Jogképes éppen 18 alatt is simán vagy, szóval az aláírásod hiteles.
2014. máj. 9. 07:13
2/11 anonim válasza:
nem igazán értem ... tehát te vagy a fotós is és a modell is, ha jól értem? ez esetben aláírhatod, nincs jelentősége, csak saját magaddal kötsz egy szerződést.
Ha viszont van modelled, akit fotózol, és az 18 alatti, akkor bizony kell a szülő aláírása is! Én is fotóztam (divatfoto) sokat, és 18 alatt határozottan NEM cselekvőképes az ember polgárjogi értelemben, így aláírhatja, de kell mellé a szülője/gondviselője aláírása is.
2014. máj. 9. 07:26
3/11 Vona Gábor válasza:
" tehát te vagy a fotós is és a modell is, ha jól értem?"
Nem, ő a fotós. Csakhogy 18 év alatti. Olvasd el jobban a kérdést.
2014. máj. 9. 07:27
4/11 anonim válasza:
14-18 között KORLÁTOZOTTAN CSELEKVŐKÉPES, mondjuk azt nem tudom, hogy ebben a tekintetben cselekvőképes-e de menj biztosra, írasd alá a szülővel is és ígérd meg, hogy csak olyan képek kerülnek felhasználásra amire Ő is rábólint. Nem mondom, hogy hívd el a fotózásra, mert vannak akiket kifejezetten zavar, ha valamelyik szülőjük jelen van. Mondjuk nekem volt már konkrét ellenpélda is, ahol anyuka eljött a lányával és még közös képek is készültek róluk, és mind a ketten tökre élvezték. Mondjuk ha engem kérdezel ez lenne a normális, hogy egy tinédzser lánynak ilyen a viszonya az édesanyjával és nem a "tönkreteszed az életemet mert nem fotóztathatom magam" a hozzáállás. Igyekezz részletesen és korrektül lekommunikálni a dolgot és akkor nem lesz gond. :)
2014. máj. 9. 09:56
5/11 Vona Gábor válasza:
ma 09:56
Kár, hogy a magyar jogrendszerben a cselekvőképesség, meg a jogképesség között kilométerek vannak.... istenem, csak az önjelölt kamujogászoktól ments meg minket.
#5: Eszem ágában sem volt "kamujogászkodni", próbáltam jó tanácsot adni. Neked amúgy van jogi diplomád? :)
2014. máj. 9. 11:14
8/11 anonim válasza:
igen, tényleg van különbség, csakhogy ide az utóbbi vonatkozik. sőt mi több, még a fotózásra is el kell mennie az egyik szülőnek, ha a gyerek nincs még 18!! bizony ...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!