Egykezes bicepsz hajlításnál a tárcsák érintsék meg elöl a vállat? Meddig hajlítsuk a karunkat?

7 vagyok
A test mellett.Itt ugye egy bicepszedzésről beszélünk.Probáld ki hogy kinyújtott karokkal,leengedve tartasz egy rudat.Majd emeld meg a könyököd előre,szintén nyújtott karral.Mi fog történni?
A hátizmaid a hátsóvállad terhelés alá kerül.A hajlítás szöge változik azaz a bicepsz kevesebb terhelést fog kapni.Ezután elindítod felfelé,majd azt veszed észre hogy egy ponton átlendül a terhelés,majdhonynem egy vállnyomás poziciójába kerültél és nem is érzed a bicepszeidet.Tképpen pihenteted a felső ponton.Majd mikor lefele engeded ismét egyre jobban bekapcsolódig a mozgásba.
Minek edzed a vállaidat és a hátadat,ha bicepszet akarsz edzeni?
Valszinű hogy igy is lehet pldául nagyobb súlyokat megmozgatni.
De minek tennéd??
Jó kérdés ..
Egy a adalék a súlyemelésből.Valamikor a nyomás vállból egy versenyszám volt a lökés és a szakítás mellett.Remek gyakorlat.Csakhogy a súlyemelők a végén már odáig mentek hogy igazából nem is válból nyomtak.
Kitrükközték a nyomást a gravitáció,erőkar és a testükkel.Ha megnézel egy ilyen vállból nyomást abból az időből,amikor extrémül elment a gyakorlat, a sportoló szite alámenve durván homorítva,csalva lökte ki a súlyt.éshát a bírói dötésnél lehetetlen volt pontosan szabályokat hozni erre az emelésre.Pontozhatatlanná vált a gyakorlat,ráadásul sérülésveszélyessé az alsó hátra ható több száz kilók miatt.Ezért kivették mint versenyszámot.

"7 vagyok"
7 biztos nem vagy, mert az én vagyok. Nagyon ne add ki magad más nevében, mert jogilag aggályos.

9 # Nem volt szándékos elnéztem..
jav:5# vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!