Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Mikor és hogyan érdemes...

Mikor és hogyan érdemes különböző vitaminokat szedni?

Figyelt kérdés

Szóval eddig nem szedtem vitaminokat, de most el akarok kezdeni edzeni, és több mindent átfutottam már, de a vitaminos téma még nem konkrét nekem.

Adott 3 doboz pezsgőtablettás vitamin:

1. C-vitamin + Cink

2. Multivitamin /C,E,B1,B2,B6,B12-vitaminok, Nilacin,Pantoténsav,Folsav,D-biotin/

3.Magnézium + B6 vitamin

Ezek olcsók, ezeket tudom beszerezni. De nem tiszta, hogy melyiket hogyan, mikor érdemes szedni, mivel vannak átfedések a Multivitaminnal (abban van C-vitamin, és B6 vitamin is, de nincs Magnézium és Cink), és nem akarok túl sokat sem bevinni egy-egy fajtából, mert ugye az sem jó ha túl sokat juttatunk a szervezetbe.

Egyébként hétfőn, szerdán és pénteken lenne edzésnapom, a többi pihenőnap (ha ez számít).

2014. máj. 14. 15:39
 1/3 anonim ***** válasza:
hagyd ezeket sokkal egyszerűbb ha veszel egy ilyet [link] ezt reggel étkezés közben beveszed és le is van tudva a vitamin kiegészítésed ebben van 4ezer forintért 120kapszula amiből bár azt írják kettő kell bőven elég 1et bevenni egy nap szóval baromi sokáig kitart szerintem ezzel olcsón és egyszerűbben meg tudod oldani
2014. máj. 14. 17:15
 2/3 anonim ***** válasza:

nem írtál hatóanyag tartalmat,ami a lényeg lenne.

ezekben a pezsgőtablettás cuccokban meg kb nincsen hatóanyag általában csak minimális,szóval az üdítő italhoz közelebb állnak,mint a hasznos termékhez.

alap bevitelek-

c napi 2000mg

omega 3 2000mg

d 2000ne

aztán ha még akarod fokozni,akkor a mega daily one-ból is bekaphatsz napi 1-2 szemet.

500as kiszerelésűeket vegyél és akkor 4 kajálás után mindig bekapod.

2014. máj. 14. 22:57
 3/3 A kérdező kommentje:

Először is köszi a válaszokat! (Biztos jó ez a kapszulás cucc amit linkeltél, de kiszállítással meg mindennel együtt azért drágább is, és ahogy írtam ezeket könnyebben és olcsóbban be is tudom szerezni). Igazából csak kis vitamin-pótlásra szolgálnának (azt elfelejtettem írni, hogy közben kreatint és fehérjeport is fogok szedni).

Az az igazság, hogy sokan sokfélét írnak a neten (hogy melyiket melyikkel lehet szedni, vagy hogy edzés után c-vitamin nem jó, de magnézium igen; vagy hogy melyikből mennyi kell).

AKkor a hatóanyag tartalmak:

1. C-vitamin+cink: 1 tablettában 300 mg C-vitamin, 10 mg cink

2. Magnézium + B6: 1 tablettában 125 mg Magnézium, 1,4 mg B6

3. Multivitamin: 1 tablettában 80 mg C; 12 mg E; 1,4 mg B6 és B2; stb.

2014. máj. 15. 12:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!