Hogyan állítsam be vagy mit csináljak vele?
Adott egy 9 sebességes hátsó altus váltó ahol a 2es fokozatban kattog a lánc a fogaskerékkel találkozva ugyanis nagyon kevés a hely köztük(ránézésre az a különbség a többi fokozothoz képest).
Ha 2re váltok akkor reszelő hangot ad.
Készítettem képet is róla már amennyire lehetett.

válasza:Lánckerék az, nem fogaskerék.
Az első dolog a takarítás. Legyen letakarítva minden, a lánckerekek, lánc, váltó és legyen megkenve minden mozgó alkatrész, lánc, és váltó. A bowden szabad mozgását is ellenőrizd.
Sok esetben a váltó pontatlanságát a kosz okozza. Tapasztalatból mondom hogy sokszor elég a tisztítás és megjavul.
Ha nem lesz jó, akkor be kell állítani a váltót. Ennek legelső lépése a takarítás és kenés. Enélkül nem szabad nekiállni az állítgatásnak.
Váltóállításról van sok videó a outubeon magyarul is ezért ezt most nem írom le.
Ha a váltó felső - vezető - gorgóje van túl közel a lánckerékhez akkor az úgynevezett B csavaron kell állítani. Be kell tekerni kicsit hogy a váltót távolítsa el a lánckeréktől. Ez a csavar a váltó hátulján szokott lenni azon a részen ahol a váltó a váltótartó fülhöz csatlakozik.

válasza:Na.a
1:kilenc sebességes a lánc?
2:nem váltasz keresztbe? =>he elöl a legnagyobbon van a lánc akkor hátul a harom legkisebb lánckerék használata az idealis.
Ha elöl a közepsőn van akkor hátul a 2legkisebb és 2legnagyobb lánckerék használata kerülendő.
És ha elöl a legkisebb lánckereket használod akkor a hátul lévő nagy lánc kerékből is 3at ideális használni.
Ez elektromos kerékpár.
Sokat használom terepen is ott pedig kell sz 1 es 2 es

válasza:

válasza:

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Most frissitették ezta szart gondolom. Most ha megnyitoma böngészőt akkor nincs középen kereső sáv, csak felül a cimsorban tudok keresni, de ha rákattintoka kezdőoldal megnyitása gombra, akkor bejöna régi verzió kereső oldala...
Tudom hogy ennyi pénzért ne várjak sokat de azért egy évnél tovább kellene működnie, nem ? Köszi a segítédégeket!
Ha elkezdem a sort, beírok egy ilyen hosszú kötőjelet (ami novellákban, regényeknél a párbeszédet jelöli), majd nyomok egy szóközt, akkor rögtön felsorolást csinál belőle. Ezt ki tudom kapcsolni valahogyan, vagy mit csináljak, hogy ne legyen ez?
Az utóbbi 1-2 évben a mozgásszegény életmód és sok édességevés miatt feljött rám 3-4 kg, illetve eltűntek az izmaim. A célom, hogy a zsírt ledolgozzam magamról - izom, ha feljön, annak csak örülök. Tehát a tükör mérvadóbb, mint a mérleg magában. Elkezdtem...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!