Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Az USA-ban miért nyerhet...

Az USA-ban miért nyerhet valaki ilyen nevetséges indok miatt is pert meg jó sok pénzt?

Figyelt kérdés

"Egy férfi beperelte a Domino pizzérialáncot, mert a szalámis pizzájáról hiányzott 1 db szalámi. 15.000 dollár kártérítést kapott."

De most komolyan, ez hogy lehetséges? Európában az ilyet szerintem pofán röhögnék, itt az átlag embernek eszébe sem jutna ilyen baromság miatt beperelni valakit. Nem nevetséges ez?

Miért jó ez az országnak, hogy kártérítést fizetnek a sok hülyének? Emiatt van az, hogy sokan vérszemet kaptak, és már mindenre ráírnak mindent, nehogy valamelyik agyalágyult pert indítson.

Olvastam olyanról, hogy valaki a Red Bull-t perelte be, mondván nem ad szárnyakat, és ő is megnyerte a pert. De ez a pizzás mindent visz.

Ennyire unatkoznak ott az emberek? Vagy ennyire rosszindulatúak?

Miért lehetséges ez az USA-ban?

2016. jún. 24. 16:45
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Abban sem itthon, sem az USÁban nincsen "vád".

Felperes mit csinál, ha nem vádol? Malomozik?

2016. jún. 28. 11:13
 12/13 anonim ***** válasza:
Szerintem nagyon jó hogy ott vannak törvények amelyek a fogyasztót védik. Nem hiszem hogy a Domino Pizzát sajnálni kéne. Engem is idegesít ha bemegyek egy gyorsétterembe, veszek valamit elvitelre, majd amikor már visszaértem a munkahelyemre kiderül hogy a sajtos toastból pl. kimaradt a sajt. Nem kapok másik szünetet hogy visszamenjek. De amerikában emiatt is vigyáznak hogy ne forduljon elő ilyen hiba, nálunk megvonják a vállukat.
2016. aug. 12. 15:37
 13/13 anonim ***** válasza:

"Abban sem itthon, sem az USÁban nincsen "vád".

Felperes mit csinál, ha nem vádol? Malomozik?"

Nem, nem "malomozik" (van egyáltalán ilyen szó??), és főleg nem vádol a felperes.

A felperes keresettel kéri a bíróságtól, hogy kötelezze az alperest valamire (kártérítés- vagy elmaradt díj fizetése, meghatározott cselekmény tűrése, szerződés megkötése/felbontása, stb.).

2016. aug. 12. 15:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!