Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A földhivatalnál, illetve a...

A földhivatalnál, illetve a polgármesteri hivatalnál is be kell jelenteni, ha megváltozott a személyigazolványom száma?

Figyelt kérdés
Most kellett először az előző lejárta miatt új személyit igényelnem úgy, hogy van a nevemen ingatlan. A földhivatalt (tulajdoni lap révén) és a polgármesteri hivatalt (kommunàlis adó révén) kivéve mindenhol voltam már, és mint kiderült, a közműveknél és a lakásbiztosításnál nem kell bejelenteni.

aug. 25. 17:24
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
nem kell
aug. 25. 17:28
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
nem kell sehol
aug. 25. 17:35
 3/7 anonim ***** válasza:
88%
Sehol sem kell bejelenteni.
aug. 25. 23:32
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Sehol nem kell bejelenteni. Ha majd ügyet intézel, és igazoltatnak, akkor látni fogják, és rögzítik az új igazolványszámot az ügyintézés kapcsán amúgy nem.
aug. 26. 06:05
 5/7 anonim ***** válasza:
53%

Nem kell az ilyet bejelenteni.

Viszont ha van valamilyen szerződésed folyamatban, pl. áruvásárlási hitel, vagy előfizetői szerződésed valamilyen szolgáltatóval, akkor oda érdemes bejelenteni a változást, mert a későbbi ügyintézésnél lehet probléma, hogy nem stimmelnek a korábbi adataid.

aug. 26. 07:29
 6/7 anonim ***** válasza:
51%
A Földhivatalnál tudtommal nem tartják nyilván a személyigazolvány számot. Születési hely, idő, anyjaneve (amik nem szoktak változni), és lakcím van nyilvántartva. Ez utóbbi ugyan változhat, de az a tapasztalatom, hogy nem okoz poblémát, ha csak a következő ügyintézésnél frissíted. Ettől függetlenül ha precíz akarsz lenni bejelentheted a lakcím változást is, feltételezem ekkor is fizetni kell az eljárási díjat.
aug. 26. 09:17
 7/7 anonim ***** válasza:

Sehol nem kell bejelenteni.

Ma már annyira össze vannak kötve egymással a hivatalos adatbázisok, hogy az összes létező helyen automatikusan átállítódik. Totál biztos, hogy akármelyik régi igazolványszámodból kiindulva az újjal is meg fognak találni, ha nekik fontos ...

Ha valahol mégis még a régi van meg, akkor az első hivatalos találkozásnál kérni fogják, és a saját listájukon lecserélik. (Pl. a bankodnál néha van személyes ügyintézés, ha ott a régit látja, akkor szépen átvezeti az újat.)

aug. 26. 17:06

Kapcsolódó kérdések:

Kinek áll jogában elkérni a személyigazolványt és a lakcímkártyát?

Párnapja voltam egy állásinterjún, egy cégen belül, de a portán lévő biztonságiőrök, kérték tőlem ezeket az okmányokat. Csak is akkor léphetek be a gyárba, ha oda adom nekik ezt lemásolni, és így kaptam volna egy ideiglenes belépőkártyát, a gyár területére. Én nem...

Személyigazolvány igénylés - nincs lakcímkártya (?)

Sok éve élek külföldön, nemsokára lejár a személyigazolványom. Az itteni nagykövetségen elvileg tudnék másikat igényelni, de ehhez kellene lakcímkártya a tájékoztató szerint, ami nekem nincs, csak itteni lakcímem. Ilyenkor mit kellene tennem, hogy kaphatok új...

Elvesztettem a személyigazolványomat ma, ha holnap megyek újat csináltatni be kell jelentenem a rendőrségen?

Minden esetben szükséges a bejelentés? Születési anyakönyvi kivonatot és a meglévő irataimat gondolom magammal kell vinnem. Egy másik kérdés, ha a járási 18:00-ig van nyitva és én 17:00 után megyek oda még lesz idő úgymond sorra kerülni és megcsináltatni (egy...

Postai meghatalmazással hivatalos irat átvételénél szükséges a meghatalmazó személyigazolványa, hogy fizikailag nálam legyen?

Barátnőm külföldön van. Van egy meghatalmazásom, de a személyigazolványa értelemszerűen nála van. Képet tudok mutatni róla, illetve még videóhívásban tudnám megkérni őt, hogy mutassa meg a személyigazolványát / lakcímkártyáját, de nem tudom, hogy ez működhet-e.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!