Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Hogyan állítsam be vagy mit...

Hogyan állítsam be vagy mit csináljak vele?

Figyelt kérdés

Adott egy 9 sebességes hátsó altus váltó ahol a 2es fokozatban kattog a lánc a fogaskerékkel találkozva ugyanis nagyon kevés a hely köztük(ránézésre az a különbség a többi fokozothoz képest).

Ha 2re váltok akkor reszelő hangot ad.

Készítettem képet is róla már amennyire lehetett.

[link]

máj. 11. 17:24
 1/9 A kérdező kommentje:
Éppen túra után vagyok azért poros.
máj. 11. 17:25
 2/9 anonim ***** válasza:
57%

Lánckerék az, nem fogaskerék.

Az első dolog a takarítás. Legyen letakarítva minden, a lánckerekek, lánc, váltó és legyen megkenve minden mozgó alkatrész, lánc, és váltó. A bowden szabad mozgását is ellenőrizd.

Sok esetben a váltó pontatlanságát a kosz okozza. Tapasztalatból mondom hogy sokszor elég a tisztítás és megjavul.

Ha nem lesz jó, akkor be kell állítani a váltót. Ennek legelső lépése a takarítás és kenés. Enélkül nem szabad nekiállni az állítgatásnak.

Váltóállításról van sok videó a outubeon magyarul is ezért ezt most nem írom le.

Ha a váltó felső - vezető - gorgóje van túl közel a lánckerékhez akkor az úgynevezett B csavaron kell állítani. Be kell tekerni kicsit hogy a váltót távolítsa el a lánckeréktől. Ez a csavar a váltó hátulján szokott lenni azon a részen ahol a váltó a váltótartó fülhöz csatlakozik.

www.youtube.com/results?search_query=ker%C3%A9kp%C3%..

máj. 11. 23:02
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszi szépen 🙂
máj. 12. 06:24
 4/9 anonim ***** válasza:

Na.a

1:kilenc sebességes a lánc?

2:nem váltasz keresztbe? =>he elöl a legnagyobbon van a lánc akkor hátul a harom legkisebb lánckerék használata az idealis.

Ha elöl a közepsőn van akkor hátul a 2legkisebb és 2legnagyobb lánckerék használata kerülendő.

És ha elöl a legkisebb lánckereket használod akkor a hátul lévő nagy lánc kerékből is 3at ideális használni.

máj. 14. 21:40
 5/9 A kérdező kommentje:

Ez elektromos kerékpár.

Sokat használom terepen is ott pedig kell sz 1 es 2 es

máj. 15. 11:23
 6/9 anonim ***** válasza:
Miaz hogy:1es 2es Bringa ez vagy autó?
máj. 15. 18:59
 7/9 anonim ***** válasza:
Most akkor sebességes, vagy fokozatos?
máj. 20. 05:08
 8/9 anonim ***** válasza:
Fogaskerék????
máj. 20. 05:09
 9/9 anonim ***** válasza:
Ilyen Altus váltó nem létezik. Inkább vidd el szerelőhöz, aki ért hozzá.
jún. 6. 07:32

Kapcsolódó kérdések:

Mit állítsak, mit csínáljak hogy a chrome böngészönél egyből a kezdő lapként a goggle kezdőlapja jöjjön be?

Most frissitették ezta szart gondolom. Most ha megnyitoma böngészőt akkor nincs középen kereső sáv, csak felül a cimsorban tudok keresni, de ha rákattintoka kezdőoldal megnyitása gombra, akkor bejöna régi verzió kereső oldala...

Vettem egy 10 000 ft-os bluetoothos fülhallgatót és egy ideig működött majd az egyik fülhallgató cucc negyon hslkan kezdett menni a másik működött...

Tudom hogy ennyi pénzért ne várjak sokat de azért egy évnél tovább kellene működnie, nem ? Köszi a segítédégeket!

Mit csináljak, hogy a MS Word ne állítsa át automatikusan felsorolásnak azt, ha...?

Ha elkezdem a sort, beírok egy ilyen hosszú kötőjelet (ami novellákban, regényeknél a párbeszédet jelöli), majd nyomok egy szóközt, akkor rögtön felsorolást csinál belőle. Ezt ki tudom kapcsolni valahogyan, vagy mit csináljak, hogy ne legyen ez?

Formálódni szeretnék, hogyan csináljam? Az edzéseket hogyan állítsam össze?

Az utóbbi 1-2 évben a mozgásszegény életmód és sok édességevés miatt feljött rám 3-4 kg, illetve eltűntek az izmaim. A célom, hogy a zsírt ledolgozzam magamról - izom, ha feljön, annak csak örülök. Tehát a tükör mérvadóbb, mint a mérleg magában. Elkezdtem...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!