Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Otthoni gyúráshoz ajánlanátok...

Otthoni gyúráshoz ajánlanátok edzéstervet, videókat? 27/N

Figyelt kérdés

Nem megyek edzőterembe, mert az egyik családtagunknak (aki velünk szemben lakik) egy egész szobányi edzőkomplexuma van. Tőle nem vennék leckéket, szerintem nem ért hozzá, a táplálkozása napi szinten húst takar. És állítja, hogy ez egészséges. Meg fogyózik, de a bacon az kell. Alapvetően nem fogyás a célom, hanem izomépítés. Szoktam edzeni, de ez csak szintentartó jellegű, azonos súlyokkal dolgozom, ezért nem izmosodom. Ezen szeretnék változtatni.

Szerintetek érdemes 1-2 edzés erejéig igénybe venni egy személyi edző szolgáltatasát? Nem szeretném szétcseszni magam, egy-egy mozdulatsornál jó lenne, ha tudnám, mi szabályos, és mi nem. Mint például a guggolás. Láttam videókat ezekről, de egyik így mutatja, másik úgy. Hiteles forrású linkeket is megköszönnék, illetve bármilyen tanácsot szívesen fogadok.:)

Fehérjepor szükséges?

febr. 7. 12:50
 1/8 anonim ***** válasza:
28%

Elég maszkulin vagy.

Azt írod, nő vagy, de mintha pasi lennél, úgy fogalmazol, olyanok a céljaid.

Ne videózz, élőben tanuld meg a tutit!

Ha meg más gondjaid vannak, ami a testi felépítésed befolyásolja, akkor meg azzal külön foglalkozz, ne "gyúrj" mellé.

febr. 7. 13:02
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

"ajánlanátok edzéstervet"

www.youtube.com/watch?v=3yKaJrgKx90

"egész szobányi edzőkomplexuma van"

Ez mit jelent? Milyen gépei vannak? Milyen rúdja? Mennyi súlytárcsája?

Ajánlhatjuk a hack guggolót vagy a pendulumot, ha csak lábtolója van. Ajánlhatjuk a felhúzást, ha csak 60 kiló tárcsája van.

"táplálkozása napi szinten húst takar"

Miért ne ehetne naponta húst?

"fogyózik, de a bacon az kell"

Ha tudja integrálni a kalóriakaretébe, miért ne ehetne bacont?

"érdemes 1-2 edzés erejéig igénybe venni egy személyi edző szolgáltatasát"

Neked igen, de odaviszed a személyi edzőt a szomszéd rokon szobájába? Vagy online coachra gondolsz? Csak mert edzéstechnikát kezdőként nem fogsz hatékonyan megtanulni online coaching által.

"például a guggolás"

Nem lehet megtanulni jól guggolni 1-2 alkalom alatt, de tessék:

www.youtube.com/watch?v=UuXLsOuf1Rs

"Fehérjepor szükséges"

Ha rendszeresen nem jön össze szilárd ételből az 1.5-1.8 g/tskg minimum fehérjebevitel, akkor igen, de először tanuld/tapasztald meg a konzisztens sporttáplálkozás alapjait.

febr. 7. 13:18
 3/8 A kérdező kommentje:

Egyes, te aztán sokat segítettél. Elég suta lehetsz.

Kettes, van neki lábemelője, kajak vagy kenu húzója, futópad, többféle tárcsa, trx, meg még láttam nála ezt-azt, nem is tudom mik. Apró eszközök szintén.

Napi szinten hús? Nem egészséges, és kész.

Ehet a

bacont, de ő egy héten 2x is eszik. Szintén nem egészséges.

Ilyen guggolásos videókat láttam már, de melyik a jó?

Inkább olyan videókat keresek, ahol mutatják is a mozgásformát, nemcsak beszélnek róla. Elmennék edzőterembe az elején. De ezen csak gondolkoztam, nem biztos, hogy akarok.

febr. 7. 13:55
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

"van neki lábemelője"

Az mi?

"kajak vagy kenu húzója, futópad"

Ezek kardiógépek, izomépítéshez nincs közük.

"többféle tárcsa"

Mi az, hogy többféle? Elég egyféle, ha abból van elég a hosszútávú progresszióhoz.

"trx"

Gyógytornára jó, izomépítésre nem.

"még láttam nála ezt-azt"

Ez nem túl informatív.

"Apró eszközök"

Mik?

"Napi szinten hús? Nem egészséges"

hazipatika.com?

"guggolásos videókat láttam már, de melyik a jó?"

Amelyiket linkeltem.

"Elmennék edzőterembe"

Menj, és tanulj/tapasztalj, mert a szomszédod szobája és a jelenlegi tudásod alkalmatlan izomépítésre.

febr. 7. 14:07
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

egész szobányi edző komplexum 😂😂

az ja 😆

febr. 7. 14:13
 6/8 A kérdező kommentje:

Ezek:

[link]

[link]

[link]

[link]

Ezen kívűl van még neki boxzsák is. Tárcsák közül többféle súly, de nem tudom hány kg.

Nem bodybilder a célom. Feszes feneket akarok, és izmosodni. Mint egy úszónőnek a karja.

febr. 7. 14:18
 7/8 anonim ***** válasza:
Szerintem érdemes volna pár alkalommal személyi edzővel kezdened az edzést, és egy jó étrendet is összeraknid. Azután mehetnél edzeni a szomszédodba, ha vannak megfelelő eszközei. Leírásod szerint sokféle eszköze van.
febr. 7. 14:33
 8/8 anonim ***** válasza:
62%

"van még neki boxzsák"

Nincs köze az izomépítéshez.

"többféle súly, de nem tudom hány kg"

Járj konditerembe!

"Nem bodybilder a célom. Feszes feneket akarok, és izmosodni"

Ez bodybuilder cél. Az izmosodáshoz progresszív súlyzós edzés kell, nem futópadozás vagy zsákolás.

"Mint egy úszónőnek a karja"

Akkor járj úszni!

febr. 7. 16:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!