Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Csak én figyeltem fel erre a...

Csak én figyeltem fel erre a jelenségre? Abszolút rossz hatással van azonkra, akik változtatni szeretnének az eletmódjukon, és egészségesebb irányba terelni azt.

Figyelt kérdés
Úgy van találva az egész edzőkkel, táplálkozási tanácsadókkal, testépítőkkel, ami elíjeszti az embereket, és amellett, hogy nem tartható hosszutavon,amit elmondanak, sok esetben káros információk is ezek. Az ilyen leves, meg káposzta diétákat hagyjuk, mert az már olyan mélységekben van, hogy említést sem érdemel. De nézzünk pl, egy testépítőt, aki magabiztosan lenezi a levesdiétás hülyeséget, miközben ő se sokkal jobb. Felmesz a youtubre, es látod, hogy világbajnok testépítő szerint, nem szabad dinnyét enni, mert hizlal. 😩😅 Az átlag embernek meg szent, amit egy testépítő bajnok mond, mert az biztos úgy van, így le is mond arról, hogy ő valaha változtat az életmódján átlag akaraterővek, koxok nélkül. Vagy, ha felmesz a sárga oldalra, ott is olvashatsz olyanokat, hogy bizonyos etelektol, azonnal leall a fogyas, hiaba vagy te aznap 1500 kalorias deficitben, akkor is le fog állni a fogyás 😅
tegnapelőtt 21:17
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
26%

Én alapból úgy edzettem mindig, hogy szelektáltam az információkat. pl rohadtul nem érdekel mit mond egy profi testépitő mikor 3 műszakos munkarendben dolgozm, amig ő napi 2x is edz.

A másik mivel nem is akartam akkora lenni mint ők, alapból bukott ez a dolog.


Szerintem sokan rájönnek, hogy munka mellett nem lehet ezeket tartani, vagy aki tudja és kinéz valahogy annak a testépités a mindene a munka mellett és mást nem csinál (tanulás, maszek,stb).


Én eszek mindent, mert időm sincs a diétára figyelni max arra este 6 után mér nem eszek és probálok fehérje dús ételeket enni.

tegnapelőtt 21:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 A kérdező kommentje:
#1 Alapjaiban rossz neked is az elképzelésed az étkezésről. Nem kell a testépítésben való eredményességhez úgy enni, ahogyan ők, és ez az este 6 után nem evés mi a szar akar lenni? Össz kalóriabevitel számít, amit beviszek egy nap.
tegnapelőtt 21:40
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem azokkal a testépítőkkel van a baj, akik YouTube-ra vagy Instagramra tartalmat gyártanak abból, hogy ők milyen szigorú szabályok alapján folytatják a táplálkozásukat. A gond azokkal a naturál hobbistákkal van, akik ezt szentírásként fogják fel és a saját életükre is ki akarják terjeszteni azokat a szabályokat, amik szerint egy profi, kémiát használó, full time testépítő működik.
tegnapelőtt 21:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:

Ezért kell több irányból tájékozódni, meg értelmes helyekről és akkor máris kapsz egy reális képet. Aki 1-1 cikk után vakon követi a hülyeséget az úgyse vitte volna sokra. Akit érdekel a dolog az utána jár rendesen. Tévinformációk mindig voltak és mindig lesznek.


Amúgy melyik világbajnok testépítő mondta, hogy hizlal a dinnye, meg milyen kontextusban? Mutass egy linket.

tegnapelőtt 21:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:

Rossz forrásból tájékozódsz.

A diétával kapcsolatban nem csodadiéta gurukat kell keresni, hanem szakképzett dietetikust, aki személyre szabott, hosszútávon tartható étrendet javasol.

Edzés témában nem a testépítőket kell példaként tekinteni, hanem egy átlag emberekkel foglalkozó személyi edző segítségét kérni.

Ha már tanácsot kérsz az életmódváltáshoz, akkor hozzáértő, hiteles, képzett szakembereket keress!

tegnapelőtt 22:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
88%

Mikor fogják fel az emberek, hogy a testépítés nem az egészségről szól?


Gyakorlatilag te vagy a hülye, mikor azt hiszed, hogy ha formába akarsz jönni, testépítőket kell nézegetned. Embereket, akik a versenyre haldokolnak kb olyan gyengék és a kiszáradás szélén állnak épp, mikor színpadra lépnek.


Mintha anorexiásokról akarnál példát venni fogyáshoz.Szerintem abszolút nincs rosszul tálalva az egész. A legtöbb edzőterem reklámjaiban normális testzsírral megáldott, egészséges emberek vannak, a többi sportot is sportos emberekkel szokták demonstrálni, nem szobortestűekkel (pl futás, csapatsportok stb). Gyakorlatilag minden azt hirdeti, hogy menj, mozogj, érezd jól magad, legyél egészséges, lendületes, szabad és magabiztos.


Én inkább azt tartom fertőnek, hogy mennyire telibefossák emberek a makrókat. A dinnye szinte kizárólag cukor. Én értem, hogy deficit, azt is értem, hogy gyümölcs és vitamin és víz, hűha. De ez rohadtul nem elég egy normális életvitelhez. Az a szar tele van szénhidráttal. Eheted, senki sem mondta, hogy ne edd, csak nem versenydiétás videókat kellene nézni, hanem egy akármilyen sportoló életmódjáról szóló anyagot.


Ugyanúgy megfájdul a fejem ettől a szartól is, mint mikor emberek hisztiznek a bőrápoláson, mert valaki azt mondja nekik, hogy figyi, ha őszinték akarunk lenni, akkor fogod NORMÁLISAN csinálni, ha minden nap, minden évszakban használsz legalább 50 faktoros fényvédőt, ahányszor csak napfény ér, legyen az beltér vagy szabadtér és ha erős a napfény, még újra is kell kenned többször. Nem fogunk erről hazudni, mert ez a kib*szott tudomány. Nem muszáj így csinálni, de fontos, hogy tudd, hogy a maximális eredmény ezzel érhető el. És ha tudod, hogyan kell valamit profin csinálni, azt is tudod, hogy neked mennyi engedmény fér bele egy kevésbé ütős eredmény mellett kompromisszumot kötve.


A testépítők nem-fognak-hazudni arról, hogy valamit szabad, ha egyszer nem szabadna, AMENNYIBEN a néhány százalék testzsír a cél. Mi, szakemberek így működünk, elmondjuk az ideális megoldást és örülünk, ha valaki már csak a tizedét betartja vagy legalábbis tudja, hogy mihez kell közelíteni ahhoz, hogy elérjen valamit. Én sem fogom azt mondani az ügyfélnek, hogy figy, basszad fel kriptóra a családi vagyont, jó lesz az úgy is, aztán ha nem, akkor tartsd benn. NEM. Elmondjuk, hogy ez magas kockázatú befektetés. Elmondjuk, hogy ne tedd be minden megtakarításod olyan dolgokba, amiből nem tudod azonnal kivenni. Elmondjuk, ha van akár egy ezrelék különbség is két dolog között. Mert hiszünk abban, hogy szellemi fogyatékos nem csinál semmit a gyámja nélkül, egészséges aggyal élő ember pedig ha megkapja az összes szükséges információt a legszigorúbb formában, akkor fel tudja mérni magától, hogy ő miből akar engedni, mi mennyire fér neki bele. Ahogy a dinnye is.És ahogy nekem a sör a kockahas mellé. Mert kalóriát számolni meg felfogni azt, hogy hogyan működik a saját testem, azt talán én is tudok.

tegnap 05:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:

Nem hülyeségeken kell fennakadni, hanem megérteni a miérteket. Csak a legtöbb ember b*szik valamit értelmesen elsajátítani, ami a céljait szolgálja. Mert kész megoldást akar azonnal.


Ilyen nincs.


Ha akarsz valamit az életedben, azon dolgoznod kell úgy is, hogy valaki nem mondja meg lépésről lépésre látatlanban, hogy mit csinálj. Ha erre van szükséged, kifizeted azt a pár tíz vagy százezret és akkor még a fehérjeturmixot is a nyelved alá kanalazzák. De ha ezt nem akarod, akkor neked kell kiművelned magad az adott szakma problémáidra vonatkozó részéből. És ez időt, utánajárást és dolgok megértését igényli. Ez nem működik úgy, hogy f*szom se tudja, mit csinálok, de azt mondták ne egyek dinnyét. Ez úgy működik, hogy oké, milyen esetekben lehet releváns, hogy ne egyek dinnyét? Miből van a dinnye? Nem, nem dinnyéből. Főleg vízből. De abból meg kellene sokat innom, mert tudom, hogy a szervezetem működését alapvetően meghatározza hosszú távon, mert nem hiányoznak élettanból az alapvető ismereteim. De akkor mi lehet még benne? Nahát, az a valami, ami miatt a csokiból is vissza kellett vennem. HMMMM


Azért talán ott még nem tartunk, hogy annak az anyját, aki feltételezi, hogy azok, akik nézik, valahogy maguktól életben tudtak maradni, ergo nem kell arról a szintről kezdeni a történetet, hogy ha eszünk, akkor ✨ kakilunk ✨

tegnap 06:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:

#7

Mai rohanó világunkban, amikor minden tegnapelőttre kellett volna ráadásul erőfeszítések nélkül... Az embereknek sem ideje sem energiája nincs ezekhez. Vagy azt gondoljuk, hogy mindenki hihetetlenül szorgalmas és átlag feletti felfogással rendelkezik? 😐

tegnap 06:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:

#8

Nem, azt gondoljuk, hogy mindenkinek arra van ideje, amire szán és ami neki fontos.


Ez nem tojásrántotta, hogy 2 perc elég legyen rá és akkor még arra is felhívtad benne a figyelmet, hogy hogyan érdemes tálalni. Ez az emberi test teljes metabolikus működésének és biokémiájának zanzásítása. Ezt gyakorlatilag orvosok, dietetikusok, edzők éveken keresztül tanulják, mire kikristályosodik az, amit az átlagembernek elmondanak. És még így is hálásnak kellene lenni azért, hogy valaki 20-30 percben összefoglalja azt, amiről még így sem tudunk mindent úgy egyáltalán.


Lehet mutogatni a közoktatásra, hogy miért nem alapműveltség érteni a saját testedhez, cserébe miért vergődik mindenki az évszámokra, mikor műveltnek hiszi magát és akkor talán nem kellene felnőtt korban felzárkózni, de ez sajnos nem változtat a tényeken. Ez van, akinek fontos, az csinálja rendesen, akinek kevésbé, az csinál valamit, aztán vagy bejön vagy nem.

tegnap 06:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:

#9

Aha elvárható lenne hogy mindenki értsen mindenhez, de special kevés ilyen szuperembert ismerek. Az a jellemzőbb, hogy aki az élet némely területében kiemelkedő az máshol hiányt szenved. Persze van olyan is, aki úgy mindenben hoz egy vállalható szintet, de az igazából semmiben sem jó! :D Persze vannak kiemelkedő koponyák, akik 1-2 témában a legjobbak és más területekhez sem ostobák, de ugye nagyon nem ez lesz jellemző a magyar társadalom tömegére.

tegnap 06:35
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!