Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » 1 izomra elég 1 héten 1x...

1 izomra elég 1 héten 1x edzeni? Kinek mi vált be?

Figyelt kérdés
pl egy héten mellre 12 sorozat kell azt jobb letudni 1 nap alatt vagy ugy pl h hetfon 8 sorozat szersan meg a maradék 4

szept. 2. 09:14
 1/8 anonim ***** válasza:
82%

Valaki heti 1 edzéssel végzi el az adott izomcsoport fejlődéséhez szükséges munkasorozatokat, valaki heti több edzéssel. Erőemelőknél nem ritka a heti 4 fekvenyomás, vagy a heti 4 guggolás se. Mintha heti 4 mellnapjuk lenne, és heti 3 lábnapjuk.

Egyéni preferenciától és programozástól függ minden.

szept. 2. 09:44
 2/8 anonim ***** válasza:
Azért minden csoportot át szoktam mozgatni plusz utána célirányosan
szept. 2. 12:32
 3/8 anonim ***** válasza:

Attól függ mi a cél. Hobbyedzéshez elég egy, ha komolyabb testépítés a cél akkor a heti 2 nap kelleni fog.

Ez a sorozat meg ismétlés dolog sztem kicsit túl van tolva.

szept. 2. 17:53
 4/8 A kérdező kommentje:
Nem komolyabb testépítés de azért izmot szeretnék felszedni
szept. 2. 21:33
 5/8 anonim ***** válasza:

Lyle Mcdonaldnak van olyan alsó/ felső osztott edzésterve ami kezdőknél hatékony és minden héten le tudsz edzeni minden izmot kétszer anélkül hogy megszakadnál.

[link]

[link]

De ez is emberfüggő, van akinek ez túl sok és egy bro splittel ( izomcsoportonként heti egy edzéssel ) jobban fejlődik. Azt neked kell kitapasztalnod számodra melyik a hatékonyabb.

szept. 2. 21:53
 6/8 anonim ***** válasza:
Hobby szinten heti egy edzéssel jobban fejlődtem, ha ezt nekem korábban mondta valaki körberöhögöm, de a személyes tapasztalat meggyőzött. Persze a 40 éves kor ebben jelentős, regeneráció messze nem olyan mint fiatalon.
szept. 3. 09:26
 7/8 anonim ***** válasza:

Egyéni.

De általánosságban a heti 2x ajànlott.

Van aki heti többször edz. Ilyenkor az egyik edzés intenzitása nagyobb és a volumene kisebb, a masik edzésen az intenzitás a kisebb és a volumen nagyobb. Ezzekkel nem árt tisztában lenni.

Heti egyszeri edzés esetében az intenzitás és a volumen is elég magas egy edzésen belül. Ez annyira nem célszerű az emberek többségének.

ma 07:18
 8/8 anonim ***** válasza:
En vagy 15 eve gyurok, mar mindent probaltam hosszabb ideig. Nekem a legjobban bevallt a 3 napos edzesterv. Heti 1x 1izom. Ha van idom akkor a 4.nap a "lemaradt izomcsoport" kap megegyet. De sztem itt is szamit a genetika hogy kinek mi valik be jobban. Illetve hogy miota eddz. Egy kezdonek lehet jobb a heti 2 mert nemtudja ugy leedzeni az adott izmot mint aki evek ota nyomja
ma 12:01

További kérdések:

Normális, hogy a saját testsúlyos húzógyakorlatokból kevesebb mint a tolókból?

Pl: Fekvőtámasz 20-25 ismétlés Invertált evezés 15 ismétlés Tolódzkodás 15-20 ismétlés Húzódzkodás 8-10 ismétlés Ez így kiegyensúlyozott? És mi az oka?

Valaki gymbro 17 ker home center 16/F?

Már 4 hónapja járok edzeni egyedül vezeték nélküli fülesem nincs és nagyon unalmas plussz jó lenne ha közbe valakivel tudnék beszélni

A gyakorlatban hogy lehet felhozni a lemaradtnak làtszó izomcsoportokat?

Nem kezdő szinten. 5-10-20 év edzés után mindenkinek vannak gyengepontjai. Nem látni olyat akinek ne lenne. Ha kiemelt figyelmet fordítok rá évekig, az összkép jelentős mértékben akkor sem javul. Akkor ezek a gyengepontok a genetika szàmlàjàra írhatóak?

Az izom tud javítani az alap testarányokon (csontváz) vagy max csak kihangsúlyozza azt?

Szokás mondani szarból nem lehet várat építeni. Ez mennyire igaz a gyúrásra?

Ki találta ki azt hogy a calisthenics az a természetes vagy funkcionális, a súlyok emelgetése pedig nem?

Félreértés ne essék, nagyon menő amikor tornászok meg street workoutosok mindenféle menő mutatványokat csinálnak, én is calisthenicssel kezdtem el edzeni, mégis utólag elgondolkodtam hkgy mekkora bullshit az a toposz hogy a súlyzós edzés az kevésbé funkcionális vagy...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!