Sylvi87 kérdése:
Örökség. Elég fura történet?
Figyelt kérdés
párom édesanyja a napokban halt meg kórházban,öngyilkos lett a párom testvére miatt aki kábítószerezik és annyira túllötte magát hogy újra kellett éleszteni anyósom ezt végignézte és nem bírta feldolgozni.a sógorom 30 éves 3 éve nem dolgozik anyósom lakásában lakik,decemberben a 82 éves nagymamát megverte mert nem adott neki pénzt.Mai napig pszichiátriai kezelés alatt állt.párom hétfőre kivett szabadságot hogy az édesanyja temetését stb...intézze beleértve az anyagiakat is ő fizette volna.A lakás amiben a sógór lakik az anyósomé időjközben kiderült hogy 4-5 havi közműszámla elmaradás van illetev a gázt már ki is kapcsolták.Mi nem lakunk ott 5 éve.Ma a páromamt felhívta a nagymama hogy nincs szükség arra hogy a párom intézze a temetést és a rendőrségre sem kell mennie a boncolás miatt majd a sógór mindent elintéz a nagymama meg majd fizet.Vélhetőleg a párom is örököl mivel ketten vannak testvérek szerintetek mi lesz ennek a történetnek a vége.A hagyatékban tudomásunk szerint egy háromszobás lakás és a nagymama házának a fele van.Nem szeretnénk lemondani róla hogy a kábítószeres sógóré legyen minden?2016. júl. 2. 15:45
1/10 anonim válasza:
A párod együtt intézze a temetést és a hivatalos ügyeket a testvérével. A drogos sógor kezébe ne adjatok pénzt, a nagymama se. A temetés után szerintem üljetek le mindannyian és beszéljétek meg az elmaradt közüzemi díjak befizetését. Az örökséget a hagyatéki tárgyalás rendezi, anyósod után fele-fele
3/10 A kérdező kommentje:
párom akarta az egészet intézni a nagymamát vitte volna kocsival ki a temetőbe de ma telefonált hogy a sógor intézi ő ne menjen.attól tartunk hogy még a temetés időpontját sem fogják megmondani.a sógór átmosta a nagymama agyát.anyósom párja a kórházban árulta el nekünk hogy anyósom a sógorom hülyeségei miatt választotta az öngyilkosságot.Mi nem is tudtunk az egészről semmit ami ebben a családban zajlott.Párom nem beszél a testvérével 5 éve.Mi együtt laktunk az anyósom lakásában de mi ketten dolgoztunk a sógór meg feküdt züllött egész nap az volt az utolsó csepp a pohárban hogy ellopott töllünk 40 ezer forintot.akkor mondtam a páromnak hogy jó elég idősek vagyunk költözzünk el.Igaz albérletbe tudtunk menni de 5 éve fizetjük az albit és nyugalom van.a sógór meg ott maradt a 3 szobás lakásban.
2016. júl. 2. 16:00
4/10 anonim válasza:
1. Az, hogy KI intézi a temetést, lényegtelen dolog az örökség szempontjából.
2. Az, hogy MIÉRT lett öngyilkos az anyós, megintcsak lényegtelen, ez semmiben sem befolyásolja az örökösödést.
3. Az, hogy a nagymama mit mond, nem kötelezö rátok nézve, a temetésre akkor is mehettek, ha nem öt viszitek.
4. Az örökséget a hagyatéki tárgyaláson rendezik, ha nincs külön végrendelet, akkor a két testvér fele arányban örököl.
5/10 anonim válasza:
Az égadta világon semmi fura nincs benne. A két fiú egyenlő arányban örököl. Nem értem, honnan jutott eszedbe, hogy a sógor örökölne mindent. Legfeljebb a temetési költség lejön a közjegyzői díjból.
6/10 A kérdező kommentje:
Igen ezeket értem.Csak számomra felfoghatatlan ez az egész.Én személy szerint nagyon jó viszonyt áplok az édesanyámmal soha nme tudnám bántani.Főleg úgy hogy öngyilkos legyen miattam.
2016. júl. 2. 16:36
7/10 A kérdező kommentje:
Nekem csak ezért fura.Igen a sógór az mindig ilyen volt csak magának akart mindent.Biztos nem tudnak majd szépen megegyezni.
2016. júl. 2. 16:39
8/10 kovpet válasza:
Nem is kell megegyezniük, az örökösödés menetét jogszabályok határozzák meg.
9/10 anonim válasza:
A párod örökli mindennek a felét, ami az anyjáé volt. Az adósságoknak a felét is. Haszonélvezete van valakinek a házon? Jelzálog van a házon? A nagymamának milyen jogai vannak, ő is ott lakik? Én a helyetekben kikérném az ingatlanok tulajdoni lapját, abból minden kiderül. Kérjetek hagyatéki leltárt az ingóságokra. Párodnak utána kellene néznie a családi helyzetnek, vagyoni helyzet, adósságok, stb. A nagymama nem örököl.
10/10 anonim válasza:
Anyukának házastársa van? Ha igen, akkor ő is örököl. Akkor is, ha rég külön élnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!