Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Nem megy az edzés és hízok...

Nem megy az edzés és hízok is, mi lehet a baj?

Figyelt kérdés
Lassan fél éve járok edzőterembe, de még mindig nem bírom jobban a terhelést és még híztam is. Például amit 7 kilós súllyal kezdtem azt most is csak annyival bírom csinálni. Ha emelem a súlyt vagy az ismétlésszámot akkor annyira fájnak az izmaim, hogy szabályosan beleremeg az egész testem és nem bírom teljesíteni a gyakorlatot. Hetente 3-szor egy órát járok de annak is a végére hulla vagyok teljesen, több napot nem tudok bevállalni. A legrosszabb, hogy azóta 15 kilót híztam. Fogalmam sincs hogyan sikerült, hiszen azért próbálok normálisan enni de egyszerűen már abba is belefáradtam, minden ételt amit szeretek és tudom, hogy hízlal megvontam már magamtól és marhára hiányoznak. Igyekszem több fehérjét és kevesebb szénhidrátot és még kevesebb zsírt bevinni. Egyszerűen nem látok eredményt, így már azon gondolkoztam, hogy feladom és visszaállok arra a módszerre ami bevált, hogy szinte semmit nem eszek és akkor fogyok(pár éve ezzel sikerült leadnom 50 kilót). Szeretnék izmos lenni legalább egy nagyon picit, de egyszerűen nem megy csak szenvedek az egésztől. Márpedig huszonéves férfiként ezt várja el tőlem a környezetem és a társadalom is. Segítsetek kérlek mit csinálok rosszul vagy mi lehet a baj?

máj. 19. 20:51
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
11%
Kenyeret el kell hagyni. Ha tetszik, ha nem. Savanyú káposztával helyettesíteni a legjobb, az felgyorsítja az anyagcserét. Hús, savanyú káposzta, kis rizs. Amint elhagytad a szénhidrátod, a zsírból fog a szervezet nagyon durván harapni, plusz még edzel is és a fehérjét is viszed be a hússal. Ez a legjobb, amit mondhatnék, ha ez a cél.
máj. 19. 21:23
 2/12 anonim ***** válasza:
80%

A baj az hogy nincs varázsgömböm hogy kitaláljam.Irtál egy rakat rizsát ,de semmi konkrétat.Nem irtaf hány éves vagy,hány kiló vagy,nem irtod pontosan milyen program szerint,mit edzel,milyen gyakorlatokkal.Ne. irtaf mennyit, eszel és mit eszel.Nem irtad mit dolgozol(a napi calórafelhasználás kb saccolásához kellene),mennyit pihensz.Valójában egy nagy semmiből kéne kitalálni hogy mi a gond.

Amúgy is csak tippeket tudunk irni,de legalabb valamilyen úton el lehetne indulni,ha esetleg konkrétumokat is megosztalál,azonkívül,hogy hiztam 15 kilót és nem birok a terhelésen növlni és ugyanolyan nehéz a 7 kiló fél éve..

máj. 19. 22:31
 3/12 A kérdező kommentje:
22 éves 180 centi magas 95 kiló, irodai alkalmazott vagyok. Naponta egyszer maximum kétszer étkezem keveset(!) azt, hogy mit eszek nehéz lenne leírni, mivel alapvetően elég változatos az étrendem de ami állandó az a fehérjepor 2x30g kb. Kenyeret és pékárukat nem eszem, igyekszem minél több csirkemellet enni lehetőleg minél kevesebb zsiradékkal a rizst sajnos nem szeretem így azt nem tudok enni. Edzéshez sajnos abszolút nem értek így mindig azt csináltam amit éppen a régi haverom akivel jártam csinált de vegyesen próbáltam kardiót és felsőtestet is időnként lábedzéssel kiegészítve. Alkalmanként maximum 60 perc annál többet nem bírok, még az is sokszor necces. Szerintem amúgy nem is ezekkel van a gond, a családban kivétel nélkül mindenki túlsúlyos és én is nagyon hajlamos vagyok a hízásra bármit is egyek. 2-es válaszoló köszönöm a kedvességed és a támogatásod de szerintem nem ilyen stílusban kellene válaszolnod egy kétségbeesett embertársadhoz.
máj. 20. 07:37
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Én azt javasolnám, hogy legalább egy időre keress egy (jó!) személyi edzőt. Emellett legyen egy rendes étrended. Ekkor meg ekkor, ennyi és ennyi ezt és azt eszem. Az edző is segíthet ebben, neten is kereshetsz, vagy elmehetsz egy deietetikushoz.

Szerintem az a baj nálad, hogy nincs semmi rendszered, összevissza edzel és eszel. Koplalással lefogytál, de az MINDIG vissza is jön, ahogy nálad is elkezdett visszajönni. Ez azért ven, mert nem alakítottál ki egy rendes rendszert, életmódot, étkezésben és sportban is.

Ez hiányzik nálad. ez a gond.

Mondom ezt úgy, hogy 50 kilót fogytam 40 és 42 éves korom között, és 10 éve tartom is.

máj. 20. 11:51
 5/12 A kérdező kommentje:
Nem igazán vagyok abban az élethelyzetben, hogy bármilyen rendszerességet is vigyek a napjaimba, nekem nincs energiám tervezgetni meg ennyire betartani mindent. Nem vagyok hajlandó a "kaja rabja" lenni.
máj. 20. 15:43
 6/12 anonim ***** válasza:
81%
Hát, akkor viszont fogadd el, hogy nem nagyon fogsz jutni semmire. Ez van.
máj. 20. 16:17
 7/12 A kérdező kommentje:

Hát akkor ennyi volt. Köszönöm a konstruktív és nem konstruktív válaszokat. Befejeztem az edzést, azt hittem tudok valamit tenni az egészségem és a kinézetem ügyében anélkül, hogy az egész életemet ez tegye ki. Tévedtem...

Folytatom a koplalást azt tudom, hogy bevált.

máj. 20. 17:09
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem eszel olyat ami táplálna ezért nincs erőd a teremben. Szénhidrát, zsír és fehérje is kell. Nagy eséllyel ha ilyen erőtlen vagy a teremben akkor neked a kettő étkezés kevés. Számold ki a kalóriaszükségleted és számolj kalóriát legalább 5 napig. Meg fogod látni mi sok mi kevés

(Ha ehhez nem értesz akkor irj privit és segitek kiszamolni kcal, feherje, zsir, ch arányt).

Amíg csak keveset eszel addig nem lehet tudni hogy az kalódiában mi. Csak úgy hízhattál ha túl sokat eszel. Valószínűleg amit kevésnek hiszel az tele van üres kalóriával.

Figyelj a folyadékra is. Napi 3 liter legysn meg minimum.

Nem kell örök életedre számolgatni de az elején időt kell rászánni hogy megtanuld miből mennyi jó és elég neked. Enélkül tényleg nem megy.

A genetikai kifogást meg felejtsd el. 24 éves koromig mondtam magamnak. Mindenki 100 kilo feletti a családban. Pedig 165 centisek vsgyunk. Aztán kalóriát számoltam, hozzáadtam heti két edzést és jé lement 36 kg.

Ha rendesen kajálsz, van elég ch es megtanultad összeállítani a tányerjaidat a sajat ritmusodnak es szuksegletednek megfeleloen akkor lehet optimalizalni a sportot. Ha utana se fejlodsz akkor 2-3 alkalomra keress egy edzot aki megtanit a helyes kivitelezesben. Onnan meg tele a net edzestervvel.

Nem kell orokke szamolgatni. Szemre fogod tudni az adagod. Nálam pl ez azt jelenti hogy a korabbi adagjaimnak harmadat eszem es a fele tányéromat teletolom zöldséggel. Ez egy szokás amit tartasz effort nélkül. És még sok ilyet ki fogsz alakítani es onnan menni fog.

Ha meg nincs idod szamolgatni meg fozocskezni akkor rendelj. Ott lesz a kcaltarzalom. Mar egesz napi kaja is van teletalnal, sportfoodnal, vitalkonyhanal is ahol megadod mennyi kaloria a napi adag es csak azt kell megenni. Semmi mas dolgod nincs se fizessel se bevasarlassal. Az viszont dragabb. Valamit valamiert.

De az eleje tanulasi folyamat kell legysn vagy magadtol vagy dietetikussal. Enelkul tenyleh nem megy. Ha konnyu lenne nem lenne a fel oeszag dagi

máj. 20. 17:42
 9/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm 8-as. Igazából már nem is tudom miért írtam ki a kérdést, de az edzés nem nekem való. Nem szeretek kínlódni, erőlködni. Ennyi energiát én már nem tudok ebbe az egészbe belefektetni, álmaimban majd talán izmos leszek de én ezt befejeztem, túl gyenge vagyok mint testben mint fejben ahhoz, hogy legalább egy normális szintre felfejlődjek. Nem akarok olyan vonat után szaladni ami nem akar felvenni, tudni kell, mikor kell feladni. Mindig mindenki csak csesztetett ezzel, hogy menjek már el edzeni, mert borzalmasan nézek ki. Csak azért kezdtem el az egészet mert nem akartam állandóan ezt hallgatni mindenkitől. Hozzá vagyok már szokva a csalódáshoz, főleg ahhoz, hogy önmagamban csalódok.
máj. 20. 17:51
 10/12 anonim ***** válasza:
66%

2# es vagyok.Nyilván megint nem lesz ínyedre amit írni fogok,de nem baj.Nem lelki segélyszolgálat vagyok,hanem olyan aki rugdos egy kicsit,hátha kizökkensz.

22 éves vagy.Én 55.Most kezdted az edzést,én 46 évesen.

Az eltelt majdnem tiz évben 78 kilóról 110 kilóra nöttem.

Igy öreg vén fa$ létemre!Ami annyit tesz ki,hogy sem olyan tesztoszteron szintem sincs,mint egy 22 évesnek és az izületeim sem a régiek.

Nem nem vagyok beteg,csak a korral járó szokásos kopásaim vannak.

Közben két gyereket neveltem fel házat építettem meg dolgoztam is!

Erre te 22 évesen itt nyavajogsz hogy nem birod,meg minekis csinálni bármit is.

Hallod az elkövetkező 60-70 évedet nyavjgassal elhízottan,életuntan akaod eltölteni ,vagy képes vagy csinalni is magadért valamit?

Mert hogy én mondjuk ezeket mondtam volna 40-50 évesen az még oké.Azt mondták volna rá,hogyhát igazad van,hagyad má,mit akarsz te már 40 felett ?Jol elvagy ígyis,nem kell csinálni már semmit,lazulj inkább!

De neked 22 évesen ugyanezt csak egy idióta mondaná,hisz előtted az élet.Most fogod megalapozni a jövődet!

Nem a spotról szól ,de belefér és nem fogod megbánni majd később hogy valamit tettél az egészséged érdekében is!!

Az egy plusz pont hogy fél évig csináltad.Ez valamit azért elárul.Azt hogy képes vagy rá!

Ha megfogafod a tanácsunkat,akkor egy helyes,hozzaállással,rendszerrel látható eredményekre leszel képes!!

máj. 20. 18:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!