Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Szomszéd tehet valamit ha én...

Szomszéd tehet valamit ha én zavarom a hangos tevékenységeimmel a saját udvaromban hétköznap?

Figyelt kérdés

Zavarja őket.

most költöztek ide kb 2 hete.

van egy 1 éves kislányuk.

kb 1 hete szombati napon átjött az ürge szólni hogy ne motorozzak már az ablakuk alatt mert fél tőle a gyerekekük, a botonos részen ami távolabb van a házfaluktól arra motorozhatok az már nem zavarja őket, akkor abba is hagytam a motorozást amúgy is hétvégén nem szabad zavarni a szomszédokat. hát azóta csak a betonos részen motorozok kb napi fél órát össz vissz. erre most átjön megdörömböli a kaput, és ordít, leállítom a motort, azt ordítja hogy hagyjuk már abba azt a ku"@"va motorozást van egy 11 hónapos gyerekük, és nem bír aludni mert állandóan motorozunk. és hogy most akkor menjenek most már a rendőrségre vagy mi, hogy állandóan motorozunk...

mit tehetnek? bemennek a rendőrségre, hétköznap van, ilyenkor reggel 6-tól este 10 óráig azt csinálok a saját portámon amit akarok nem? hétvégén nem szabad zavarni, de hétfő van, és egész nap motorozhatok, vagy flexelhetek, vagy körfűrésszel vághatom a fát az ablakuk alatt is. igaz?

na most amiért én még főleg le sza.rom a pofájukat, az az hogy ezt a hézat az egyik rokonuk ajánlotta fel nekik hogy költözzenek ide mert üresen áll. az öreg aki odaadta a házat, az nkünk már rengeteg kárt csinált, máskor volt egy bodzafánk az udvarban, már alig vártunk hogy lehessen csinálni üdítőt, átjött hogy rendbe tegye a házmögét, az öreg, és mikor nem voltunk kint kivágta a fát, jólvan ez nem nagy érték, de nekünk rosszul esett. akkor eltölrtek kb 10 éve egy zsír új palát.

akkor egyszer kint állt az autónk a kapunk előtt, és átjött a szomszéd hogy lefesti a házmögét, hát hozott egy permetezőt, aztán meszettel, elkezdte spriccelni a házfalát, na most erről azt kell tudni, hogy a kerítés és a kapunk felett a szél kihordta a meszetet, és mikor indult haza a szomszéd akkor kinyitotta a kapunkat, és meglátta hogy az ezüst autóból fehér lett. az autó ekkor volt fél éves, újonnan vettük, opel astra G autót, szólt nekem hogy nézzem meg, hát az egész tiszta fehér volt, a szélvédők meg minden az ég világon minden, még a kerekei is. bejöttem vízé, mire megengedtem a vízet meg szivacsot, meg stb. akkorra az egészet ő tenyérrel át törölgette, na szóval összemaszatolta az egészet, és tiszta karc lett az egész. 20-szor kellett megmosni kb mire visszakapta a színét, de a meszet úgy megmarta hogy még a mai napig is ha megmosom az autót akkor kifehéredik. ez már 5 éve volt.

van két ablak a házon ami átnéz az udvarunkba, egyáltalán nem szabályos, az egyik az egy ilyen kicsi ablak, a kamrának egy kicsi ablaka, azon van egy kicsi szúnyogháló, tehát átlátni rajta, azt már nem tudom hogy az mikor került oda meg stb. vagy hogy az ott is volt e azt nem tudom, anyámék mikor megvették ezt a házat több mint 20 évvel ezelőtt akkor még nem a permetelős öregé volt ez a ház, aztán megvette a permetelős a házat, kb 15 éve egyszer hazaértek a faterék, és már be volt állítva egy ablak, az egyik szobára, ami átnéz hozzánk, amit erről tudni kell, ez így nem szabályos, eleve meg kell minket kérdezni hogy bele egyezünk e, aztán írásos szerződés, és még akkor is csak olyan ablak üveget lehet beletenni amin se ki se be nem látni. hát ezen sima üveg van, ki-be látni rajta.

kb ennyi. válaszoljátok meg hogy szerintetek, hogy vannak most a törvények. jó most arról az új lakók nem tehetnek, hogy az öregapjuk vagy akárkijük milyen károkat csináltak nekünk, de akkor is tudhatnának róla.

és ha gondlunk egyet akkor megmondhatjuk nekik hogy jó akkor rögtön csinálják be mind a két ablakot? mert ha igen, akkor megmondanám neki hogy csinálaj be és nem fog zavaróan bemenni a hang és kész

én most azért nem fogok lemondani a hobbimról, hogy bírjon aludni a kislánya...

egyébként is eleget tettem a férje kérésének, nem mentem az ablakuk alatt, kb 10 méterre motoroztam le fel az ablakuktól, a motor még be sem melegedett, 3 ezres fordulatig húztam neki ma, és egyszer csak dörömböl és üvölt, de még csak ilyen 3-4 perce motoroztam....

szerintetek?

a többi meg még, hogy nekünk meg nekik szembe nem lakik senki, ezért fater a fa ágakat leszokta kicsit metszeni, meg a gazat lenyírni és ott szoktunk megállni az autónkal, erre többször is érkezünk haza és elvan foglalva a parkolónk, többször is ha nem áll ott az autónk akkor rögtön odaállnak. igaz az közterület, de nekik sem tartana tovább ő előttük megcsinálni a helyet, és megbírnának állni.

tegnap egész délután vágta az udvarukba a füvet, az nem zavarja kölköt? mert tegnap délután betegen én sem bírtam ám aludni a fűnyírástól. és az vasárnap volt!

a kutyájuk mióta ideköltöztek folyamatosan nyavicskol, napközben folyamatosan, de eléggé rászokott zendíteni éjszaka is.

múlthét előtti szombaton meg negyed nap láncfűrésszel vágta a fát, az nem zavarja a lányukat? mert akkor ennyi erővel engem is zavar hogy hétvégén láncfűrésszel zörögek. és a láncfűrésznek 8-9-10 ezres fordulaton vagy nem tudom mekkora fordulata van, de 100-szor nagyobb hangja van mint az én mz-mnek 8 ezres fordulaton, és én csak 3 ezerig pörgettem.

2014. máj. 12. 13:01
1 2 3 4
 21/39 A kérdező kommentje:

19-es, hát függ ám hogy milyen motor, és hogy mekkora a hangja, mert pl az autónknak akkor hangja van hogy azt tényleg nem hallja meg semelyik szomszéd.

ha neked is egy 125-ös vagy 250-es négyütemű gyári kipufogós motorod van akkor tényleg nem hallja meg a szomszéd, meg a házban lévők sem.

2014. máj. 12. 15:27
 22/39 anonim ***** válasza:
91%
Jólvan haver állj le, ez csak egy gyerek, ha megkéred emberi nyelven, talán még abba is hagyja. Ha ilyen tahó módon állsz hozzá, ő is tahó lesz később.
2014. máj. 12. 15:28
 23/39 anonim ***** válasza:
91%
Tahó már pont nem lesz.
2014. máj. 12. 15:31
 24/39 kovpet ***** válasza:
65%

Nem mutatkoztak be? OMG.

Ne "fogadj szót" idegennek, majd a kiérkező rendőrnek.

Nagyon gyerek vagy te még, ahogy látom.

A szomszéd baja nem (csak) a motorozás, hanem hogy folyamatosan zajongtok valamivel és ő meg nem ipartelepre szeretett volna költözni, hanem lakóházba.

Amúgy a fater cégének a hivatalos telephelye van az udvarotokban? Mert ha nem, akkor egy birtokvédelem esetén lesz baj és nem a motor miatt...

2014. máj. 12. 15:35
 25/39 anonim ***** válasza:
25%

125, 250? :))) a motorozás 500nál kezdődik drága fiam.

Egyébként Honda CBR 600-asom van.

2014. máj. 12. 15:42
 26/39 Andizsuzsi ***** válasza:
94%

"fater cégének a hivatalos telephelye van az udvarotokban?"

A faternak egyáltalán hivatalos vállalkozása van-e?

Bár szerintem ez egy provokatív kitalált történet, ilyen lüke ember ilyen fogalmazással és helyesírással?

2014. máj. 12. 15:50
 27/39 A kérdező kommentje:

normálisabb motor, ami már megy is jól az a 600-astól nem 500-tól, mondjuk már az 500-as is megy, de rengeteg a különbség az 500 és 600-as között.

De viszont ha már egy 600-as cbr-ed van ami nem rossz :D mondjuk milyen évjárat?

És egy 600-asnak már van hangja, szóval nem lehet azt úgy bemelegíteni hogy a szomszéd ne hallja meg, vagy bent a gyerekek, csak ha 50 méterre van a bemelgeítési hely a gyerekektől, és a gyerekek 10 falon beljebb vannak, és gyári normál kipufogók vannak rajta.

sport dobbal, hidegen szívatóval felpörög 3 ezerre és azt meghallja a kettővel arrébbi szomszéd is.

2014. máj. 12. 18:47
 28/39 A kérdező kommentje:

Nem cég. meg semmi ilyen nagy munkálatok. de előfordul hogy megbízzák mondjuk egy 9 méteres úszókapuval, hogy csinálja meg, mondjuk a főnöke megmondja hogy ez olyan munka amit otthon saját udvarban kényelmesen megcsinálhat.

vagy ilyesmi dolgok. egy két kapu. tehát nem az van hogy fater vállalja órba szájba a munkákat, egyébként semmi ilyen munka nem volt még mióta azok ideköltöztek. flexet se hallottak még tőlünk, csak a motort, a két hét alat mióta itt vannak azóta jó ha két órát ment a motor.

Most lett teljesen felújítva a motor, megvettem, működőképesen, és nem volt valami jó, ezért felújítottuk, most van benne 500 km- amit nem az udvarba hajtottam bele. az udvarba jó ha mentem vele ebből az 500-ból 25 km-t

mióta itt laknak azóta meg kb 5 km-t mentem az udvarba összesen. semmi más zajongást nem hallanak, se flex se körfűrész, amúgy nincs körfűrészünk se, szalagfűrészünk van, amit fater csinált, szóval ilyen munkákat szokott csinálni magunknak, is hogy szalagfűrész betonkeverő, kapuk kertbe meg össze vissza, meg állványok, meg ilyenek. de nem túl sűrűn. és akkor nem lehet megcsinálni az ilyen dolgokat mert ideköltöznek egy kisbabával? há menjenek vissza ahonnan jöttek, ahol eddig laktak ott mellettük egy karosszéria lakatos műhely volt a szomszédba, oda is szaladgáltak át naponta 500-szor? vagy mi? mert az egy rohadt nagy forgalmú műhely napi legalább 10 autó érkezik oda.

2014. máj. 12. 18:53
 29/39 anonim ***** válasza:
94%

Szóval a korábbi lakó által okozott károkat akarod behajtani rajtuk? (Bodza, pala, permetezés.)

Egyébként teljesen jogosan lehet ablakuk a ti udvarotokra, annyi a kikötés, hogy helyiségenként egy lehet, illetve most számszerűen nem tudom a méretkorlátot, de a szokványos fürdő és kamra ablakok beleférnek.

Egyedül a kaputokat nem állhatja el, a közterületen nyugodtan parkolhat ő is.

2014. máj. 12. 20:04
 30/39 A kérdező kommentje:

persze hogy parkolhat ő is ott. de ha parkolni akar akkor csinálják meg az őnekik szembelévő területet, ne azt foglalják el amivel mi dolgozunk.

hát a rokonjuknak volt ez a háza ami üresen állt, és odajárt gondozni a házát, és akkor csinálta a károkat, amiről a mostani lakók nem tehetnek, de a ház fő tulaja tehet.

Ablak meg persze hogy lehet. Nekünk is van 3 ablakunk is ami átnéz a szomszédunk udvarába, a hátsó szomszédunkba, azok jó emberek, van két ablak, egy WC ablak, olyan üveggel amin nem látni se ki se be, és a fürdőszobán is van egy amin nem látni se ki se be. De még ebbe az ablakba is bele kell egyeznie a szomszédnak.

és lett csinálva kb 4-5 éve egy ablak, amit megkérdeztünk hogy zavarná e őket, és azt mondták hogy nem, kérdezte fater hogy nem e baj ha sima üveg lesz benne amin átlátni, mert azon több fény megy be, azt mondta nem probléma.

Nade a rossz szomszédnak is van két ablaka, egy kamra ablak, ami hivatalosan ott lehet, de mondjuk azon is átlátni.

De egyszer kb 10 éve mikor hazaértünk, addigra a szomszédék kivágták az ablak helyét, és már körbe is volt vakolva, meg a tok benne, és beletettek egy olyan ablaküveget amin átlátni. Minden megkérdezés nélkül csinálták. Csak nem akart fater balhézni az öreggel hogy akkor ezt most visszacsinálják mert nem kérdezték meg.

egyszer kb 2 éve reggel 6 órakor arra ébredtem hogy rohadtul kopácsol

2014. máj. 13. 10:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!