Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Miért mondják azt az emberek...

Miért mondják azt az emberek hogy nem tudnak táncolni?

Figyelt kérdés
pedig mindenki tud valamilyen szinten
2014. máj. 10. 18:56
 1/4 anonim ***** válasza:

nekem 0 a ritmusérzékem a legtöbb tánczenét amit ismerek zsigerből rühellek, amit én szeretek zenét arra pedig nem táncolni szeretek, ha már van időm zenét hallgatni általában sportolás közben, sajnálnám elrontani a megszokott rituáléimat értelmetlen ugribugrival.

+ nem is szeretek olyan helyekre járni ahol mások táncolnak, nekem az egyszerűen nem szórakoztató.

2014. máj. 10. 19:14
 2/4 anonim ***** válasza:
Mert ma nincs táncoktatás. Legfeljebb a mai zenének nem nevezhető zajforrásra rángatóznak. Ez nem tánc.
2014. máj. 10. 19:17
 3/4 anonim ***** válasza:

ettől viszont, hogy a mai zene csak zaj, ettől a falra tudok mászni, minden korosztály számára a következő zenéje értelmetlen volt, ez ilyen ez nem azt jelenti, hogy zaj lenne... pusztán a nyitottság teljes hiányát feltételezi.

a tánc pedig nem más mint mozgás ritmusra, tehát ha szerinted az csak rángatózás, attól még az tánc.

2014. máj. 10. 19:22
 4/4 anonim válasza:

Álltalában aki nem tud, táncolni az utálja a táncra tervezett zenét és azokat a helyeket is, ahol táncolna (lásd az első válaszolót).

A tánc mozdulatok sora zenére, aki tud táncolni az a zene ütemére illetve ritmusára vagy aláfestésére mozog. Sokszor azért mondják magukra az emberek, hogy 'nem tudok táncolni' mert nem értik, hogy mit kell mozdulatokkal követni a zenében. Sok embernek magyaráztam már el, hogy például a mai pop zenére miként táncoljanak és volt akinél bevált! A lényeg a koncentráció és a jó hallás. Bár a bum-bum, tuc-tuc, zenéhez nem kell túlzottan jó hallás mert könnyen kivehető belőlük az alap ütem amit követni kell. Vagyis nem is követni, mert a követés késéssel jár. Inkább azzal egyszerre mozogni, mintha egybeolvadnánk a zenével. Itt egy példa hogy hogyan is táncoljunk egyszerűen az alap ütemre: https://www.youtube.com/watch?v=iPFkaWPomT8 1:23 tól van a jelenet :)

Komolyan nem nehéz, csupán koncentrálni kell és ellazulni, rengeteg ember (aki nem szokott táncolni) azon stresszel állandóan például egy diszkóban, hogy őt nézik hogy mennyire béna táncos. Ekkor aztán nem fog menni a tánc! Mert nem tud koncentrálni és el lazulni.

A "rángatózásos tánc" pedig sok esetben nagyon is tánc! Az már más téma, hogy kinek tetszik és kinek nem. De attól még tánc HA! Sugárzik belőle a muzikalitás és a tökéletes ritmusérzék. Itt egy példa: https://www.youtube.com/watch?v=w-0t9K-g45Y

Ezek a táncosok tökéletesen egybeolvadnak a zenével és annak a stílusával. Ahoz, hogy ezt lássuk koncentrálni kell a zenére és a táncosok mozgására. Menesleg a két táncos bármilyen tánc stílusban megállja a helyét, profin táncolna Beethoven szinfóniájára is. Ez művészet :)

2014. máj. 16. 15:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!