1 izomra elég 1 héten 1x edzeni? Kinek mi vált be?

válasza:Valaki heti 1 edzéssel végzi el az adott izomcsoport fejlődéséhez szükséges munkasorozatokat, valaki heti több edzéssel. Erőemelőknél nem ritka a heti 4 fekvenyomás, vagy a heti 4 guggolás se. Mintha heti 4 mellnapjuk lenne, és heti 3 lábnapjuk.
Egyéni preferenciától és programozástól függ minden.

válasza:

válasza:Attól függ mi a cél. Hobbyedzéshez elég egy, ha komolyabb testépítés a cél akkor a heti 2 nap kelleni fog.
Ez a sorozat meg ismétlés dolog sztem kicsit túl van tolva.

válasza:Lyle Mcdonaldnak van olyan alsó/ felső osztott edzésterve ami kezdőknél hatékony és minden héten le tudsz edzeni minden izmot kétszer anélkül hogy megszakadnál.
De ez is emberfüggő, van akinek ez túl sok és egy bro splittel ( izomcsoportonként heti egy edzéssel ) jobban fejlődik. Azt neked kell kitapasztalnod számodra melyik a hatékonyabb.

válasza:

válasza:Egyéni.
De általánosságban a heti 2x ajànlott.
Van aki heti többször edz. Ilyenkor az egyik edzés intenzitása nagyobb és a volumene kisebb, a masik edzésen az intenzitás a kisebb és a volumen nagyobb. Ezzekkel nem árt tisztában lenni.
Heti egyszeri edzés esetében az intenzitás és a volumen is elég magas egy edzésen belül. Ez annyira nem célszerű az emberek többségének.

válasza:További kérdések:
Pl: Fekvőtámasz 20-25 ismétlés Invertált evezés 15 ismétlés Tolódzkodás 15-20 ismétlés Húzódzkodás 8-10 ismétlés Ez így kiegyensúlyozott? És mi az oka?
Már 4 hónapja járok edzeni egyedül vezeték nélküli fülesem nincs és nagyon unalmas plussz jó lenne ha közbe valakivel tudnék beszélni
Ha ennyire értenek a témához?
Nem kezdő szinten. 5-10-20 év edzés után mindenkinek vannak gyengepontjai. Nem látni olyat akinek ne lenne. Ha kiemelt figyelmet fordítok rá évekig, az összkép jelentős mértékben akkor sem javul. Akkor ezek a gyengepontok a genetika szàmlàjàra írhatóak?
Szokás mondani szarból nem lehet várat építeni. Ez mennyire igaz a gyúrásra?
Félreértés ne essék, nagyon menő amikor tornászok meg street workoutosok mindenféle menő mutatványokat csinálnak, én is calisthenicssel kezdtem el edzeni, mégis utólag elgondolkodtam hkgy mekkora bullshit az a toposz hogy a súlyzós edzés az kevésbé funkcionális vagy...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!