Hol lehet észrevételt tenni ha egy vállalkozás balesetet okozott nekem , és a sérülést csak mütétti úton tudták orvosolni ???

válasza:

válasza:Megvan a szétrobbant szódásflakon és annak minden darabja?
Tanúk?
Fényképek?
Orvosi látlelet.
A sürgősségi ellátás, műtéti zárójelentés, ambuláns lapok, táppénzes papírok.
A szemtanúk elérhetősége.
Írásban jelentsdbe a történteket a szódásflakont forgalmazó vagy biztosító vállalkozásnak, és kérjd a kár rendezését.
Ha a vállalkozás nem ismeri el a felelősségét, érdemes ügyvédhez fordulni, aki személyi sérüléses kártérítési ügyekkel foglalkozik.
Az ilyen ügyekben gyakran sikerdíjas vagy részben sikerdíjas megbízás is előfordulhat.
Súlyos sérülés esetén rendőrségi feljelentés is szóba jöhet, ha felmerül, hogy a balesetet gondatlanság vagy biztonsági előírások megszegése okozta.
Ennek szükségességét egy ügyvéd is meg tudja ítélni.
Ha a vállalkozás felelőssége megállapítható, akkor többek között igényt tarthatsz:
sérelemdíjra a testi sérülés miatt;
a keresetkiesés (például a táppénz és a rendes jövedelem közötti különbség) megtérítésére;
a felmerült költségek (utazás, gyógyszerek, gyógyászati segédeszközök stb.) megtérítésére;
indokolt esetben egyéb vagyoni károk megtérítésére is.
A robbanás használat közben vagy töltés közben történt?

válasza:"Ez munkahelyi baleset."
Pedig nem tűnik annak. Egyáltalán nem nevezte meg a helyet.
Kapcsolódó kérdések:
Egy olyan kérdéssel fordulok hozzátok hogy szeretnék vállalkozásban klímákat tisztítani.De csak kizárólag tisztítás volna(magasnyomasú mosóval lamellák, mókuskerék tisztítasa) nem bontanám szét a klímát,nem nyúlnák a hűtőközeghez sem a gázhoz. Ezt végezhetem e klíma...
Egyéni vállalkozóként ugye ha jól tudom 3-4000Ft órabérem lenne, viszont adóznom is kell + könyvelési díj + kocsit bérelnék. Diákmunkaként viszont nem lenne ilyen órabérem. Melyik érné meg jobban? Illetve az milyen lenne, ha inkább egy étterembe mennék futárnak? Nem...
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy több városban is lehet woltozni? Mármint azt tudom, hogy a diszpécserrel át tudom magam rakatni egyik városból a másikba, de ezt tudom pl 4-5 havonta váltogatni? Alapjáraton Turkuban élek, de mikor hazamegyek Magyarországra ott is...
Tudom, senkinek sincs a fejében más vállalkozók naptára, úgy értem a kérdést, ha van esetleg tetováló ismerősötök, akitől ezt nyugodtan meg lehet kérdezni, vagy ha ti magatok vagytok ilyenek, azt örömmel venném. Fontos volna az idő is, számít, hogy szeretném jövő héten...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!