Ebben az esetben az apaság bebizonyításának mi a folyamata? A nő még házasságban van, de a barátomtól esett teherbe. A válás húzódik mert a férj mindenbe kapszkodik. A gyereket is nevelné, csakhogy ne tudódjon ki.
Kisvárosban élünk, a férjet nagyon sokan ismerik a munkája miatt. Hogy milyen otthon én nem tudhatom. A nő hamarosan szülni fog. Tudom, hogy a barátomnak segítségre lesz szüksége, de ilyen helyzetben nem voltam.
Automatikusan a férjre lesz bejegyezve a gyerek?
Vagy apasági tesztet kell kérni?
Ha nem jó kategóriába írtam a kérdést, akkor elnézést kérek. De gondoltam ezt sokan olvassák.

válasza:"Tudom, hogy a barátomnak segítségre lesz szüksége, de ilyen helyzetben nem voltam." És Téged ez ilyen szinten akkor miért érdekel, hogy apasági teszt meg hasonlók? Ez az ő dolguk.
De egyébként
- Aki felcsinálta a nőcit a szülésnél jelentkezik, hogy ő az apa és szeretné a gyereket. Akkor erre jön egy apasági teszt, valóban-e.
- Az apa/feleség kér egy apasági tesztet. Illetve nagyszülő még kérhet DNS-tesztet, hogy az unoka valóban rokon-e.
A lényeg, hogy Te, mint barát nem nagyon tehetsz semmit, főleg, ha a férj valóban "mindenbe kapaszkodik" és nem akarja elengedni a félrement menyecskét és a nő se akar elválni.

válasza:Igen, a gyermek automatikusan a férj nevére fog kerülni, és igen, bírósági úton kell majd rendezni a valódi apaságot.
A megoldás: apasági vélelem megdöntése iránti per
A pert az anya, a férj (a vélelmezett apa) vagy maga a gyermek (a gyámhivatal által kirendelt eseti gyám útján) indíthatja meg.
A barátod nem.
Kell DNS-teszt, igen.
Családjogi ügyvédet keressetek, mert nem áll rendelkezésre korlátlanul sok idő. Asszem, egy év, de abban nem vagyok biztos.
#1 Köszönöm szépen a válaszodat!
Azért érdekel mert 3 éves korunktól barátkozunk, 40 évesek vagyunk. Sokszor segített rajtam, ha kellett pénzzel, ha kellett munkával, mindig végig hallgat stb. Most talán én is viszonozhatom. Nem balhés férfi, most így alakult az élete. Ez a nő kell neki. Hasznos akarok lenni , de nem tudtam, hogy működik az ilyesmi.

válasza:

válasza:2-nek:
Én annyit korrigálnék az általad leírtakon, hogy szükségtelen ügyvédre pazarolni a pénzt. Tapasztalatból mondom.
Ez egy objektív, "igen-nem" per lesz, aminek a kimenetele csak egyféle lehet.Egy ügyvéd legfeljebb végigülheti. Mi is ügyvéd nélkül vittük végig.

válasza:

válasza:#7-nek:
Ha időt akar húzni, fog is tudni. Azon egy ügyvéd sem segít.
Kapcsolódó kérdések:
A nők általában az élethez állnak közel, a férfiak a halálhoz. Ennél fogva a nőktől lehet többet tanulni, hogyan kell élni, és a férfiaktól lehet többet tanulni hogyan kell meghalni... És az apaságra a férfit sokszor rá kell vezetni, míg az anyát nem kell.
Nem más nők, meg pénz a mindene, hanem a gyermeke akármilyen, nemű is. Aki nagyon vágyik az apaságra és nem csak megcsinálni tudja?
A barátnőm holnap megy az orvoshoz 9-re... Már hetek óta tapasztal tüneteket, most kiderül, hogy terhes-e. Jövő hónapban leszek 22, szóval nagyon fiatal vagyok még (vagy csak én gondolom így?) (ő 24 amúgy). Ami az anyagiakat illeti, én félmilliót keresek, ő sajnálatos...
Van egy ismerősöm, akivel jóban vagyok. Nem legjobb barátok vagyunk, jól elvagyunk. A sztori annyi, hogy van egy csaj, akivel ismerősöm 2 évig járt, aztán szakítottak. Bár a srác még összejár vele, kizárólag "dugópajtiként" tekint rá, és ezt világosan meg is...
Egyáltalán ki az anyjuk? Tényleg mind Michael-é, vagy egyik se? A legnagyobb fiú pl nem tűnik úgy, mintha az övé lenne, de a legkisebb fiú lehet az övé. Meg a lány is talán. De szerintem, ha valamelyik az övé, akkor az csak a kicsi. Meg ha egyik se az övé akkor is tuti...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!