Kerékpár féktárcsában lévő 8-as mivel, hogyan javítható otthon?

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:Hú de sok negatív alak van itt :D
Vagy több mint 10 éves mechanikus tárcsafékem ami mindig eldeformálódik, minden évben 1-2 alkalommal kicsit megegyengetem és jó.
Vagy veszel egy egyengetőt
Vagy fogsz egy franciakulcsot/állítató kulcsot és megoldod azzal.
Én egy ilyennel szoktam csinálni:
Betekered a kulcs pofáit hogy teljesen rásimuljon a tárcsára, csak minimális játéka maradjon, és a tárcsára sugráriányban tartva megnyomod befelé vagy kifelé. Tedd az ujjaid a küllőkre és csak a hüvelyujjaddal nyomd a kulcsot. A kulcs végénél nyomva minimális erőkifejtés kell, meg fogod látni mennyire rugalmasak a tárcsák, hajlik nagyon könnyen. Épp ezért csak óvatosanállj neki, ne nyomj rajta nagyot, mert könnyen beleviszel plusz nyolcast.
Kalapácsot felejtsd el, azzal megnyújtod az anyagot és dobhatod is ki a tárcsát, mert azt már nem veszed ki belőle sehogy.

válasza:

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Olyan problémával találkoztam, hogy be lett húzva a fékkar úgy, hogy ki volt véve a kerék. Hogy lehet ezt megoldani?
Rövidebb tengelytávú trekking bringámon túl gyors, érzékeny a kormányzás. (az elterjedt Alpina Eco, CTM Stark szerű geometria) Jelenleg a bikefit még nem teljesen jó, így extra súllyal is nehezedek a kormányra valamennyire. Mennyire tompítható/javítható ez a...
Szorul, félre kap bele a pedál. Mi lenne a legegyszerűbb megoldás a menet javítására? Helicoil jó lehet?
Kiéghet az egyik LED?
Kb 8x8mm-es horzsolás van rajta, körömmel nagyon minimálisan érezni. Okozhat ez bármi gondot?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!