Az eltartási szerződés névváltoztatás után érvényét veszti, ami egy ugyanazon személy leánykori nevén lett megkötve, de a hölgy nevet szeretne változtatni?

válasza:

válasza:Nem veszíti érvényét!
Mint ahogy az összes iskolai bizonyítványod, esetleg diplomád sem.

válasza:

válasza:Kérdező!
1.) A névváltozásról készül dokumentum, amivel ha akarja az összes nevére szóló szerződést és okmányt átírathatja, de teljesen felesleges procedúra lenne, mert ...
2.)... a személyes adatai, azaz az anyja neve, születési helye, időpontja, valamint a SZÜLETÉSI NEVE(!) nem változik.
Tök mindegy, hogy holnaptól Cuncimunci Abigélnek nevezteti magát, ő az a személy, aki ekkor és ekkor, ettől az anyától, itt és itt, Hop Juliskaként született.
De ha nekünk nem hiszel, kérdezd meg az önkormányzatotok anyakönyvvezetőjét, vagy az okmányirodát!
Kapcsolódó kérdések:
Házasságkötéskor a leánykori nevem elé felvettem a férjem vezetéknevét -né végzödéssel. Egyszerűen nem tudom megszokni, nem is használom, annyira idegen tőlem. Mindig lefelejtem. Nem valtunk el, vagy ilyesmi, csak nem tudom megszokni, meg annyira hosszu igy a nevem....
Érveket, ellenérveket kérnék mindegyikről, egyszerűen nem tudok dönteni. A -né-s verzió kizárva, csak ez a kettő jöhet számításba.
Válás után nem akarom megtartani a férjezett nevemet,hanem a leánykori nevemet szeretném használni a személyes irataimon is.Mik azok az iratok,amiket feltétlenül meg kell változtatnom?Mindegyik,amin a férjezett nevem van,vagy elég a személyi,TB,lakcím,adókártya? Kb...
Nem gondolkozom névváltoztatáson, csak felmerült bennem ez a kérdés, mert találtam olyat, hogy az érettségi bizonyítványon meg ilyeneken meg kell-e változtatni. És konkrétan azt szeretném kérdezni, ha egy nő megváltoztatja a nevét, és pl később férjhez megy, és akkor...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!