Szerintetek melyik ország nyeri a 2026-os VB-t?

válasza:

válasza:Nagyon nagy szurkolója vagyok a meglepetéscsapatoknak, de VB-n a 2010-es spanyol győzelem után most is úgy vagyok, hogy nem most fogunk olyan bajnokot avatni, aki eddig még nem volt korábban. Olaszország nem jutott ki, Uruguay-nak nincs realitása, úgyhogy maradt Brazília, Németország, Argentína, Franciaország, Anglia, és Spanyolország. Aztán a 48 csapatos formátum miatt még melléjük tehetünk pár csapatot kereterősség, meg forma alapján.
A végső győztest nehéz eltalálni, de az esélyeseket 3 csoportra osztanám. (azon belül a sorrend is kb ilyen nálam)
Fő esélyesek:
Franciaország: Brutál erős keret, mind játéktudásban, mind torna tapasztalatban, kb minden poszton lesz a padon is olyan játékosuk, akik bárhol beférnének a kezdőbe is, plusz a húzóembereik jó formában érkeznek. Klubszinten egy elveszített VB döntőből, és egy végső győztes ellen elveszített EB elődöntőből jönnek, szerintem ez plusz motiváció lesz. Nálam ők a favoritok.
Spanyolország: Hasonlóan erős keret, jó forma, most nyertek egy EB-t. Nálam nüanszok dönthetnek, ha valahol összekerülnek a Franciákkal. Szerintem nagy eséllyel a két csapat valamelyike lesz a végső bajnok.
Reálisan odaérhetnek:
Anglia: Erős keret, EB döntő, VB-n 8 között kaszálták őket a franciák, mindig ott vannak a végén, de valahogy mindig elfogy a végére a szufla. Nekik tényleg a médiajelenlét, meg a pszichológiai problémák lehetnek a legnagyobb ellenfél.
Brazília: Nevek alapján erős keret, aztán meglátjuk, hogy Ancelotti össze tudja-e rakni az egókat, plusz felépíteni azt a taktikát a brazil válogatottba, ami tud valamit kezdeni az európai gegen-pressinggel.
Argentína: Címvédőként pláne nem szabad leírni ezt a keretet, de nekik nem hiányzott az a 4 év, amennyivel idősebbek lettek, sem a bővített VB-ből adódó feszes meccsnaptár, meg +1 meccs.
Én itt húznék egy vonalat, szerintem ~90% esély van, hogy a fenti csapatok közül kerül ki a végső győztes.
Fekete lovak, akik boríthatják a bilit (kb ebben a sorrendben):
Portugália (erős keret, CR karrier beteljesülés, mittudomén), Németország (Lineker mondásán kívül túl sok érvet nem tudnék mellettük felhozni...).
Aztán itt húzzunk még egy vonalat, és tegyük be az álmodozásainkat, hogy a hollandok egyszer végig bírnak brusztolni egy tornát, a belga aranygeneráció az utolsó utáni VB-jén robbant egyet, vagy a Haaland-Odegaard tengely elég a norvégoknak 3+5 meccsre.
És ezután jön a kedvenc kategóriám, az ilyen 2022-ben elődöntőző Marokkó, meg túlteljesítő kiscsapatok, akik odaérhetnek a 8-ba, meg a 4-be, de a VB győzelem abszolút nem reális. Nekik igazi csemege lesz ez a 48 csapatos újítás, mivel a 3. helyen nem VB-szintű csapatok eshetnek be a legjobb 32 közé, szóval a 16 között bőven lesznek középcsapatok, vagy akár meglepi kiscsapatok. Kolumbia, Marokkó, Szenegál, Svájc, Törökország, Svédország, Uruguay, Horvátország (Usa, Japán, Mexikó, mittomén) 1-1 meccsen bárki ellen kellemetlen lehet, egy kedvező sorsolásnál simán megjelenhet közülük valaki akár a legjobb 4 között is. De végső győzelemre összesen 1% alatti esély. :)

válasza:Bízok Angliában mint európai csapat.
Aztán nyernek a Brazilok.

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:Attól, mert esélyesek a portugálok, még nem szimpatikusak;) Nekem a portugál aranygeneráció tetszett. Figo, Rui Costa, Pauleta, Nuno Gomes, Joao Pinto stb. Na ők világsztárokból álló csapat voltak. Vagy utána Deco, Quaresma, Petit, Carvaljo, Moutinho, Nani. Igazi korszakos zsenik.
Bocs, de nekem ez a hisztispics@ Cé Ronaldo nem jön be. Micsoda tehetségek játszottak régebben a portugál válogatottban, amíg meg nem jelent az önző Cr a sírásaival. Ez egy csapatjáték!
Most hogy ő kezd kimenni egyébként kezd megint szimpatikusabbá válni Portugália
Portugália, vagy Spanyolország?
Elvileg a tippoldalakon (AIt) kérdeztem, hogy a legtöbben a Spanyolokra és a Franciákra tippelnek.
Wn Portugáliának örülnék.

válasza:Franciaország számomra a top1 ha nézzük a keret erősségét, mélységét. Szinte minden posztra van olyan csere, aki másik válogatottban fix kezdő lehetne kis túlzással. Mbappé, Olise, Dembelé, Doué egészen brutális.
Spanyolok vannak nálam egy leheletnyivel utánuk. A kezdő bika itt is, viszont mélységben már elmaradnak.
Utánuk jönnek nálam: Anglina, Porutgália, Németország.
Dél Amerikai csapatok én úgy érzem most le fognak szerepelni, Brazíliától kifejezetten nagy égést váron Anchelottival

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Szerintem Brazília most már végre tényleg megfogja nyerni a végén Belgium vagy Portugália ellen!
Nyáron kiderül ki tippelt a legjobban.
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!