Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Milyen költségei vannak a...

Gehdjfztuz kérdése:

Milyen költségei vannak a sportlövészetnek?

Figyelt kérdés
Nagybátyám régen vadászot és van neki 2 puskája, de nem kell neki és az eladáson gondolkodik. Arra gondoltam átvenném tőle és kiváltanám rájuk a fegyvertartásit. Vadászat nem érdekel, de lövöldözni nagy élmény velük. Inkább hobbi szinten, néha lőtére szeretnék kijárni, mint sportlövész(?). Milyen költségekkel járna ez?

nov. 2. 16:36
 1/4 anonim ***** válasza:

Egyesületi tagság nagyságrendileg 100k/év.

Pszichológiai vizsgálat ~15k x2 alkalom (a kettő között el kell telnie legalább 6 hónapnak, ezért ennél rövidebb idő alatt jogilag lehetetlen engedélyt szerezni).

Sportorvosi vizsgálat 10-15k, évente.

Fegyverismereti vizsga 10k, egyszer (de szeretnek buktatni).

Minősítő verseny párezer nevezési díj + lőszer (MSSZ-nél évente 1x, MDLSZ-nél évente 3x).

Rendőrségnél tárhelyellenőrzés, iratbemutatás, stb, mindennek van valami párezres eljárási díja, de ott még nem tartok.

Fegyver műszaki bevizsgálása tizenpárezer/fegyver, 5 évente.

Messze a legnagyobb költség a lőszer, ami elmegy gyakorlásra, hogy legyen értelme. Hogy ez mennyi, az elég sok mindentől függ.

nov. 3. 15:35
 2/4 A kérdező kommentje:
És ez mind kötelező? Néha hobbi szinten célba lőnnék csak.
nov. 3. 16:15
 3/4 anonim ***** válasza:

Ha otthon szeretnéd tartani a fegyvert, akkor kötelező.

Esetleg megpróbálhatod valamelyik egyesülettel megbeszélni, hátha hajlandóak arra, hogy tárolják neked a fegyvert a lőtéri fegyverszobában és használhasd amikor lejársz oda.

Vagy utánanézhetsz a vadászati célú engedélynek is, de az sem kimondottan olcsó ha jól tudom.

nov. 3. 22:10
 4/4 PMC Wagner ***** válasza:

keresetedtől függ.

Én például rendszeresen jártam gyakorolni és dinamikus versenyekre (idpa, ipsc , sas). Tavaly muszály volt felhagynom ezzel és tényleg nagyon ritkán járok a kötelezőkön túl. Az infláció ebben a sportágban brutális főleg ami a lőszer árakat illeti.

nov. 4. 11:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!