Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Szeretnék elkezdeni edzeni. K...

Szeretnék elkezdeni edzeni. Kezdőként milyen és mennyi gyakorlatot csináljak?

Figyelt kérdés
nov. 5. 22:44
 1/4 anonim ***** válasza:
nov. 5. 22:45
 2/4 anonim ***** válasza:
0%

Mindegy, csak ne sérülj le közben, 1 óráig tartson és jól izzadj meg közben, az izmok terheléséből adódóan. A pulzusszámod is jelentősen emelkedjen meg és a tested minden porcikáját mozgasd át alaposan.

A calisthenicset ajánlom, nekem bevált. Úgy tapasztalom, hogy nagyon sok jó és szép kültéri kondipark van már az országban, ahol ingyen és jó levegőn lehet ezt a mozgásformát végezni és egyre több embert is látok, akik ezt a mozgásformát választják.

(Biztos jó az edzőtermi kondizás is, de ott sokkal jobban is kell figyelni a helyes táplálkozásra is, hogy elkerüljük a fájdalommal járó izületi kopásokat. Nekem ez volt a gondom a súlyzós edzésekkel, mert bután csináltam.)

nov. 6. 06:31
 3/4 anonim ***** válasza:

Ez elég sokmindentől függ.

Elsősorban attól, hogy milyen állapotban vagy most. Van-e bármi egészségügyi probléma? Van-e súlyfelesleged? Korábban sportoltál-e? Mennyire vagy terhelhető jelenleg?

Függ attól is, hogy mi a célod az edzèssel. Meg kell szabadulni egy komolyabb súlyfeleslegtől? Egy rossz szokást szeretnél kiszorítani a sporttal? Szeretnél aktívabb, mozgékonyabb, teherbíròbb lenni? Versenyre készülsz? Testépítő szeretnél lenni?

Az sem mindegy, hogy mennyi időt tudsz/akarsz rászánni az edzésekre. Ki tudsz hasítani magadnak 1, vagy akár 2 egész órát? Vagy inkább a 15-20 perces üresjárataidat szeretnéd mozgással kitölteni?

Egyéni sportot szeretnél űzni? Vagy csapatsportot?

A gyaloglás szerintem egy olyan mozgásforma, ami mindenkinek elérhető és könnyen kiegészíthető. Egy természetes mozdulatsor, amit már megtanultál. A gyaloglásból aztán lehet kocogás, majd futás. De gyaloglás közben útba lehet ejteni lépcsőket, bele lehet guggolni, tehetsz magadra súlyokat, stb. Kezdésnek tökéletes lehet.

nov. 6. 14:43
 4/4 anonim ***** válasza:

Inkább menj személyi edzőhöz, ő majd megtanít

Vagy ha nincs rá pénzed, akkor legalább valamilyen csoportos köredzésre, ahol szintén kaphatsz edzői figyelmet.

tegnapelőtt 09:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!