Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ezért perelhetek nemi alapú...

Ezért perelhetek nemi alapú diszkrimináció miatt?

Figyelt kérdés
21 éves férfi vagyok. Jelenkeztem egy nyári diákmunkára iskolaszövetkezeten keresztül. A munka egy malomgyárban lett volna laboratóriumi kisegítő, a búzát kellett volna előkészíteni vizsgálatra. Az iskolaszövetkezet hirdetésében nem szerepelt hogy fiút vagy lányt szeretnének-e. Jelentkezett egy 18 éves lány is. A munkára 1 embert vettek fel (én jelentkeztem először). Behívtak mindkettőnket a munkahelyre ahol közölték hogy a munkára csak lányt alkalmaznak. Nem értettem miért. Mondtam hogy nekem már van laboratóriumi gyakorlatom mivel szakközépben környezetvédelmet tanultam ahol sok laboros gyakorlat volt technikusi képesítésem is van. A lány kereskedelmi iskolába jár köze nem volt laborhoz. Konkrétan rákérdeztem hogy miért nem engem vesznek fel az indok az volt hogy lányt akarnak. Ennyi. Mivel más indok nincs ezért gondolom ez nemi alapon történő diszkrimináció . Ha beperelem a gyárat vagy az iskolaszövetkezetet amiért hiányosan tájékoztattak a munkáról szerintetek lenne esélyem nyerni? Előre is köszönöm.

2016. jún. 29. 15:57
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Ezt bizonyítani is kell tudni
2016. jún. 29. 16:03
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha van hangfelvételed, akkor lehet, hogy van esélyed, különben egyszerűen letagadják. (Esetleg próbálj meg kiprovokálni belőlük egy beismerést, bár lehet, hogy átlátnak majd a szitán.) Ha megéri a fáradságot, egyébként rejtett diktafonnal vagy hasonlóval bármilyen állásinterjún megpróbálhatod felvenni, ami elhangzik, ezzel jól le lehet buktatni a munkáltatókat (már ha van némi lóvéd perköltségekre).
2016. jún. 29. 16:06
 3/5 anonim válasza:
Látod öcsém, a punci hatalma.
2016. jún. 29. 17:11
 4/5 anonim ***** válasza:
#3: Köszönöm! :DD Ilyen jót még ma nem nevettem. :DDD
2016. jún. 29. 18:41
 5/5 anonim ***** válasza:
Keres magadnak értelmesebb hobbit nyárra, mint ilyen hülyeségek miatt pereskedni.
2016. jún. 29. 20:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!