Na most akkor hogy is van ez?
Mozoghat a menekült Európában szabadon vagy sem?
Ha igen, Merkel minek ad 6 milliárd eurót a törököknek?
Én eddig abban a hitben voltam, hogy a menekült a legközelebbi biztonságos országig mehet, tehát ez nem azt jelenti, hogy az USA-ba is kiutazhat, mert addig már több biztonságos országon áthalad.
Lehetőleg olyan emberek írjanak, akik értenek a joghoz és képesek a jogszabály mellett, a kifejezetten a kérdésre vonatkozó részt is bemásolni, mert nem fogok 600 oldalas dokumentumokat olvasgatni, akkor inkább ne.
Köszönöm
Ugyanaz vonatkozik a menekültekre is, mint más külföldiekre, azaz szükségük van útlevélre, vízumra, engedélyekre a határátlépéshez. Ha van már Schengenen belül engedélyük, akkor természetesen a zónán belül szabadon mozoghatnak.
Ugyanakkor nem bűnözők, rabok, ezért a menekülttáborok nem zártak és elhagyhatják őket.
Az EU-török megállapodás teljesen másról szól, nem értem hogy jön ide (de, értem, csak nem akarom érteni mert nincs köze az első kérdéshez).
A repülőkre a(z üzleti) jogi szabályozás miatt általában nem szokták felengedni a menekülteket.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!