Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Lányok és fiúk. Akik terembe...

Lányok és fiúk. Akik terembe járnak, azoknak nagy része testképzavaros?

Figyelt kérdés
Rengeteg olyan videót látok, ahol termekben megszállottan edzenek. Mindenféle eszközökkel, össze vissza. Szomorú, hogy egyes nő, már úgy néz ki, mintha férfi lenne. Nem beszélve arról, hogy mindenféle íztelen vackokat tömnek magukba. A férfiaknak meg nem elég az, ami van, mindenáron olyanok akarnak lenni, mint azok a nyomoroncok a videómegosztón, meg a photoshoppolt fotókon. A testképzavart sokan nem vallják be, a legtöbben pedig tisztában sincsenek vele. Arról nem is beszélve, hogy tönkreteszik magukat téveszmét hajkurászva. Én magam is edzek, sokat fogytam. Volt, amikor nagyon ráálltam, de idővel rájöttem, hogy semmi értelme a média által sugárzott vackokat imitálni. Kinek, mi a véleménye erről?

okt. 9. 12:23
 1/5 anonim ***** válasza:
43%

Szia, végre egy érdekes kérdés. Nyilván csak magam nevében beszélhetek. Én jelenleg testépítek. Alapvetően ülő életmódot élek, étvágytalan típus vagyok, amikor nem sportolok folyamatosan csökkenni szokott a testtömegem. Magamat a tükörben nézve nem gondoltam, hogy rosszul nézek ki viszont egyre többen szólogattak be, rokonok és ismerősök is, hogy esetleg valamilyen betegségem van-e, rosszul nézek ki, stb. Nálam ez már olyan szinten szokott menni, hogy simán elfelejtek enni néha.

Pár hónapja váltottam, először csak elkezdtem újra főzni és tisztán enni, innen jött az ötlet, hogy akkor már ne menjen feleslegbe az étel és mellette edzeni kéne. Azóta hozzászoktattam magam a napi 3000-3500kcal bevitelhez tiszta ételekből amiket én készítek el, egyelőre nő a tömegem is és élvezem az edzést. Túl sokat nem várok az egésztől, de nálam vagy az edzés megy vagy az hogy egész nap fekszem és szemét kajákat eszek (instant leves, péksütik). Tehát akkor inkább a mostani életmódom. Igazából ha azt elérem, hogy nem szólogatnak be a kinézetemre akkor elértem valamit. A lényeg, hogy "ne állj rá nagyon" (ahogy te írtad). Szokj hozzá, hogy az életed része de ne ekörül forogjon az egész. Néha kimarad egy edzés? Kit érdekel. Maradj aktív, ne züllj vissza oda ahol voltál.

Az, hogy a média mit sugároz kettős. Egyszerre megy a fogadd el magad téma, ugyanakkor az influencerek korát éljük, ahol bárkiből 5 perc alatt bálvány lehet, mert picivel jobb a genetikája másoknál, és ezekkel a jelenségekkel én személy szerint nem tudok mit kezdeni. Tény, hogy a közösségi média és a divatmárkák sok embernek okoznak testképzavart aminek súlyos következményei is lehetnek néha (pl. anorexia).

okt. 9. 12:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
15%

A mai civilizált világban már a testépítés kéne legyen az egyedüli sport kb, minden másnak semmi értelme, vagy szórakozás. De a kondi, - benne van a nevében ,- kondícióban tartás, alakformálás, egészségmegörzés. Elmondom miért van ez így, ahogy írtam:

Foci, kézilabda stb sportok, labdajátékok! Ergo játékok, szórakozások. Vívás, box, sportlövészet, bírkózás, kravmaga, mma, stb küzdősport: értelmetlen, mivel a mai világban nem az állatias erő uralkodik és ha minden jól megy, akkor a civilizáció szerint soha többé nem is fog. Bár ez nem teljesen igaz, hiszen a sok agyatlan proli folyton erősködik meg lever, meg sok a buta civilizálatlan ember, de tényszerűen nézve itt kéne már tartsunk, hogy mindent a szabályok, törvények és erkölcsök irányítanak, ha baja van valakinek, akkor azt értelmes emberi kommunikációval el tudja intézni a hatályos törvények és szabályok alapján, vagy ha nem tudja, akkor odahív egy illetékes szervet/bemegy hozzá (rendőrség, bíróság) és eldöntik nála/náluk jobban hozzáértők és nem az erő dönt, meg az amúgy sem dönt, mert attól senkinek nem lesz igaza, hogy leüti, leszúrja, lelövi a másikat, csak max a másik meghunyászkodik/megszűnik létezni.

Ergo az összes sportot max szórakozásból lehet űzni, vagy értelmetlen csinálni. Mondom, nincs teljesen így sajnos, de így kéne már legyen rég és a jövőben meg így kellene hogy maradjon logikusan, mivel nem állatok vagyunk, ha meg állatok vagyunk, akkor rip, ennyit érnek az emberek.

Szóval mi marad? Csajok azokra mennek, akik pénzesek, mert kell a megélhetés, és ezzel semmi baj nincs is, nekünk férfiaknak is jó ha pénzesek vagyunk, meg ha a csajunk is az meg mi is, az a legjobb, összerakni amink van. Nem azt mondom h minden nő golddiger, mert egyáltalán nem, az én nőm sem, hanem azt, hogy bizony ez az élet rendje. Kik vannak kipattintva? Akik fizikaimunkát végeznek (amíg a jövőben, aminek már szintén meg kellett volna történnie: nem végzik el helyettük azt robotok/betanítható majmok). Fizikai munkások meg általában nem keresnek jól, mivel egy zsákot bármelyik ember a földön meg tud emelni, max hozzáerősödik, hiszen azt mindenki tud (egészséges emberekről beszélve), tehát kicsi az értékük a piacon, mert bárkivel helyettesíthetőek. Még a főnök is emelhetne zsákot vagy takaríthatna wc-t, ő ezt azért nem teszi meg, mert van annyi fölös pénze, hogy adjonb valakinek azért, hogy cserébe helyette végezze a munkát, ez a főnökök lényege. Tehát aki nem végez fizikai munkát, és nem sportol olyan sportokat, amiknek nincs értelme, és a szórakozásból űzött sportokat nem űzi rendszeresen, hiszen minek, nincs értelme versengeni bennük komolyan, csak kikapcsolódni velük, így a jobb sorsú emberek, tehetősek, többet/jobbakat zabálnak, kevesebbet mozognak --> elhíznak. Tehát a dagadt pénzes pasikra mennének a csajok? Az igénytelenebbek igen (a gátlástalanabbak meg pénzes dagadt öreg pasikra, hogy megkaparintsák a vagyonukat mihamarabb/minél könnyebben, hiszen egy olyan elszomorodott csávó többet ad nekik kompenzálás céljából). Na de a normális nők azért csak normális palit akarnának. Így marad nekünk a kondizás/testépítés.

Miért a nőkérdéssel hoztam? Mert ez az élet rendje, a szaporodás, ezért élünk kb, mint minden organizmus az univerzumban, minden túlélni és szapordni akar a vírusoktól az anyagokon át az állatokon át az emberig.

Ez tehát az egyik szempont.

A másik szempont, mint utaltam rá: az egészségmegörzés, egészségügyi problémák elkerülése, mind belsőszervi, mind tartószerkezeti, stb. A leglogikusabb és legegyszerűbb mozgásforma ez, és közben még esztétikusak is leszünk.


Ezen kívül, meg mivel ez sajnos még nem teljesen igaz a mai világunkban, én azért is szeretek kondizni, mert ott azt csinálok amit akarok, olyan ütemben, ahogy akarom. Maximum az edzőtársam korlátoz, de sokkal kötetlenebb, mint egy karate vagy atlétika edzés, úszás, táncolás, boxolás. Ezeket mind űztem, szóval bőven tényeket állítok és tapasztalatból beszélek. Nyilván a küzdősportoknak, ill többi játéknak is megvan a varázsa, például a karate nagy önuralmat és fegyelmet igényel, és a többi hasonló keleti sport, ezért nem rossz megismerni ezeket és űzni pár évig. Nem is azt mondtam, hogy tilos lenne ezeket űzni és játszani, hanem azt, hogy belekóstolhatunk, de igazán értelme ma és a jövőben nem ezeknek van. Persze ha valaki ájkídós szuperkatonának készül hogy egymaga lerohanja kelet-berlint, akkor van értelme :D Életcélja is válogatja, én csak egy átlagemberről beszéltem.


Testképzavar sem kell legyen feltétlen, nincs is. Mindenkinek megvan az, hogy mi az egészséges k inézete, hány testzsírszázalék, mennyire legeyen izmos, mekkora legyen az állóképessége, stb. Nyilván rengetegen zavarosak vagy túltolták, függők lettek, vagy egyebek. Én egyszerűen azért tolom, mert jól akarok kinézni, azt akarom, hogy mások irigyek legyenek rám, hogy jól nézek ki én is, meg a nőm is, hogy rosszul érezze magát az, aki mellettem áll, és ne én érezzem magam rosszul, hogy huuu de jó csávó én meg fúj. Testképzavar nélkül, mert pl ha én jó formában vagyok/lennék, és ott állna mellettem egy Zyzz és én a közel legjobb formámban állnék mellette, akkor is megnézném, de akkor konstatálnám, hogy én meg így nézek ki, ennyit tudok elérni saját erőmből, amire büszke lehetek és nem kox, és ez van, mindketten jól nézünk ki (bár pont egy koxos példát hoztam mert ő az volt). Ha nem is testképzavar, persze kicsit komplexus bejátszik, hiszen régen vézna voltam, és volt olyan közösség, akit szerettem volna, ha elfogad és nem jártam sikerrel, más közösségekben igen, de ott nyilván csúfoltak vagy bármi, így nyilván ezt én nem szeretném többet és ezért is edzek, de ettől még nem kell túltolnom és testképzavarosnak lennem. Az meg h van egy kis komplexusom esetleg csak segít abban, hogy ne hagyjam el magam és ezzel így nem érzek gondot. Amennyire lehet dolgoztam már rajta mentálisan és elfogadom magam, de ha tudom, hogy lehetek jobb, akkor az is akarok lenni és ha az vagyok, azzal megelégszem.


25/F

okt. 9. 13:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
25%

Még annyit, hogy azok a sok "íztelen vackok" meglepően hozzájárulhatnak az egészséges életmódhoz. Nyilván a por állagú dolgok, mint például kiskorodban a kakópor vagy most a kávé, mind nyomja a vesét, de sokminden egészségtelenebb még, nem is gondoljuk. Viszont csomó vitaminhoz, aminosavhoz, energiához, fehérjéhez hozzájuthat a szervezet, amiket táplálkozásból nem viszel be, mert nem figyelünk rá annyira. Persze ha te minden nap eszel minden féle gyümölcsöt, zöldséget, amiben az összes vitamin megtalálható és olyan mennyiségben, amennyi kell a szervezetnek, és 60 kiló csirkét, amiből elég fehérjéd lesz, vagy lazacot, meg liter halolajat, akkor oké, nem kell por, se vitamin kapszula, akár gyógyszertári sem. De nyilván nincs így. Mondanám, hogy nyilván nem véletlenül fejlesztették ki ezeket, de igazából részben a lustábbaknak is már csak egy egyszerű c vitamint is, hiszen egyszerűbb bedobni két tabletta cévitamint, mint meginni/enni x db narancsot/citromot naponta, hámozással, facsarással, turmixolással, mosogatással, satöbbi. Szvl részben ezért, részben mert úgyse visszük be hiány miatt vannak ezek.

Ez is minden ilyennek a neve kb hogy "táplálék kiegészítő", tehát ezt teszi, és nem is helyettesíti a változatos étkezést, mint írják azt minden. Nyilván nem ezeken kell élni, meg úgy tömni magunkba, mint azok, akikről te beszélsz, mert gondolom nem átlagemberekről hanem ilyen ronnie colemanekről meg rich pianakról beszélsz, hanem módjával lehet. Aranyközépút, mértékkel semmi sem ártalmas, még heti x napon egy viszki is jótékony. Persze ezt az utat kb esélytelen folyton tartani, van aki megtalálni se tudja.

okt. 9. 13:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
80%

Kedves kérdező! Ha te látsz olyan nőt esetleg a konditeremben, aki úgy néz ki, mint egy férfi, az egészen biztosan használ valami kémiát, ami megborítja a természetes hormon-háztartását. Pusztán attól, mert egy nő komoly súlyzós edzést végez, attól még nem fog úgy kinézni, mint egy férfi. Rengeteg "férfi" nem néz ki úgy, mint egy férfi, úgyhogy ez a kijelentés szerintem túlzás volt a részedről.

Az meg, hogy a konditerembe járók "minden íztalan vackot" magukba tömnek, ez alatt gondolom a tápkiegészítőkre gondolsz, amit minden gyökérnek kötelezően inni/enni kell lehetőleg már az öltözőben, különben nem lesz kockás a hasika. Ez meg a tápkiegészítő cégek erős és undorító reklámjai miatt van így, amivel kifejezetten a testépítés tudományához kicsit sem értőket célozzák meg, sikerrel. Ezek ellen nem tudsz mit csinálni. Rengeteg idegen és magyar nyelvű tanulmány található a neten, amikben sorra bizonyítják be már hosszú évek óta, hogy a tápkiegészítő szarok 90 százaléka teljesen hatástalan (vagy olykor káros). Aki 2021-ben is hajlandó pénzt költeni tömegnövelő porra, BCAA-ra, l-karnitinre és hasonló hulladékokra, azok magukra vessenek. Ezekkel az emberekkel nem tudsz mit kezdeni. Majd a saját bőrükön és pénztárcájukon megtapasztalják ezen termékek feleslegességét.

Azt viszont, hogy "ezek az emberek tönkre teszik" magukat, azt nem tudom, hogy érted. Akik tényleg tönkre tudják tenni magukat, azok a szerhasználók, akik nulla alappal, nulla szakmaisággal elkezdenek beszedni/beszúrni minden hányadékot. Pusztán azzal nem teszed tönkre magad, hogy rendszeresen konditerembe jársz. Azért azt lássuk be, hogy hiába a legtöbben nem értenek egy kicsit sem az edzéshez és a táplálkozáshoz, de attól még kondizni mindig jobb, mint a laptop előtt csokit zabálni, sörrel és cigivel a kezedben. Az persze szerintem is vicces, amikor a teljesen tudatlan idióták leszabadulnak a terembe, nulla bemelegítéssel, nulla nyújtással, nulla mobilizációval, nulla szabályos gyakorlati kivitelezéssel, aztán csodálkoznak, hogy fél év múlva már kattog a könyökük, fáj a derekuk, szúr a válluk és hasonló finomságok. Ilyen szempontból mondjuk valóban tönkre tudja tenni magát egy naturál hobbista is.

Az meg persze, hogy ökörség, amikor a sok ostoba azért kezd el konditerembe járni, mert egy az egyben úgy akarnak kinézni, mint az általuk bálványozott valamelyik insta influencer, aki amúgy kokszol, szét van plasztikázva, minden képét photoshopolják, napi kétszer edz, napi 10 órát alszik, minden nap étteremben eszik és ezen kívül annyi a dolga, hogy az otthoni medencéjében lubickoljon, közben pedig lőjje a szelfiket. A legtöbb hobbi kondis azzal sincs tisztában, hogy naturálban mit lehet elérni egy átlagos genetikával. A legjobb, amikor a butuska kezdők kiírogatják erre az oldalra a kérdéseiket, hogy "ez a forma mennyi idő alatt érhető el naturálban", és belinkelnek olyan színészeket/énekeseket, akiknek a fizikumát naturálban 15 év szigorú diétával és kemény edzéssel sem lehetne elérni, mert nem naturálok, csak ezt ezek a kezdők nem vágják le. Na itt képbe jöhet a testképzavar és a pszichés probléma, amikro ezek a butuskák azt tapasztalják, hogy hiába edzenek, nem jutnak egyről a kettőre, és kicsit sem hasonlítanak az imádott színészre/énekesre.

Szerintem ezért alapjaiban értelmetlen a naturál hobbi kondizgatás, mert versenyambíciók nélkül nulla tényleges eredményt lehet elérni. Ezért gáz egy olyan sport, aminek az egyetlen célja a látvány és hogy jól nézz ki a strandon. Ezért nem szabad túlmisztifikálni a naturál hobbi kondizgatást. Annak egyetlen reális célja van, hogy ne hízz el, ne is legyél egy erőtlen vézna giliszta, legyenek megedzve az izmaid, mozogj, vezesd le az energiáid, kardiózz egy kicsit, egyél egészségésen és ennyi. Aki naturál hobbistaként előadja, hogy neki milyen "tömegnövelési" céljai vannak, vagy hogy milyen tanácsokat tudnánk neki adni a "beszáradáshoz és a leszálkásításhoz", azokon csak röhögni és szánakozni tudok.

okt. 9. 14:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem mindenkinek az a célja, hogy úgy nézzen ki, mint az influencerek. Az emberek nagy része csak szimplán jól akar kinézni, fejleszteni akarja magát, egészséges akar lenni.


Azzal nem értek egyet, hogy a testépítés az egyetlen értelmes sport. Ha azzal a logikával lesarkítjuk a dolgot a testépítésnek sincs semmi értelme, ha mondjuk ülő munkát végzel és nem vagy elhízva. Meg messze nem csak a testépítéssel lehet egészségesnek maradni, erre csomó más sport is jó. A hobbi az pedig magában is indok.


Szerintem az is hülyeség, hogy hobbistaként naturálban nincs értelme eddzeni, mert nem lehet változást elérni. Én egy sufni "teremmel" és megfelelő étrenddel 15 kilót szedtem magamra egy év alatt, 70 - ről 85 - re. Utánaolvastam, megalkottam egy edzéstervet, elkértem apám régi gépeit és minden hétköznap este kimentem egy órára edzeni. Sokan megjegyezték a változást, új ruhákat kellett vennem, a fizikai teljesítőképességem is megnőtt. Ismerőseimen is látszik, hogy jó formában vannak hobbistaként. Egyértelműen látható a változás. Egy "azért van ott valami" formát simán el lehet érni naturálba és igazából ennél több szerintem nem is kell, ha nem ez az elsődleges hobbid. Én azért kezdtem el, mert szerettem volna a sporthoz, amit csinálok egy jó fizikai hátteret. Erre teljesen megfelelt.

okt. 10. 00:25
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2022, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!