Ha megváltozott munkaképességű vagyok és 7 éve 6 havonta hosszabbítják a szerződésemet akkor járna végkielégítés ha szerződés lejárta után nem hosszabbítank?

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:Bizonyos esetekben jogszerű az, ha a munkáltató 5 éven túl is határozott idejű munkaszerződéssel foglakoztat.
Munka törvénykönyve 192. §.
Ha ezek nem állnak fenn, akkor munkaügyi bíróságon kérheted, hogy töröljék a szerződésedből a határidőt. Attól kezdve vagy határozatlan idejű munkaviszonyban leszel vagy ha már nem hosszabbítottak, akkor jár neked a határozott idejű munkaviszonyra vonatkozó végkielégítés és a felmondási idő bére.
Kapcsolódó kérdések:
1. eset: a gazdasági társaság végelszámolással szűnik meg. 2. eset: a gazdasági társaság felszámolási eljárással szűnik meg.
Na mert szerintem hátrányosan érint, mondjuk távolabb van a munkavégzés helye stb..
Egy éve aktív leépítés zajlik nálunk is, hetente hat-nyolc embert küldenek el folyamatosan. Nekem is közös megegyezést ajánlottak a 20 év után járó pénzzel és hogy dolgozzak le három hónap felmondási időt. Készültem rá egy ideje, előbb utóbb mindenkire sor...
Vagy ez opcionális és csak adható?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!