Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Internetes eladásért kell...

Internetes eladásért kell fizetni adót?

Figyelt kérdés
Szeretnék készíteni egy weblapot, ahol pár száz forintért cserébe le lehetne tölteni design sablonokat, programokat, webes sémákat..stb. Ezekért PayPal-lal lehetne fizetni. Az érdekelne, hogy ezt a fajta tevékenységet én végezhetem simán, vagy köteles vagyok erre is adózni, egyéb térítéseket fizetni, bejelenteni?
2014. máj. 9. 14:27
 1/5 anonim ***** válasza:
82%
Minden üzleti tevékenységre köteles vagy adózni (hogy pontosan hogy azt nem tudom).
2014. máj. 9. 14:30
 2/5 anonim ***** válasza:
Üzleti tevékenységet folytatsz, és a bevételed után adóznod kell. Külföldi weboldal esetén nem a magyar szabályok vonatkoznak rád, de a számládra érkező jövedelmeddel el kell tudnod számolni.
2014. máj. 9. 14:31
 3/5 anonim ***** válasza:
Ha a webszerver rejtett szolgáltatásként működik, tehát nem lehet bemérni a kommunikáció végpontját ahol működik és a fizetéseket lenyomozhatatlan pénzben csinálnád (Bitcoin és hasonlók). Akkor nem kellene adót fizetned sehol sem, és nem ér utol semmilyen adóhivatal.
2014. máj. 9. 14:47
 4/5 anonim ***** válasza:
Igen, köteles vagy, de ez pont egy olyan biznisz amit ki tudsz költöztetni egy kellemesebb adózási rendszerrel rendelkező országba, csak ott kell nyitnod számlát hozzá, és azt használni, nem magadnak utalgatni.
2014. máj. 9. 15:00
 5/5 anonim ***** válasza:
0%
Nem kell. Az internetes eladás adómentes.
2014. máj. 9. 16:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!