Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » 3 hónap edzés izommemóriával....

3 hónap edzés izommemóriával. (képek) Hogyan tovább ?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

17-18 év között edzettem egy évet.

Előtte, utána:

[link]

Majd egy évig abbahagytam sajnos, de elkezdtem megint 19 évesen 5-6 hónapig.

Előtte:

[link]

Utána:

[link]

Majd megint otthagytam az egészet 21 éves koromig, és sikerült felhíznom 120 kilóra.

3 hónapja:

[link]

Most pedig elkezdtem 3 hónapja megint edzeni és jelenleg így nézek ki:

[link]

96kg, 192cm

A következő kérdéseim lennének:

Ez az edzésmúlt mennyi effektív edzésnek felel meg ? Összesen 1 év 9 hónap, de mindig újra kellett kezdenem. Novice, intermediate, advanced ?

Mennyi a testzsír százalékom ?

Ha jövő szeptemberre szeretnék 12%-ra lemenni, de addig a legtöbb izmot építeni, akkor mi lenne a legjobb megközelítés ? Szálkásítsak most tovább még vagy mehet a tömegelés ?

Köszönöm a figyelmet.

nov. 4. 21:23
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Miért hagyod mindig abba? Ennek így nincs túl sok értelme, ha egyszer összehozol relatíve érdemleges izomzatot (kezdőhöz képest), majd a jövő évre meg 120 kilósra hízol... Mi értelme van így ennek? De most őszintén...

Másfél—két év edzést nyugodtan "bemondhatsz" bárhol, mert a képek alapján viszonylag jól -és könnyen izmosodsz, már amikor odateszed magad igazán. Alkatilag, genetikailag viszonylag könnyen és jól izmosodsz így ránézésre. Jó adottságaid vannak alapból.

A testzsírod arányát nehéz lenne meghatározni, mert sűrűn változik :D Egyszer 16—18 körül vagy, utána meg már 24—25.

Egyelőre ""tömegelj"", mert zsír az van jelenleg, de az izom meg még nagyon kevés. Voltál már a jelenleginél jobb arányban is a korábbi években.

De nagy valószínűséggel megint félbe fogod hagyni a dolgot, így nem látom túl sok értelmét annak, hogy megint belekezdj egy olyan dologba, amit aztán ismét abba fogsz hagyni. Felesleges hercehurca...

nov. 4. 22:00
 2/10 A kérdező kommentje:

Az utolsó kép alapján kérdezem a testzsírt. Szerintem félreérthetted, most már 96kg vagyok nem 120. Onnan indultam 3 hónapja.

Itt van még 2 kép ahol látszik a lábam is:

[link]

Még annyit kérdeznék, hogy nekem genetikailag rövid a kulccsontom ? Szűk a vállam a képek alapján?

nov. 5. 06:47
 3/10 anonim ***** válasza:

Az utolsó képen viszont egész jól állsz edzettség terén... Van érdemi izomtömeged, a zsír pedig ott egész kevésnek tűnik látszatra arányaiban. Az utolsó képre megkockáztatok egy 16—17% testzsír-arányt vélelmezni a látottak alapján, a magasságodat és a testtömegedet is hozzászámítva... Ez egész jónak mondható egyébként, ez már egy edzett fizikum.

Egyáltalán nem "rövid" a kulccsontod. Teljesen normális. Olyan, amilyennek lennie kell.

A vállad pedig egyáltalán nem keskeny. Igazából egész széles vállad van. Ez amiatt látszik kevésbé, mert a derekad viszont tényleg szélesebb az átlagosnál, és amikor éppen olyan időszakod van amikor hízol és nem edzel, akkor a növekvő hájtól mégjobban kiszélesedik, és íves formában kidomborodik kétoldalt. A derekadon lévő háj növekedése szélesebbé teszi a derekadat, és ettől a vállad pedig optikailag keskenyebbnek tűnik ilyenkor, pedig valójában, önmagában nem az, csak a megváltozott testarányok ezt a látszatot keltik. A túl széles derekad teszi optikailag "keskenyebbé" a válladat.

A derekad viszont tényleg szélesebb az átlagosnál. A széles derék egyébként genetikailag arra utal, hogy könnyen és gyorsan tud gyarapodni, hízni a tested. Ez lehet előny is, mert akinek széles a dereka, az nem csak zsírban tud könnyen hízni, de izmot is könnyen, gyorsan, és eredményesen tud építeni a teste. A te tested növekedésre, hízásra, gyarapodásra lett "kitalálva", ilyen az alap természete, ebben lesz a legideálisabb.

nov. 5. 09:49
 4/10 A kérdező kommentje:

Értem. Köszönöm a választ.

Még egy olyan kérdésem lenne, hogy 18 évesen szintúgy 96kg voltam és 1-2cm-rel alacsonyabb (az első képen amin csatoltam), de ugye jelenleg és ugyanennyi a súllyom.

Mennyi izmot sikerült azóta felszednem ?

Itt van az utolsó póz referenciának:

[link]

nov. 5. 10:44
 5/10 anonim ***** válasza:

A hátadon nem látok túl nagy változást, az már korábban is nagyon jó volt... 18 évesen azért sokkal "durvább" hatást keltett, már túlzottan is, túl soknak érződött egy olyan drasztikus hátizom egy 18 éves "gyereken". Most már jobb az összhatás így, kicsivel idősebben. Szóval hátizom terén túl nagy eltérés nincs, mert az már fiatalabb korodban is brutális volt.

A karod az sokat fejlődött azóta, legalább kétszeres izomtömeg lett rajta így látszatra a korábbihoz képest.

Most megint kisebb lett a derekad, szembetűnőbben látszanak rajtad az izmok.

Annak idején, a 120 kilónál viszont akkora lett a derekad a rengeteg hájtól, hogy teljesen felborította az összképet, és a hatalmas derekad vonzotta magára a tekintetet, minden mást háttérbe szorítva.

nov. 5. 11:09
 6/10 anonim ***** válasza:
Amikor edzel és később abbahagyod az nem más mint a kitűzött cél amit el akarsz érni és az eredmény hiánya ami miatt abbahagyod és megszűnik a motiváció. Így leszel 40-50 éves korodra egy elhízott vagy aputestű átlag ember. Ha a mozgás számodra életmód lesz és felfogod, hogy használni kell nem csak nyárig a csajok számára stb hanem addig amíg a mozgás szervek mint ahogy a nevében benne van mozgásra lettek teremtve még képesek a funkciójukat betölteni addig mozgatni kell. Ez az egyetlen módja annak, hogy erős, kellően izmos és egészséges legyen a test amibe beletartoznak a kötőszövetek, ízületes, emésztőrendszer, szív és érrendszer valamint a lélek is, hiszen épp testben épp lélek. Mozgás nem egy elhatározás hanem alapvető dolog. Ha abbahagyod megbetegszik....
nov. 5. 13:51
 7/10 anonim ***** válasza:

Testzsírszázalékot ránézésből esetleg csak tippelni lehet.

15-20% között van ránézésre.

Folyamatos újrakezdő vagy.

Mehet a minimális kalória többlet. "Tömegelés"

nov. 5. 16:34
 8/10 anonim ***** válasza:

Egy dolog amire érdemes lenne figyelmet fordítani.

Pelvic tilt, keress rá.

Nagyon látszik, és hosszú távon qrva szar lesz, egyik oldalra terhelés, izom szimmetria kuka, ízületek is megsínylik. De főleg alsó háti fájdalom 99%

nov. 6. 12:39
 9/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Nem az egészség miatt edzek, hanem hogy minél több izmom legyen. Az egészség csak egy pozitív velejáró számomra.

Tömegelés alatt azt értem, hogy havi 1.5-2kg felszedek amíg kb 110kg leszek, utána megint lefogyok addig amíg 12% nem leszek.

Tudom, hogy van pelvic tilt-em már évek óta + az az egyik oldara mindig meg vagyok dőlve de nem tudom, hogy hogyan kellene kezelni.

És nem, nem fogom megint abbahagyni.

nov. 6. 16:41
 10/10 kyro7007 válasza:
Testzsírod szerintem 16-18%, tömegelés nyugodtan mehet, ha lehet tisztán tömegelj. Szerintem jövő szeptemberben nemkéne még szállkásítanod, hanem majd 2 év múlva tavasszal, mivel télen senki se lát, és még mehet fel a tömeg. Pelvic tilt ellen próbáld meg lenyújtani a csipőizmokat amik esetleg túl merevek,hasad,alsóhátad, farizmodat erősítsed meg, ezektől javulhat, de inkább gyógytornász lenne a megoldás
nov. 6. 23:20

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!