Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Megrongálták a munkahelyen a...

Megrongálták a munkahelyen a rollerem?

Figyelt kérdés

Diák vagyok gyakorlaton egy hotelben.

A kollégáim, a kertészek, a biztonsági ör a tudtom nélkül, megkérdezésem nélkül önkényesen használták a rollerem és megrongálták

Ez úgy derült ki, hogy letettem a rollerem a jelenléti ív helye utáni fészerbe tisztán, majd késöbb délután ki volt téve és mondták hogy kipróbálták csak nem tudták elindítani. Nem tudom milyen jogon nyúlnak hozzá az én tulajdonomhoz, mivel nem köztulajdon. Szégyennek tartom, hogy még a biztonsági örben sem lehet megbízni, pedig az lenne a feladata hogy figyeljen a területre, ne más tulajdonát próbálgassa ki.

A gyári fényvisszaverö matricáját le kellett szednem mivel szét rugdosták, valószínüleg a lábukkal hajtották a rollerem így lerugdosták, tiszta kosz lett, széna, föld, por, levált a rollerröl. Pótolhatatlan mert gyárilag a csomagban volt. Pár karc is van az elején. Nem rég vettem pár hete. 100kg-ot bír és egy dagadt ember állt rá így nem tudtom történt e kár ami a közeljövöben befolyásolhatja a müködését.

Ez nagyjaból hány forintos kár?

Már szóltam a fönöknek de nem mentem vele semmire, azt mondta ne hozzam vagy láncoljam le.

Tudom ki volt (bár valószínü hogy nem csak ö tette) mivel a haverjai elmondták, ráadásul hallottam hogy arról beszélnek tölem távolabb hogy merre ment vele. Lábbal hajtotta mert elinditani nem tudta hogy kell.

Holnap el akarom kérni töle a kártérítést és ha nem adja meg feljelentem.

júl. 16. 10:27
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Hotelben kell lennie kameráknak, szóval könnyen megtalálhatják hogy ki volt. A biztonsági vezetőnek szólnék elsőre.
júl. 16. 11:07
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
en besetälnek a helyi sündörsegre es feljelentest tennek...
júl. 16. 13:04
 3/18 A kérdező kommentje:
Nincsenek kamerák. A fönök azt mondta nem tudja megallapitani ki volt igy nem von kerdore senkit.
júl. 16. 13:29
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
ühüm... Nincs kamera... egy hotelben... :D ez valami vilägvegi 2-3*os csoda lehet... Mint följebb is irtam, följelentes ismeretlen tettes ellen. Az sem häträny, ha a hotelhez hivod a rendört helyszinelni, es ha a fönök pampog (en elzavarnäm a picsäba) akkor föl lehet hivni a figyelmet, hogy nem csak kötelessegeid vannak hanem jogaid is. Es elkezdhetsz mäsik hotelt keresni gyakszi helynek...
júl. 16. 13:55
 5/18 anonim ***** válasza:
84%

1. Ismeretlen tettes ellen feljelentés rongálásért.

2. Beszélsz a biztonsági őrrel, elmondani, hogy az egy vadiúj roller volt, vagy megveszi teljes áron, és csinál vele, amit akar, és te vissza vonod a feljelentést, vagy viselje a következményt, amit majd egy polgári per fog követni, és úgy fizeti meg a kárt, meg a perköltséget.

júl. 16. 16:36
 6/18 anonim ***** válasza:
100%
Ha a feljelentés jegyzőkönyvéről mutatsz másolatot, akkor hitelesebb leszel, mint egy fenyegetőzéssel. Persze majd jön a szöveg, hogy nem csak ő volt meg mért pont ő... de neked ezzel nem kell foglalkozni, rendezzék akkor egymás között, osszák meg az árát, neked az a lényeg, hogy tudj venni egy ugyanolyan rollert vadi újan. Nem ezt megjavítva, hanem újan.
júl. 16. 16:39
 7/18 anonim ***** válasza:
100%

"Már szóltam a fönöknek de nem mentem vele semmire, azt mondta ne hozzam vagy láncoljam le."

Meg az apja fszát. Majd fuvaroz téged esetleg munkába meg haza? Gondolom ő is gyalog jár. Ja autóval? Ha megrongálod, ő is így jár? Akkor se lenne kamerafelvétel?

Az én fiam is rollerrel jár gyakorlatra egy étterembe. Kva világ lenne, ha ott ezt csinálnák a rollerével, majd a főnök még fellengzősködne meg nincs kamera... aha.

Gondolom kiskorú vagy még: szülővel menj be! Ha nem fizetik ki, akkor irány szülőkkel a rendőrség!!!

júl. 17. 11:14
 8/18 anonim ***** válasza:
100%
Én egy gyárban dolgoztam, ott a biciklim kerekéből kitépték a szelepet és tolhattam hazáig. Vadiúj kerekek voltak, felújított kerékpár. Voltak kamerák, de senki sem volt hajlandó visszanézni, akárkinek is szóltam. Volt olyanra is példa, hogy a sufnimból tűntek el kerti szerszámok, láncfűrész, lombszívó, benzinmotoros fűnyíró. A faluban vannak kamerák az utcákon, tettem feljelentést ismeretlen tettesek ellen, eltelt azóta 4 év, nem találták meg a tetteseket. A kerékpáron könnyebben túltettem magamat, vettem bele új kerekeket, a kerti cuccokat is szép lassan lezártam magamban. Ez Magyarország.
júl. 18. 17:29
 9/18 anonim ***** válasza:
52%
Szüleid mit mondtak, mit tettek végül??
júl. 18. 20:16
 10/18 anonim ***** válasza:
32%
Bennem az is felmerült, hogy a főnök csak neked nem akarja kiadni a felvételt, ill. nem akar balhét. Tetszett volna azonnal feljelentést tenni, akkor a rendőrség utánajár, hogy van-e kamera, és kikéri a felvételt. Ha volt is felvétel, ennyi idő alatt törölték.
júl. 18. 21:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Mire számíthatok ilyen esetben (kutya megrongált egy autót)?

Most jött egy férfi szólni, hogy ide követte a kutyát, aki összekarcolta meg szétharapta az autóját. Kikezdte a kerítést és elszökött... Egyáltalán miért nyúlna egy kutya egy autóhoz???? Fel nem tudom fogni... Holnap megyek megnézni az autót és megbeszélni. De mire...

Műhold felveteleket valahonnan vissza lehet nezni?

Valahonnan meg lehet szerezni felveteleket? Megrongaltak a keritesemet éjszaka.

A szomszédom járólapokat rendelt. A fuvaros az ingatlanra való beállás során megrongálta a társasház gázcsonkját. Munkája végeztével mindennemű...

Fényképet készítettem, és a fuvarvállalóval is közöltem a történteket, de elhajtott, Ő kirúgta az alkalmazottat. Jól van ez így?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!