Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Politika » Törvények, jog

A kérdés

Hogy nevezik hivatalosan azt, mikor valaki (szavakkal) belehajszol egy másik embert az öngyilkosságba?

Elvileg ezt is bünteti a törvény, nem?

 2017. okt. 12. 21:28  Privát üzenet  Tetszik 

A válaszok
Öngyilkosságra való felbújtás.

A válasz 52%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 30%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/3Időpont 2017. okt. 12. 21:30 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
"Öngyilkosságra való felbújtás."

na, az nem. az öngyilkosság nem büntetendő, ezért nem is lehet rá felbujtani.

Öngyilkosságban közreműködés
162. § (1) Aki mást öngyilkosságra rábír, vagy ennek elkövetéséhez segítséget nyújt, ha az öngyilkosságot megkísérlik vagy elkövetik, bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) Az a tizennyolcadik életévét betöltött személy, aki tizennyolcadik életévét be nem töltött személyt bír rá öngyilkosságra, vagy ennek elkövetéséhez segítséget nyújt, ha az öngyilkosságot megkísérlik vagy elkövetik, két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A válaszíró 78%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/3Időpont 2017. okt. 13. 13:17 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Felbújtás

A válaszíró 62%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/3Időpont 2017. okt. 14. 19:07 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
A lakás 1/2örököltem, mint egyetlen fiú apám halálakor, de anyám végrendelkezett a két unokájára közjegyzőnél, rájuk hagyva az ingatlan másik felét, akkor érvényét veszti a..
Hagyatéki tárgyaláson meghatalmazhatok egy másik örököst?
Csinalhatok tobb alkalmi munkat ugy, hogy napi bejelentesben vagyok? Pl. Ha az egyik helyen 15napra vagyok jelentve akkor, a masik helyen lehetek 1-2napot bejelentve?
Ha az albérlőnek a ház tulajdonosa felmond, akkor az albérlő, vagy a ház tulajdonosa, aki felmondott (megkérte az albérlőjét, hogy költözzön) dolga másik albérletet találni?
Egy háznak 2 haszonélvezője van. Ha az egyik engedélyezi, hogy ott lakjak és a másik nem, akkor melyikük akarata érvényesül?
Milyen nemzetközi szerződés, bilaterális megállapodás, illetve helyi törvény/rendelet teszi lehetővé, hogy egy másik ország politikai vezetése a saját anyanyelvén szignifikáns..

Kérdések a Politika rovatbólKérdések a Törvények, jog rovatból
Minden jog fenntartva © 2018, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Sitemap | Jogi nyilatkozat | Adatvédelmi szabályok | WebMinute Kft. | | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu