Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Tudnátok segíteni? Fogyni...

Tudnátok segíteni? Fogyni szeretnék, nagyon sokat. Lány vagyok.20 éves és 100.75 kg/170 cm

Figyelt kérdés

Sajnos a mama nagy darab volt ezt szépen megörököltem. Sokszor próbálkoztam az évek alatt mindenféle diétával de egyik se vagyis nem voltam elég biztos benne és elbuktam mert gyenge vagyok.

De most úgy érzem itt az ideje a változásnak. 3 hete futok heti 5nap 10 percet. Fehér kenyeret se eszek csak toastot. Chipset, csokit, tésztát, max egy héten egyszer eszek. Salátákon nem tudnék élni.


Szeretnék valami edzéstervet írni amit heti 3x 1órában csinálnák. Vannak javaslatok?



2014. júl. 10. 23:36
1 2 3 4 5
 1/41 anonim ***** válasza:

Az első 20 kilót így is könnyen leadhatod de aztan egyre jobban belőtt es precízebb étrend kell.


Goggleban a szalkasítas fogalmanak nézz utana,ajanlott a builder.hu oldal.

2014. júl. 10. 23:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/41 anonim ***** válasza:
29%
Az első dolog, hogy felejtsd el, hogy ez örökletes. A mama sokkal valószínűbb, hogy azért volt nagy darab, mert helytelenül táplálkozott, és keveset mozgott mellé, és te ugyanezt tanultad el tőle. Ennyi. Ezen lehet változtatni. A heti 5x10 perc futás kezdetnek jó. Később lehet növelni a távokat, és csökkenteni az edzésszámot. Ezen kívül érdemes lenne még valamennyit súlyzóznod, azzal lehet gyorsan fogyni. Viszont én nem javaslom, hogy magadtól nekikezdj, hanem inkább keress egy olyan súlyzós edzést, pl hot iron, ketlebell, crossfit, stb... amin figyel rád az edző, és megtanulhatod az alapokat, meg hogy hogyan ne sérülj le. Ezt nagyon könnyű észrevenni, vagy csinálja az edző is a gyakorlatokat, vagy jár körbe, és figyeli, hogy ki csinálja rosszul. Ez a különbség a rossz és a jó edző között. Ezt elég lenne heti 2x csinálnod, mellette heti 2x egy órát futni, és az edzés része gyakorlatilag meg is van. Később abbahagyhatod a fizetőset, és csinálhatod magad, amit akarsz, ha úgy jobb, de az sokkal nehezebb, mintha mondják, hogy mit csinálj. Az étrenddel kapcsolatban annyit tudok mondani, hogy nem kell csak salátán élned. Keress egy kalória táblázatot, számold ki, hogy mennyit eszel egy nap, illetve hogy mennyi az alap anyagcseréd. Az alapján látni fogod, hogy túl sokat eszel, és előveheted a kis tányért, vagy elkezdhetsz zöldséget is fogyasztani, aminek a nagyrésze víz, szóval jobban kitölti a gyomrot. Keress egy alap anyagcsere táblázatot, ami alapján látni fogod, hogy körülbelül mennyi étel a minimum, amire szükséged van. Mindig maradj afelett, különben lelassul az anyagcseréd. Jelenleg ez nálad 2000kcal, de ahogy megy le a súlyod, csökkenni fog. Ne lepődj meg, ha az edzésnek nem lesz azonnali súlycsökkenés a hatása. Ez azért van, mert izmot építesz, aminek szintén van súlya. Szerezz be egy olyan mérleget, ami testzsír és izom %-ot is kiír, illetve ezeken kívül mérheted még a has kerületet, meg hasonlókat, ha nagyon érdekel a statisztika. Körülbelül olyan 2-3 év munka van előtted ezzel kapcsolatban.
2014. júl. 11. 00:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/41 anonim ***** válasza:

Étkezési alapok:

- Sovány hús fogyasztása nagy mennyiségben

- Szénhidrát fogyasztás minimalizálása

- Vitaminok, ásványi anyagok és rost anyagok bevitele

- Edzések utáni tápanyag pótlása

- Többszörösen telítettlen zsír fogyasztása

- Napi minimum 5-szöri étkezés kis adagokkal

- Szar minőségű szénhidrát és zsír fogyasztása tilos!

- Számold ki a kalória igényedet és tartsd is be

- Minimum 2,5g fehérje / tskg

- Maximum 2,5g szénhidrát / tskg


Edzés alapok:

- Heti 4 nap futás MINIMUM 40 perc/alkalom (10 percnek semmi értelme)

- Futás (valószínűleg a testsúlyod és edzetlenséged miatt gyors séta) 120-140-es pulzustartományban történjen

- Maradék 3 nap súlyzós edzés kis súlyokkal sok ismétléssel inkább köredzés jelleggel


Eszközök:

- Futócipőt szerezz be

- Ízületvédő

- Edzés utáni turmix (tejsavó + gyors szénhidrát)

- L-karnitin

- És ha nagyon nem bírod édesség nélkül akkor étkezés helyettesítő

2014. júl. 11. 00:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/41 anonim ***** válasza:
100%
Ha képes vagy a kalóriát kiszámolni és étrendet összeállítani,akkor a szálkásító diétára keress rá.Ha meg nem,akkor a paleolit étrendet kezd el,és ezzel kapcsolatban olvasd el a könyvet.De amíg ezen a szinten vagy,fehér kenyér helyett tószt kenyér,addig nem lesz változás.A saláta előítélet is mutatja a tájékozatlanságot.Idióták tudnak huzamosabb ideig salátát enni.A zöldség párolva,vagy nyersen jó,és az sem ízetlen saláta,hanem brokkoli,karfiol,répa,paradicsom paprika.Amire rá kell állnod az a hús,zsír,zöldség.Ennyi.Ezektől lefogysz és egészséges leszel.A szénhidrátot meg elfelejted meg a tószt kenyeret is.100 kilóval meg ne futkározz,vegyél egy szobabiciklit.
2014. júl. 11. 00:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/41 anonim ***** válasza:

3. vagyok


További jó tanács, hogy írj fel mindent. Mikor mennyit mit ettél, mennyit futottál mennyi ideig, mennyi vizet ittál mikor hány kiló voltál stb...

2014. júl. 11. 00:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/41 anonim ***** válasza:
0%
Aki képes volt 20 évesen 100 kilóra meghízni lány létére az úgysem lesz elég erős hogy lefogyjon. Ha elég erős lenne nem ette volna meg a napi 3 tortát eddig.
2014. júl. 11. 06:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/41 anonim ***** válasza:
11%
Amugy 100 kilóval én nem futkároznék, kárt teszel a talajban. Vegyél valami megerősített szerkezetű bringagépet ami elbír ekkora terhelést, bár nem lesz könnyű ilyet találni.
2014. júl. 11. 06:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/41 anonim ***** válasza:
100%

3. vagyok

A Levin és hasonló iq fightereket pedig szard le...

2014. júl. 11. 06:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/41 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az úszás is nagyon jó, ha csak 10 percet tudsz futni, akkor csináld úgy, hogy 10 percet futsz, 5-öt sétálsz, de ezt ismételd minimum 4x, így többet ér. Ha meg annyira kifulladsz a 10 perctől, hogy nem megy tovább, akkor az elején fuss csak 5 percet és utána növeld hetente, vagy ahogy érzed. Sok sikert!
2014. júl. 11. 10:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/41 anonim ***** válasza:
63%

"Chipset, csokit, tésztát, max egy héten egyszer eszek."


Egyszer se egyél, és nem azért, mert nem férhetne bele még egy diétába is, de pszichológiailag káros, megmaradsz annál a régi szokásnál, hogy ezek számodra való élelmiszerek, illetve élvezeti cikkek. Sosem fogy le az, aki nem tud változtatni gyökeresen az étkezési szokásain, saját környezetemből ezt világosan látom! Én 96,5 kilóról fogytam le 72-re ( férfi vagyok ), majd kezdtem el gyúrni. Első volt, hogy lesz_rtam, mit szerettem korábban, és mit nem! Már gyerekként is gyűlöltem a tejet, undorodtam tőle, és így voltam mással is, pl. a tojással vagy a túróval. Mit csináltam?: leültem egy zsírszagény túróval, meg egy pohár tejjel az asztalhoz, és kezdetben egy zsírszegény joghurttal keverve, de elfogyasztottam. Egyre kevesebb joghurtot tettem a túróhoz, végül semmit, nyeltem magában a zsírszegény túrót. Ez az alap, a VÁLTOZTATNI-TUDÁS. Ha maradnak a régi szokások, nem fogsz jutni semmire, csak ezt nem bírják az emberek felfogni, illetve változtatni rajtuk; az ilyenek nem is fogynak le.


Ha már eljutottál odáig, hogy hajlandó vagy változtatni, tenni a jó alakért, akkor jön az a lépés, hogy figyelni az étkezésekre, és keresni valami klassz, intenzív, nehéz edzést! Minden fogyós, illetve testzsírszázalék-csökkentő kajálás alapja a magas fehérje- és alacsonyabb szénhidrát- és zsír-bevitel. Ha ezt betartod, fogyni fogsz, mindegy, hogy Atkins vagy bármi más diéta. De a hangsúly ne a fogyáson legyen -ez is egy nagy hiba, amit a kezdők elkövetnek!-, hanem a testzsírszázalék csökkentésén. Szinte mindegy ugyanis, hány kiló vagy, ha alacsony a testzsírszázalékod, mert az izomtól nem nézel ki sz_rul!


Őszintén szólva nem hiszek benne, hogy tudsz változtatni, mert ez NAGYON RITKA, kivételes dolog, a legtöbb dagi ember képtelen a szokásait megváltoztatni, pláne úgy, hogy az kezdetben biztosan kényelmetlen, fájdalmas, de mégis írtam neked, és mondom, hogy én is voltam dagi. Nem igaz, hogy az emberektől nem kapsz segítséget, hogy mások húznak le, és miattuk vagy kövér! Benned van a hiba, amin változtatni kéne, te nem élsz normális életet, te vagy a hibás! ( Nekem ezt is fel kellett fognom, mielőtt elkezdtem diétázni. Könnyű másokra kenni egy csomó mindent. )

2014. júl. 11. 10:15
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!