Így mennyi idő alatt jönnék bele a wing chunba?
ezzel amit ma itthon tanítanak vincsun néven?
soha!
mert úgyis beleunsz pár év alatt, vagy ha van eszed, még előbb is.
járhatsz te évekig oda, szinte semmit sem tudnál mutatni az utcán.
egy keményebb parasztgyerek leverne, mint a cölöpöt tavasszal!
nincsen sparring az ilyen edzéseken,éles küzdelem védőfelszerelésben,kesztyű fogvédő,ezért nem tudnád alkalmazni élesben,mert teljesen hiányozna a küzdelmi rutin és a stressz megszokása.
cseréld le heti 3 ökölvívó edzésre és akkor 1-2 év alatt használható képességekre tehetsz szert.
akkor erre kérdezz rá konkrétan,hogy minden edzésen van-e.
heti 2 edzésnél kellene ennyi,de az esélyeid egy ökölvívóval,vagy más küzdősport képviselőjével szemben így is minimálisak lesznek.
ezért javasoltam amit írtam,ha a hatékonyság is fontos neked,nem csak annyi a lényeg,hogy mozogj valamit heti 2x.
Az előzőeknek: ne a Máday féle Wing Tsunra gondoljatok. A Wing CHUN és a ,,Máday WT" két külön fogalom. Juhász Zoltánéknál van rendesen sparring, és jól oktatnak.
Kérdező: Heti két edzés kevés. Nagyon kevés. Minimum heti 3 kell egy stílusból, hogy aránylag normálisan haladj a tanulásával.
Az érne valamit,ha heti 2 wing chun mellé heti 3 ninjutsu edzést is párosítanék?
Vagy arra is gondoltam,hogy heti 3 ninjutsu,és 2 ju jitsu edzés.Csak gondolom ahhoz már évek kellenének,hogy utcán is tudjam használni,azt a tudást.
Figyelj kérdező! Tisztázom neked a dolgot! A kommentelők között páran összekeverték a Wing Chunt, amire te jársz és a parasztvakító wing tsunt! Ahova te jársz, az egy korrekt hely, van erősítés, nyújtás, támadás-technika, mozgáskoordináció, ja és persze sparring minden edzésen, legalábbis én úgy tudom! A probléma itt azzal van, hogy a heti két edzés valóban nagyon kevés! Az ideális heti három-négy edzés volna! Ha otthon gyakorolsz az nem rossz, de otthon vagy egy wing chun mesterrel kéne gyakorolnod vagy legalább egy olyannal, aki már jó pár éve űzi ezt a stílust, hiszen valakinek ki kell javítani a mozdulataidat! Ezen kívül hetente egyszer kéne kumitéznod valakivel, aki másik harcművészetet/küzdősportot képvisel! A legtökéletesebb egy Thai Boxoló vagy egy Judos lenne, mert ők bizonyítottan jó harcosok (az egyik az állóharcban, a másik pedig a földrevitelben és földharcban)! Heti két edzés azonban még így is nagyon ergya!
Ajánlanám én is a Boxot! Ökölvívói képességeidet gyorsan fejleszti, az ütéstechnikádat nagyon kifinomítaná, kézzel roppant erős lennél egy bizonyos idő után! Ezeken kívül kiépülne egy kiváló védelmi rendszered és elmozgásod is! Hidd el, megérné a Box!
Semmi képpen se a ninjutsu, meg az ehhez hasonló kamu baromságok, ahol állítólag egy nőt négy hónap alatt megtanítanak a tökéletes önvédelemre (na persze, jó vicc), meg azt hazudják, hogy náluk minden edzésen van randori, holott azt sem tudják mit jelent az a szó és még sorolhatnám! Persze ha valaki egy rossz szót is szól az ő legyőzhetetlen ninjutsujukra, akkor egyből megjelennek öten,mint a cigányok és megpróbálják leoltani az illetőt, de sajnos nem szokott nekik összejönni! Gondolom nem sokára itt lesznek, hogy megsavazzanak engem, téged pedig elkezdjenek térítgetni, hogy válaszd a sebezhetetlen ninjutsut, mert az "a túlélés harcművészete"! Ne hallgass rájuk, ezek ugyanolyan elvakult agymosott gyökerek, mint a krav magások!
Viszont láttam, hogy írtad, hogy még akár a jiu-jitsu is benne van a pakliban! Az is jó volna, de mivel nem írtad, hogy melyik jiu-jitsu, így nem tudok konkrétumokat mondani! Lényeg az, hogy a japán jiu-jitsut hazánkban többnyire jól oktatják, ott kapsz reális önvédelmi tudást, minden edzésen bunyóztok, állóharc + földharc oktatás, stb.! A másik a Brazil Jiu-Jitsu! Ez még jobb volna, az egyik legkivalóbb földrevitel/földharc repertoárt itt tanulnád meg! Az MMA mérkőzéseken ez az egyik leginkább domináns stílus! Szóval a Jiu-Jitsut ajánlom és a Boxot ajánlom a Wing Chun mellé!
#USBORNE
Heti
1 edzés: Hobbi
2 edzés: Szinten tartás
3 edzés: Fejlődés
Ha otthon gyakorolsz egyedül az is edzésnek számíthat.
De szerintem a legjobb az lenne, ha magát Juhász Zoltánt kérdeznéd meg, és akkor ő rád nézne és mondana valamit, aztán mondana pár hónap múlva meg aztán megint.
Mert leginkább rajtad múlik, senki máson, nem azon, hogy egy ilyen fórumon, ahol névtelenül és arctalanul bárki bármit hazudhat, meg bárki bármilyen szakértőnek feltüntetheti magát.
Szóval a hozzá állásod már most rossz. ha ezen változtatsz és nem az fog érdekelni, hogy egy csomó kamuember mit mond, akkor akár még meg is tanulhatod megvédeni magad. :)
Jó edzést és sok kitartást. De leginkább KELLJ FEL aGÉP ELŐL!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!