Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Mit lehet csinálni ezzel a...

Mit lehet csinálni ezzel a kerékkel, hogy a V-féknek középre kerüljön?

Figyelt kérdés

Egy használt biciklit vettem, amiben számomra kókányoltnak tűnik a kerék.

Hajtott oldal: [link]

Másik oldal: [link]

Az az anya nekem nem odavalónak tűnik. Még nem tekertem le, hogy akkor hová pozícionálódik, de vélhetően pont ennyi kéne a V-fékeknek, hogy a kerék középen legyen.

nov. 4. 06:30
 1/9 A kérdező kommentje:

Rájöttem a hogy totális hülyeséget kérdeztem, mert rossz felé tolnám a kereket. Pont, hogy nem véletlenül van ott az a plusz anya.

Gyanús, hogy ez egy cserélt aszimmetrikus fűzésű kerék, ami helyén eredetileg szimmetrikus volt.....

nov. 4. 07:39
 2/9 Alex Fly ***** válasza:
Akkor középre centrírozod
nov. 4. 11:21
 3/9 A kérdező kommentje:
Én is erre gondoltam, de hajtás oldalon az az anya az gyári tartozéka a keréknek?
nov. 4. 20:05
 4/9 anonim ***** válasza:

Először a vázban legyen középen a kerék.

Aztán hozzáállítod a féket.

nov. 4. 21:36
 5/9 anonim ***** válasza:
Már, ha egyáltalán jól van felhegesztve az a V-fék tartó, nem csálén.
nov. 4. 23:58
 6/9 Alex Fly ***** válasza:
59%

Az, hogy az az anya jó helyen van-e ott, az a vázban derül ki. Az első lépés, hogy a kerékagyat középre hézagolod/beállítod a láncvonalat.

Amikor ez megvan, akkor középre centrírozod a kereket, hogy a felni is jó helyen legyen.

nov. 5. 05:27
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszi Alex! Ezt a kérékagy középre hézagolást pontosan hogyan kell elképzelni?
nov. 5. 10:34
 8/9 anonim ***** válasza:
Kell oda az anya, csak általában egy vékonyabb szokott lenni, amilyen a túloldalon is van. Igazából azt kellene látni, hogy helyezkedik el a kerék a vázban. A fék maga jól áll? Középen van? Kellene lenni egy-egy csavarnak a fékek oldalán, amivel a rugó feszességét állítod. Ezek feszítésével-lazításával tudsz állítani a fék helyzetén.
nov. 5. 10:53
 9/9 Alex Fly ***** válasza:
60%
@7: a tengelyen a kónuszok és az ellenanyák közötti távtartőkkal lehet variálni.
nov. 5. 11:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!