Vadászaton a többi vadász tényleg kiközösíthet azért, ha én félautomata sörétessel lövök?

válasza:

válasza:A vadász engedéllyel rendelkezők igen nagy százalékának csak azért van vadász engedélye, mert:
1. Nem akarja, hogy versenyzésbe kényszerítsék (sportlövészeti kilőve)
2. Fegyvert akar tartani otthon (ami egyébként a helyes, természetes ösztön/viselkedés ami mindenkinek természetes, Istenadta joga, nem az államtól származik)
Van a vadászok közt olyan, aki komolyan vadászik, mert tényleg érdekli a vadászat. Aztán van egy sznob réteg, akik csak egy- vagy duplacsöves, kézműves nagypapa sörétessel hajlandóak vadászni, tollas kalappal, megelevenítve a népmesékben látható összes "vadászias" sztereotípiát, mert ferencjózsefnek / simabőrűnek képzelik magukat.
Én nem foglalkoznék egyikkel se. Egyébként ott a Maverick 88, ami egy pumpás sörétes, Amerikai ára kb. 200 dollár, itt Magyarországon ~200.000 körül lehet látni néha, és kiváló darab:
Egyébként én úgy hallottam, hogy ezekre nincs is lőszer határ az EU-s szabályon kívül (max. 10 lövedék hosszú puskákba), tehát az ilyen pumpálós söréteseket teljesen betöltheted még vadászatra is, minimális gyakorlással meg simán lehet vele egyforma gyorsasággal lőni, mint egy félautomatával, habár ennek vadászatnál nemigen van jelentősége (mondjuk 2-3 lövés után), de a lőtéren jó móka.
Jól mondod, hogy félautomatába 3 a max. Kérdéses, hogy ez a 3 a lőtéren is érvényes-e, erre még lőtér tulajdonos sem tudott nekem válaszolni. Szerintem azok a félautomaták, amik megérnék, jóval a Maverick 88 fölött vannak árban, mint pl. Benelli M4 vagy Beretta 1301 (esetleg Beretta A300).
Ha kevésbé a vadászat és inkább a lőtéri lövészet érdekel (de nem akarsz versenyezni), akkor érdemes lehet még az alsókulcsos puskákba is belenézned, mostanában vannak nagyon modernizált darabok is, és vadászként ilyened simán lehet:

válasza:

válasza:#3
2026-ban a hatásos önvédelemhez fegyver kell. Tény.
Ha nincs jogod a hatásos önvédelemhez, akkor nem tudod megvédeni semmilyen más jogodat sem. Tény.
Ha nem tudod megvédeni semmilyen jogodat, akkor az kb. annyit ér, mintha nem is lenne. Szintén tény.
Magyarul ha nincs fegyvered, akkor azok a jogaid vannak, amiket engednek neked.
Az önvédelemhez való jogodat nem a "zorbánviktor" adja neked, hanem a természet vagy Isten.
Ha éppen agyonvernek, és felteszed a kezed, az ott a bizonyíték, hogy van természetes jogod az önvédelemre, senki nem adta neked.

válasza:

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Melyik lenne ideális? Az Izs megbízható? Esetleg egy Browning vagy Remington?
Itt a videó róla várom a hiba lehetőségeket:)
Azt tudom, h félautomata mesterlövészpuska, de minek a rövidítése?
pl. Beretta M9, vagy hasonló
M16 vagy M4? Az ár nem lényeg csak indokoljatok meg hogy melyiket és miért! Természetesen éles fegyverről beszélünk.
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!