Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Kerékpár féktárcsában lévő...

Kerékpár féktárcsában lévő 8-as mivel, hogyan javítható otthon?

Figyelt kérdés
máj. 7. 21:05
 1/8 A kérdező kommentje:
90%-ban jó, egy ponton van picit behajolva
máj. 7. 21:32
 2/8 anonim ***** válasza:
31%
Ki lehet kapálni, de én nem kiserleteznék vele. Tökéletes már úgyse lesz. 3000 Ft egy Shimano féktárcsa.
máj. 7. 21:49
 3/8 anonim ***** válasza:
90%
Van erre speciális féktárcsa kiegyengető szerszám. Temu, Ali kb. 2000 Ft-os tétel. De ha csak nem egy XT/XTR vagy egyéb drága tárcsáról van szó, én is inkább újat vennék, mint szarakodnék a hajlítgatással.
máj. 7. 22:32
 4/8 anonim ***** válasza:
76%
Azt már semmivel nem hozod ki tökéletesre. Megérett a cserére.
máj. 8. 02:42
 5/8 anonim ***** válasza:
0%
Kalapáccsal.
máj. 8. 09:08
 6/8 anonim ***** válasza:
80%

Hú de sok negatív alak van itt :D

Vagy több mint 10 éves mechanikus tárcsafékem ami mindig eldeformálódik, minden évben 1-2 alkalommal kicsit megegyengetem és jó.

Vagy veszel egy egyengetőt

[link]

Vagy fogsz egy franciakulcsot/állítató kulcsot és megoldod azzal.

Én egy ilyennel szoktam csinálni:

[link]

Betekered a kulcs pofáit hogy teljesen rásimuljon a tárcsára, csak minimális játéka maradjon, és a tárcsára sugráriányban tartva megnyomod befelé vagy kifelé. Tedd az ujjaid a küllőkre és csak a hüvelyujjaddal nyomd a kulcsot. A kulcs végénél nyomva minimális erőkifejtés kell, meg fogod látni mennyire rugalmasak a tárcsák, hajlik nagyon könnyen. Épp ezért csak óvatosanállj neki, ne nyomj rajta nagyot, mert könnyen beleviszel plusz nyolcast.

Kalapácsot felejtsd el, azzal megnyújtod az anyagot és dobhatod is ki a tárcsát, mert azt már nem veszed ki belőle sehogy.

máj. 8. 11:25
 7/8 anonim ***** válasza:
85%
Ezek a szerszámok arra jók, hogy még nagyobb görbeséget vigyél bele, aztán vegyél egy tárcsát inkább. Fizettél 2,5x annyit, mint egyébként és lett egy felesleges szerszámod a polcon. A probléma alapvetően nem is a görbeség, hanem az, hogy anyagában megnyúlik a tárcsa a deformációtól. Erkölcsös esztergályos meg azért nem vállalja el, mert a vékonysága miatt alkalmatlan felszabályozásra.
máj. 8. 15:26
 8/8 anonim ***** válasza:
Kicsit még megrugdosod és feljavíthatod 10-esre is.
máj. 18. 21:07

Kapcsolódó kérdések:

Javítható a tárcsafék?

Olyan problémával találkoztam, hogy be lett húzva a fékkar úgy, hogy ki volt véve a kerék. Hogy lehet ezt megoldani?

Mennyire tompítható/javítható ez a működés teleszkópcserével? (rugósról hidraulikusra)

Rövidebb tengelytávú trekking bringámon túl gyors, érzékeny a kormányzás. (az elterjedt Alpina Eco, CTM Stark szerű geometria) Jelenleg a bikefit még nem teljesen jó, így extra súllyal is nehezedek a kormányra valamennyire. Mennyire tompítható/javítható ez a...

Hajtókaron a pedál helyének menete javítható?

Szorul, félre kap bele a pedál. Mi lenne a legegyszerűbb megoldás a menet javítására? Helicoil jó lehet?

Teleszkóp becsúszón lévő sérülés javítható?

Kb 8x8mm-es horzsolás van rajta, körömmel nagyon minimálisan érezni. Okozhat ez bármi gondot?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!