Milyen költségei vannak a sportlövészetnek?

válasza:Egyesületi tagság nagyságrendileg 100k/év.
Pszichológiai vizsgálat ~15k x2 alkalom (a kettő között el kell telnie legalább 6 hónapnak, ezért ennél rövidebb idő alatt jogilag lehetetlen engedélyt szerezni).
Sportorvosi vizsgálat 10-15k, évente.
Fegyverismereti vizsga 10k, egyszer (de szeretnek buktatni).
Minősítő verseny párezer nevezési díj + lőszer (MSSZ-nél évente 1x, MDLSZ-nél évente 3x).
Rendőrségnél tárhelyellenőrzés, iratbemutatás, stb, mindennek van valami párezres eljárási díja, de ott még nem tartok.
Fegyver műszaki bevizsgálása tizenpárezer/fegyver, 5 évente.
Messze a legnagyobb költség a lőszer, ami elmegy gyakorlásra, hogy legyen értelme. Hogy ez mennyi, az elég sok mindentől függ.

válasza:Ha otthon szeretnéd tartani a fegyvert, akkor kötelező.
Esetleg megpróbálhatod valamelyik egyesülettel megbeszélni, hátha hajlandóak arra, hogy tárolják neked a fegyvert a lőtéri fegyverszobában és használhasd amikor lejársz oda.
Vagy utánanézhetsz a vadászati célú engedélynek is, de az sem kimondottan olcsó ha jól tudom.

válasza:keresetedtől függ.
Én például rendszeresen jártam gyakorolni és dinamikus versenyekre (idpa, ipsc , sas). Tavaly muszály volt felhagynom ezzel és tényleg nagyon ritkán járok a kötelezőkön túl. Az infláció ebben a sportágban brutális főleg ami a lőszer árakat illeti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!