Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Mi okozhat nálam ekkora...

Mi okozhat nálam ekkora különbséget a rövid és a hosszú távú fontásomban?

Figyelt kérdés
30.éves férfiként szoktam együtt futni egy 52 éves nővel aki gyerekkorom óta ismer, ő szerettette meg velem ezt a sportot. Ő neki az alacsonyabb testalkata miatt, meg a korából adódóan nyilván rosszabbak a reflexei, és nem olyan jó a csúcssebessége. Nem szoktunk versenyezni, mindenki olyan tempbóba fut ahogy jólesik és a végén sétálunk levezetésnek együtt. Én természetesen a hosszú lábaimmal simán ellépek, és amikor csak 3-4 hm-t futunk ami 1 kör a tó körül, sokkal előbb megteszem mint ő. Viszont amikor hosszabban megyünk már észreveszem hogy nem nő az előnyöm, aztán meg már csökken is. 1-másfél km után már jönnek a problémák, beszorul a levegő, húzódnak az izmok, rám jön a kimerültség, ő meg tartja azt a tempót amivel elindult, azzal utolér, majd lehagy. Azért 5-6 km-t elmegyek de az már olyan mintha vonszolnám magam, 3-4 km után nagyon relomlik a tempóm de onnan már nem megy lejebb, vannak 10-15 mp-es időszakok amikor még vissza is gyorsulok minimálisan, de messze nem annyira mint a kezdeti tempóm, aztán újra lelassulok. Ő meg rég megteszi addig a 15 kört mire én még 13nál járok. Azt javasolta nekem hogy ne úgy menjek hogy a csúcs sebbességemből mindent kitaposok az elején, akkor 3 km-t tartott a közepes tempó csak utána esett vissza, de kb ugyanott voltam mert max tempón így nem mentem az elején. Pedig odafigyelek a jó légzésre, a jó tartásra, mégse működik. Nem tudom miért nem bírok tartani legalább egy közepes tempót hosszú távon.

szept. 1. 20:54
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Lehet ha csak heti egyszer mész nincs fejlődés.Kell hozzá alkat,genetika is.
szept. 2. 12:36
 2/2 anonim ***** válasza:
100%
Nincs meg az állóképességed. Csináld csak, aztán egyre több fog jól menni
szept. 2. 20:51

Kapcsolódó kérdések:

Miért vesznek bő rövidnadrágot a férfiak az általában fekete, hosszú, "tapadós" sportnadrág tetejére?

Pl futáshoz, biciklizéshez. Nőknél nem láttam még ilyet. Van ennek valami haszna/funkciója vagy csak stílus?

Melyik erősségű botot ajánlanátok hagyomanyos pontyozáshoz? 360cm hosszú bothoz melyik erősség lenne alkalmas? 3lb vagy 3,5lb?

Kosár vagy ólom lenne a végszereléken (40-80g)... 100m dobás kb +/- 10m Nem igazán akadós tavakon. Eddig feederrel pecáztam, azt a témát vágom, de a bojlis botokat nem ismerem. Tehát kiemeleném, hogy nem vérprofi boljizásnak akarok nekiesni, de botválasztáshoz...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!