Mozgásszegény életmódot folytató nőként hogyan lenne célszerű elkezdeni edzeni?

válasza:Kezdd bármivel, amihez kedved van, és segít, hogy a mozgás beépüljön a mindennapjaidba. Kezdd akár sima sétálással. A lényeg a fokozatosság. Ha eddig évekig/évtizedekig semmit nem csináltál, holnap meg lemész a konditerembe, és szétbombázod mindenedet, annak csúnya következményei lehetnek.
Találd meg azt a mozgásformát, amit szívesen űzöl hosszútávon. Izomépítésre a súlyzós edzést találták ki, de nem biztos, hogy ez lesz a te utad. Lehet, hogy neked a futás, vagy az úszás, vagy a kerékpározás, vagy a foci, vagy a box.
Ha megtalálod a szimpatikus mozgásformát, akkor mélyülj el benne, aztán szerezz minél több tapasztalatot és tudást. Szükség esetén fordulj edzőhöz, gyógytornászhoz, sportorvos, bármilyen szakemberhez.
En fiukent voltam igy, bar en regebben (10-15 eve) mindig nyomtam vmi edzest.
Na szoval gyuros sraccal elmentem edzeni, megcsinaltam mindent, amit o, de utana 3 napig a karomat szenvedve emeltem meg. :D
Ne jarj igy te is.

válasza:

válasza:Én egyszerű gyógytorna gyakorlatokkal kezdtem, gyakorlatonként 5 ismétléssel.
Utána kerestem Youtube-on olyan gyakorlatsorokat, amik kifejezetten egy-egy izomcsoport atmozgatasarol szólnak.
Mostanra már végig tudom mozgatni lassan, nagy odafigyeléssel végezve bármelyik izomcsoportot, gerinc, hát, fenék, medence, mell, stb.
Megtanultam a stretching és az ízületek mozgastartomanyat növelő gyakorlatsorokat is.
Ezekkel a lassan, tudatosan lassítva végzett gyakorlatokkal simán el lehet jutni a teljes testet érintő izomlazig anélkül, hogy elmennél otthonról.
Sulyzora se adtam meg ki pénzt. Kezdésnek pont jó volt két vízzel megtöltött egyliteres műanyag szörpos palack, de vannak másfél literes és két literes palackok is :)

válasza:

válasza:Vagy esetleg kardió a súlyzós edzés mellé.
Eleinte csak mértékkel

válasza:

válasza:

válasza:Felesleges súllyal kezdeni, nyugodtan elbszhat az életéből még néhány hónapot, évet kb eredménytelenül...
A kérdés arról szólt, hogy a kérdező izmot építeni és mivel lehet leggyorsabban izmot építeni? Igen, az otthoni hobóckodással... nyilván így születnek a mr olympia győztesek is. Normális étrenddel, heti három edzéssel ( aminek egy része súlyzós, másik része kardio) fél év alatt látványos eredményt lehet elérni egy abszolút nem sportoló felnőtt esetében ( amennyiben nincs durván elhízva ). Fél év otthoni bohóckodással,nyújtással meg gyógytornával mennyi izmot fog felszedni? Nulla kilogrammot.
Néhány éve volt egy ausztrál kilinai kutatás, menopauza utáni nőknél vizsgáltak csontsűrűség változást amihez mondhatni erőemelő edzéstervet használtak és az összes 65 évnél idősebb nő fel tudta húzni minimum a saját testsúlyát a 9. hónapra és ezek 65 feletti nyuggerek voltak. A kérdezőről bár semmit nem tudunk, de nyugodtan lemehet egy terembe és elkezdhet edzeni, nem fog megszakadni a súlyoktól. Mellé nyom egy kis kardiót, odafigyel arra mit zabál és néhány hónapon belül jelentős változást fog elérni. Miért vezetitek félre ezel a sok hülyeséggel?

válasza:Mégis milyen bajt okozna? Annál nagyobbat nem tud, mint az, hogy nem sportolsz…
Amúgy személyi edzővel kezdj kondizni. Mert ha szarul végzed a gyakorlatokat, abból tényleg lehet sérülés, de egy jó edző helyesen végezteti a gyakorlatokat és nem fogsz sérülni. 12 éve kondizok és egyszer sem sérültem meg. Első 2 évben edzőhöz jártam.
Kapcsolódó kérdések:
Én ezt az embert nem láttam még sportolni. Csak propaganda videók kedvéért ült biciklire, de azon is látszódott, hogy ingatag a mozgása (nincs hozzászokva).Erre tessék, már műteni is kell a térdét:
Sovány típus vagyok ülő munkával, nem sportként, hanem szórakozásként terepkerékpározom és túrázom havonta 2-4 alkalommal 50-70km-t, heti 2x fél-fél óra intenzív séta is van 3 villamos megállónyi. A gerincem gyenge, de a kerékpározás határozottan jól esik, csak most...
Azokra gondolok akik pl veszélyeztetett terhesség miatt a napjuk nagy részét hónapokig ágyba/pihenve töltötték
Napi 30 perc séta + 30 perc közepesen intenzív edzés (elliptikus trénerrel). Mivel az emeleten dolgozom, kb. napi 200 lépcsőfok is összejön. Egyébként ülőmunkát végzek.
45 éves vagyok. Az utóbbi másfél évben mozgásszegény életmódot éltem. Kaptam egy fitnesz bérletet 14 alkalmasat, ezt elkezdtem. TRX óra volt az első amin voltam, jó volt de nehéz, másnap nagyon fájt a fejem és izomláz van, azóta is. Egy nap szünet, és mentem...
25 éves lány vagyok 160cm, 64kg. Elegem van, hogy mindig én vagyok a "kedves lány". Én is "jó nő" szeretnék lenni. Mit tanácsoltok, sport és táplálkozás terén?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!