A futást hogy célszerű csinálni kezdőként?

válasza:És azt az 1100 métert milyen állapotban futja, mennyi idő alatt? 6 perc?
Szerintem eleinte futhat nyugodtan naponta, mert ez nem nagy táv. Inkább az időt és az állapotát kellene figyelni. Fusson minden nap kb. ennyit és ha néhány nap után azt érzi, hogy menne még, akkor fusson többet, amennyi jól esik. Egészséges ember, aki le tud futni 1100 métert, az kb. 2 hét múlva simán lefut 3200-at.
Én 40 évesen kezdtem futni. Előtte női tornára jártam 6 hónapot, súlyfeleslegem nem volt. Első nap 800 métert tudtam futni egyhuzamban, kb. 6-7 perces tempóban. Két hét múlva 6 percesekkel futottam szigetkört (5100 méter). Minden nap lementem futni. A szigetkör után két naponta futottam. 3 hónap múlva félmaraton is megvolt 6,30-as tempóval. Egy évvel később maraton is.

válasza:Jó futócipő.
Alapos bemelegítés.
Nem erőltetett futás, hanem inkább csak kocogás, az izomhúzódások és egyéb sérülések elkerülése érdekében. (Ha mégis sérül valahogy, akkor azonnal hagyja abba a futást és csak az után kezdjen el újra futni, ha már teljesen felgyógyult. Ez akár lehet egy hónap is, a sérülés jellegétől függően.)
A futás (akár azt megszakítva közben is) után alapos és helyes lenyújtás, levezetés. Talán ez a legfontosabb része az egész tevékenységnek, ezzel lehet legjobban megóvni a testet, izmokat, izületeket, a későbbi esetleges sérülésektől.
Táplálkozás. Nekem üres gyomorral (belekkel) megy legkönnyebben az edzés. De ezt ki is lehet tapasztalni, egyéne válogatja. Van aki pl edzés közben iszik vizet, én utána szoktam visszapótolni, amennyi szükséges.
Ha csak 1100 métert tud lefutni egyhuzamban, akkor vegyen vissza a tempóból és úgy emelje a távolságot, hetente plusz (100)..200.. méterekkel.

válasza:Ha mindennap hozzá tesz 100 métert három hét alatt meg is lesz
Nem kell kapkodni ha elfárad séta
Kapcsolódó kérdések:
Otthon akartam kicsit edzeni,hogy mire megyek kondizni, elég erős legyek.Fél évet itthon emelgettem, fekvőztem, helybenfutás,árnyékbox.haverjaim már járnak edzeni.Kérdés, hogy ekkora kezdő erővel ami nekem van, erősebb leszek náluk?Ők fehérjét esznek, én nem akarom...
Igazából az van, hogy nagyon szeretnék már edzeni, fejlődni végre, nem vagyok ezek a felvezető gyakrolatok ellen, csak mostmár tényleg szívem szerint kihagynám, mert őszintén kevésnek érzem a heti 3-at, és szerintem alig fogok fejlődni. A lényeg, hogy van sportmúltam,...
3 hónapja csinálok teljes test edzést, és érzem, hogy fejlődök vele, tudok emelni a súlyokon is. Másrészt egy térdprobléma miatt két hónap alatt tanultam meg a guggolást annyira, hogy végre a 20 kg-os rúddal is tudjam csinálni. Legalább 4-5 hónapig szeretném ezt az...
Nem mozgok rendesen, ezen változtatni akarok, és júniustól elkezdeném az Insanity-t, mert látható eredményt szeretnék elérni, és ez igen csak hatásos edzés... mennyire gyilkos az egész? Tapasztalatokat szeretnék, ki hogy bírta, lett-e olyan eredmény, mint a promo videókban, stb?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!