Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Elektromos kerékpároknál...

Elektromos kerékpároknál miben számít az, hogy 36 V-os vagy 48 V-os a feszültség?

Figyelt kérdés
Ha tegyük fel 250 wattos a motor. A 48 Voltos feszültségnél, már nincs meg a kerékpáros élmény, mert nyomatékosabb?

aug. 5. 11:40
 1/2 anonim ***** válasza:
Ugyanannál a 250W-nál a nagyobb feszültség kisebb áramerősséget jelent, ami miatt kisebb a melegedés és jobb a hatásfok. Vagyis a 48V-os rendszernél a kerékpározás "érzése" ugyanaz, de jobb a hatótáv és tartósabb a rendszer, kevesebb a meghibásodás.
aug. 5. 13:29
 2/2 anonim ***** válasza:

250W-os rendszerek általában 36V-osak. Elég ez a feszültség is ahhoz a teljesítményhez.

Ahogy 1-es is írja: ugyanazt a teljesítményt kisebb árammal lehet elérni. Tehát ha a motorod 250W 36V akkor nagyobb áramot fog felvenni mint egy 250W 48V-os motor, de ugyanakkora teljesítményt - 250W - fog leadni. Kerékpározás során fogalmad sem lesz arról hogy 36V vagy 48V-ról történik-e a táplálása.

A kisebb teljesítményű motorok általában 36V-osak, a nagyobbakat (500W, 750W) gyártják 48 vagy 52V-os rendszerben annak érdekében hogy kisebb legyen az áramerősség, ezért vékonyabb vezetékek is elegendőek és kisebbek a veszteségek is.

Kerékpáros szempontból a teljesítmény és a nyomaték számít.

De egy nagyteljesítményű motorral szerelt kerékpáron is van többféle beállítás, ha nagyon akarsz tekerni és nem akarod hogy a motor sokat segíten, akkor lejjebb kell állítani a rásegítés mértékét.

aug. 5. 15:04

Kapcsolódó kérdések:

36V-os elektromos bicikli motorja 24V ráadott feszültség esetén hogy viselkedik?

Van egy elektromos biciklim, amit használtan vettem. Az előző tulaj cserélte egyszer az akkumulátorokat. Jelenleg két 12V-os akku van benne sorba kötve. Biztos is, hogy cserélve lett. A probléma az, hogy én nyilván nem látok bele, így mivel töltés után használható...

A bicózás mennyire alkalmas a mindennapok feszültségének a levezetésére?

Egy cruiserem van, azzal gondoltam, hogy tekerek munka után 5-10 km-ert. Feszült tempóban dolgozok és otthon sem tudok pihenni sokat mert a gyermeknevelés nem arról szól. Nem tudok leereszteni sehogy, így ez jutott az eszembe.

Hogyan kell bekötni egy egyenáramot szolgáltató dinamót, akkumulátorokat, és lámpákat a kerékpáromon?

-Mindenféle akku van hozzá -Úgy kéne bekötni, hogy menet közben egyszerre töltse az aksi(ka)t, és közben a lámpák az akkuról fogyasszanak. Megoldható ÍGY? Köszönöm a válaszokat.

Mit, mivel és hogyan kössek össze, hogy az akku töltődjön, de ugyanakkor a biciklilámpa ne kapjon túlfeszültséget?

Adott: -kerékpár -dinamó (EGYENÁRAMOT, a feszültség a tekerés függvényében változik - nullától tizenkét voltig) -NiMH akkuk, korlátlan mennyiségben -két lámpa, amiknek állandó feszültségre (3,6V;2,4V) van szüksége. (?) Van már tíz ilyen kérdés, abból kettő én...

A mai (bicikli) dinamók is tudnak ilyen teljesítményt?

Nemrég kaptam egy ismerősömtől egy régi dinamót, rá volt írva, hogy 6 V, 3 W. Ki is próbáltam, felszereltem a biciklimre, és rákötöttem a multimétert. 5 km/h-nál már 8 volt váltakozó feszültséget mutatott, pedig ilyen sebességgel szoktam sétálni. Tekerni legalább 20...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!