Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Más is azt tapasztalja, hogy...

Más is azt tapasztalja, hogy a kormányablakok hihetetlenül lassúak, zsúfoltak?

Figyelt kérdés

Debrecenben legalábbis az ügyintézés ott kezdődik, hogy 2 óra hossza a várakozás. Az utóbbi időben két ügyben is kellett mennem és azt hittem az új rendszer flottul működik. Hát ilyen sokat soha semmiért nem vártam az okmányirodában azelőtt. Volt előre sorszámom, az minimum 10 perc várakozás után villant is.

Más városokban is ez van?

2016. jún. 30. 10:35
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

1 hónapja voltam személyit csináltatni.

12 munkaablakból 3-ban dolgoztak.

A várakozási idő 1 óra volt.

2016. jún. 30. 10:40
 2/7 anonim ***** válasza:

Azért, mert rosszul csináljátok, a kérdező, meg az 1. válaszoló is.

Regisztrálni kell ügyfélkapura és ott időpontot foglalni.Én mindig így szoktam.

Nekem nincs időm a fél napomat ott tölteni egy 15 perces ügyintézésért.

2016. jún. 30. 10:54
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Akkor ezek szerint semmi értelme nem lett a kormányablaknak, amivel eredetileg a sok várakozást akarták elkerülni, ugyanúgy okmányiroda. Az okmányirodákban is lehet online időpontot foglalni, de nem biztosíts semmire.
2016. jún. 30. 11:08
 4/7 anonim ***** válasza:
Én Budapesten lakok, és itt nem jellemző a hosszú várakozás, legalábbis az én kerületemben. Lehet, csak szerencsém volt, de szerintem sokat fejlődött az ügyintézés, 10-20 éve még tényleg halál volt.
2016. jún. 30. 12:15
 5/7 A kérdező kommentje:

Igen, éppen azzal a címszóval lett ez az új rendszer, hogy gyorsabb, flottabb legyen minden ezért is akadtam fenn ezen a borzasztó várakozási időn. Ez nem valósult meg az biztos, hanem az ellenkezője sajnos.

Pedig mikor a jogsimat csináltattam valóban nem voltak sokan, viszont akkor meg nem működtek az ablakok 70%-a, így mégiscsak 1,5 óra volt mire legalább a számom felvillant, utána még vagy 45perc ügyintézés következett.

"Regisztrálni kell ügyfélkapura és ott időpontot foglalni.Én mindig így szoktam."

Nem tudtam, hogy itt van ilyen lehetőség, csak a régi rendszerben foglaltam így időpontot, meg fogom nézni.

2016. jún. 30. 14:22
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

A közelmúltban az a csapás ért, hogy betelt a kocsim forgalmija. Műszaki vizsgás volt, amit sikeresen abszolvált, de kiderült, nincs több rubrika, ahová be lehetne jegyezni a legújabb vizsga érvényességét.

Én biztos hülye vagyok, de szerintem ekkor az lenne a megfelelő eljárás, ha az ügyintéző benyúlna egy fiókba, kivenne egy üres forgalmi engedély okmányt, kitöltené azt a régi alapján és balra el. Nekem is jó, nekik is. Nos, nem így volt.

Három napig járogattam vissza. Meghatalmazás - a kocsi a feleségem nevén van - mondjuk ezt még megértem. Az ő összes okmányának fénymásolata. Papír az egykori banktól - már nem is emlékeztem rá melyik volt - hogy már nincs hitel a kocsin, 2008 - ban lejárt a hitel. (Miért ha még van rá hitel, nem telhet be a forgalmi?)

Persze előre nem mondták mi minden kell a forgalmi pótlásához, hanem minden esetben akkor, mikor szemben ültem az ügyintézővel derült ki, hogy még valami hiányzik.

Ha ez most normális így, akkor én nem vagyok az. Könyörgöm: az autó nem cserélt gazdát, nem változtak a paraméterei, csont nélkül átment a vizsgán, csak betelt az a nyomorult forgalmi.

2016. jún. 30. 15:12
 7/7 A kérdező kommentje:
Igen borzasztó a fejetlenség, mindig kiderül valami amire nem számítottál. Hiába hívtam fel a 1818-at, hogy mondják meg mi kell a lakcímkártya meghatalmazottal történő megcsináltatásához az ismerősömnek, a hivatalban már rittig mást mondtak, elhajtották. Megint telefon, onnan tovább a debreceniekhez, visszahívnak, végül mondtam próbálkozzon meg az okmányirodában, ott bezzeg kötekedés nélkül érdekes megcsinálták azt amit a másik nem volt hajlandó pedig ugyanolyan jogszabályok szerint kell dolgozniuk mindenhol.
2016. jún. 30. 17:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!