Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Évi 1X nem elég olajozni a...

Évi 1X nem elég olajozni a bicikliláncot? Szezon elején? AI azt ugatja hetente kéne, agyam eldobom.

Figyelt kérdés
márc. 13. 02:39
1 2 3
 1/27 AzImi válasza:
61%
Én csak akkor szoktam, ha már meglátok rajta egy kis rozsdát vagy ha hallom, hogy nyikorog. Szerintem ilyen 4-5 hónapig is kitart.
márc. 13. 03:42
 2/27 anonim ***** válasza:
61%
200 km után szoktam. Nekem az hetente van.
márc. 13. 07:24
 3/27 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ mennyit használod. És nem csak olajozni, hanem tisztítani is kell néha. Ha beolajozod a koszos, sáros láncot, attól nem lesz jobb.
márc. 13. 09:35
 4/27 anonim ***** válasza:
80%

Ha az AI-t kérdezed akkor nincs is mit eldobnod.

A láncot előbb tisztára kell varázsolni a benne lévő trutyitól. Legjobb leszerelni. Ha megvan, utána lehet olajozni, wiaszozni, kinek mi tetszik.

márc. 13. 09:42
 5/27 anonim ***** válasza:
100%

Nekem 250 km száraz időben, betonon járva.

Eső (már ha több, mint ködszitálás) után meg egyből. Ha sokat jár valaki poros földúton, főleg homokban, akkor megintcsak érdemes sűrűn tisztítani és olajozni. Meghálálja.

márc. 13. 09:53
 6/27 anonim ***** válasza:
Merugye minek a zárt láncvédő, na em a láncváltósokon, hanem az agyváltósokon. Még sokkal tovább bírná.
márc. 13. 12:42
 7/27 anonim ***** válasza:
61%

Hetente olajozom de megyek is 250-300 km-rt.

Ezek a spray-es olajok nagyon vékonyak könnyen kopik főleg ha mosod is a bringát.

márc. 13. 12:57
 8/27 anonim ***** válasza:
15%
30 év alatt egyszer sem olajoztam a bringám mégis tökéletesen megy. 30 éves hajtás minden eredeti rajta.
márc. 13. 14:19
 9/27 A kérdező kommentje:

Én napi 7 km-t használom csak, viszont 3 hetente 8 napot csak (mindig hétfőtől csütörtökig hazsnálom 2 hétig, és a 3. héten nem használom).

Nem is tudom akkor lehet rá kéne szokni a 200-250 km-enkénti olajozásra, előtte letörléssel. Mosni nem szoktam, legalábbis eddig nem volt rá szükség, csak aszfalton használom.

márc. 13. 23:19
 10/27 A kérdező kommentje:
Az számít valamit, hogy 4 évszakos olajat vettem rá? Mert nedves időben, illetve nyáron poros kánikulában is használom majd. A kommentek alapján olyat vettem, ami sokáig rajta marad.
márc. 13. 23:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!