenciájuk, nyugodtan felemelhetik az árakat.
Ha utánanézel a KSH adatainak (én megtettem), azt találod, hogy a zöldségek és gyümölcsök ára az átlagkeresethez viszonyítva átlagban harmada, mint a '80-as években. (A húsok ára meg ötöde, ezért nem tartanak már állatot az emberek.)
Pl. 1985-ben 1 gombóc fagyi 1,50-be került, 1 kg meggy pedig 25,10-be. Ha most 500 Ft-nak veszünk egy fagyit, akkor a meggynek 8366-ba kellene kerülni... De nem kerül, pedig a szedésnek igen nagy a kézimunkaigénye, így a költsége is. (A bekerülési költség fele a szedők béréből áll.) A fagyinál meg összekevernek egy kis (pár forintba kerülő) port pár egyéb dologgal, és kész.
Kapcsolódó kérdések:
"a DÁP alkalmazással való bejelentkezés csak egy lehetőség, amelyet felajánl a szolgáltató – hangsúlyozták a sajtótájékoztatón a Magyar Nemzet kérdésére válaszolva." Tehát nem lehet kötelező, így kell lennie régi "papíralapú" lehetőségnek is, vagy olyan "online"...
Es szoktak e baszakodni rajta ? Hozzám a Csornai kapitányság az illetékes,ott normálisan kezelik ezt a dolgot?
Rövoden összefoglava helyzetet van egy adósom, aki ellen 2024 márciusában lépett a marasztalási per hatályba 25 millió forint értékben (kamatok, eljrási meg egyéb költségek ebben nincsenek benne) 2024 április áprilisában megkezdte a végrehajtó a végrehajtási eljárást,...
Nagymama meghal, előtte az a kívánsága, hogy a számláján lévő pénz legyen szétosztva a 3 unokája között. Ez kb másfélmillió forint, szóval 500K / unoka. Az egyik unokának van egy kb ennyi tartozása az apja felé, így az apa azt mondja, neki nem utal semmit. Ezt az...
Valami ellenőrzést végeznek egy cégnél, ami több mint két éve radiátort cserélt a házunban. Felhívtak a végzésben, hogy részletezzem, milyen munkát végeztek, mikor, mennyi volt az anyagköltség, munkadíj, azt hogy fizettem ki, adjak elő megbízási szerződést, munkalapot,...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!