Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha normális meggy termés lesz...

Ha normális meggy termés lesz idén, visszamegy az ára a botrányosan drága árról, vagy lenyúlják a boltok a magyar családok kárára, mint mindig?

Figyelt kérdés

máj. 26. 21:50
 1/2 Justinianus ***** válasza:
Annyiért adják, amennyiért a családok megveszik. Te is annyiért adnád, ha lenne valami eladód.
máj. 26. 23:44
 2/2 anonim ***** válasza:

Termelő vagyok, és évtizedek óta figyelem az árak alakulását.

Amióta vannak multik, azóta ők alakítják az árakat. Magyarul, ők viszik a reális ár alá (reklámcélból) azokban az években, amikor itthon rendes termés van. Ha itthon nincs termés, akkor viszont nincs konkurenciájuk, nyugodtan felemelhetik az árakat.

Ha utánanézel a KSH adatainak (én megtettem), azt találod, hogy a zöldségek és gyümölcsök ára az átlagkeresethez viszonyítva átlagban harmada, mint a '80-as években. (A húsok ára meg ötöde, ezért nem tartanak már állatot az emberek.)

Pl. 1985-ben 1 gombóc fagyi 1,50-be került, 1 kg meggy pedig 25,10-be. Ha most 500 Ft-nak veszünk egy fagyit, akkor a meggynek 8366-ba kellene kerülni... De nem kerül, pedig a szedésnek igen nagy a kézimunkaigénye, így a költsége is. (A bekerülési költség fele a szedők béréből áll.) A fagyinál meg összekevernek egy kis (pár forintba kerülő) port pár egyéb dologgal, és kész.

máj. 31. 09:04

Kapcsolódó kérdések:

Egyetemre történő jelentkezéskor kikerülhető valahogy a "DÁP" rendszerbe való integrálódás?

"a DÁP alkalmazással való bejelentkezés csak egy lehetőség, amelyet felajánl a szolgáltató – hangsúlyozták a sajtótájékoztatón a Magyar Nemzet kérdésére válaszolva." Tehát nem lehet kötelező, így kell lennie régi "papíralapú" lehetőségnek is, vagy olyan "online"...

Egy Zoraki 914es-re szeretném kiáltani viselési engedélyt,időpontot kell e foglalni vagy csak bemegyek aztan intézik is?

Es szoktak e baszakodni rajta ? Hozzám a Csornai kapitányság az illetékes,ott normálisan kezelik ezt a dolgot?

Az normális eljárás, hogy a végrehajtó már 1,5 nyitvahagy egy végrehajtási eljárást, ha azt már tudja, hogy (jelenleg) az adósnak nincs vagyontárgya?

Rövoden összefoglava helyzetet van egy adósom, aki ellen 2024 márciusában lépett a marasztalási per hatályba 25 millió forint értékben (kamatok, eljrási meg egyéb költségek ebben nincsenek benne) 2024 április áprilisában megkezdte a végrehajtó a végrehajtási eljárást,...

Mi lenne a normális ebben a helyzetben?

Nagymama meghal, előtte az a kívánsága, hogy a számláján lévő pénz legyen szétosztva a 3 unokája között. Ez kb másfélmillió forint, szóval 500K / unoka. Az egyik unokának van egy kb ennyi tartozása az apja felé, így az apa azt mondja, neki nem utal semmit. Ezt az...

Ilyen levelet kaptam a NAV-tól, ez normális?

Valami ellenőrzést végeznek egy cégnél, ami több mint két éve radiátort cserélt a házunban. Felhívtak a végzésben, hogy részletezzem, milyen munkát végeztek, mikor, mennyi volt az anyagköltség, munkadíj, azt hogy fizettem ki, adjak elő megbízási szerződést, munkalapot,...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!