Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha megváltozott munkaképességű...

Ha megváltozott munkaképességű vagyok és 7 éve 6 havonta hosszabbítják a szerződésemet akkor járna végkielégítés ha szerződés lejárta után nem hosszabbítank?

Figyelt kérdés

júl. 18. 11:20
 1/7 anonim ***** válasza:
Ha meghatározott időre szól a szerződésed, akkor nem. Akkor sem, ha az x. meghatározott ciklus után nem kötnek új szerződést.
júl. 18. 11:26
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Végkielégités akkor jár, ha felmondanak. Mivel neked automatikusan lejár a szerződésed, igy nem jár. Amőgy pedig: törvényellenes 5 évnél tovább határozott idejű szerződéseket hosszabbitgatni már...
júl. 18. 11:26
 3/7 A kérdező kommentje:
Akkor engem törvényellenes alkalmaznak. Januárban leszek itt 8 éve.
júl. 18. 12:41
 4/7 anonim ***** válasza:
hát igy szerződéshosszabbitgatással ennyi idő után igen, ez nem szabályos, már határozatlannak kéne lennie
júl. 18. 13:19
 5/7 A kérdező kommentje:
És én most mit csináljak ezzel?
júl. 18. 13:22
 6/7 krwkco ***** válasza:

Bizonyos esetekben jogszerű az, ha a munkáltató 5 éven túl is határozott idejű munkaszerződéssel foglakoztat.

Munka törvénykönyve 192. §.

[link]

Ha ezek nem állnak fenn, akkor munkaügyi bíróságon kérheted, hogy töröljék a szerződésedből a határidőt. Attól kezdve vagy határozatlan idejű munkaviszonyban leszel vagy ha már nem hosszabbítottak, akkor jár neked a határozott idejű munkaviszonyra vonatkozó végkielégítés és a felmondási idő bére.

júl. 18. 13:43
 7/7 A kérdező kommentje:
Akkor a joggyakorlat jogos erdeknek fogja fel a szerződések hosszabbítás akkor ezt a formáját az én esetemben. Mert palyaz félévente a munkaltatom az állami pályázatban a támogatásra mivel megváltozott munkakepessegu alkalmazó munkahely.
júl. 18. 14:04

Kapcsolódó kérdések:

A hatályos magyar törvények szerint melyik esetben jár végkielégítés egy megszűnő gazdasági társaság (magyarországi székhelyű) határozatlan...

1. eset: a gazdasági társaság végelszámolással szűnik meg. 2. eset: a gazdasági társaság felszámolási eljárással szűnik meg.

Leépítéskor közös megegyezést ajánlottak, de nem hajlandóak a közös megegyezésre, mit tegyek?

Egy éve aktív leépítés zajlik nálunk is, hetente hat-nyolc embert küldenek el folyamatosan. Nekem is közös megegyezést ajánlottak a 20 év után járó pénzzel és hogy dolgozzak le három hónap felmondási időt. Készültem rá egy ideje, előbb utóbb mindenkire sor...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!