Miért gondolják magukról a testépítők, hogy különbek a többi embernél?
A testépítők bizonyos szempontból jobbak. Gyorsabban futnak, többet képesek fölemelni, esztétikusabbak.
Nem testépítőnek, hanem sportolónak tartom magam. A sport örömet okoz, 13km futás után egész nap toppon vagyok. Örömet okoz, hogy segéthettem a néninek fölvinni a 2 csomag 6os pakk ásványvizet a legfelső szintre. Örömet okoz, hogy olyan dolgokra vagyok képes amit más nem tud. Kötelességemnek tartom, hogy sportoljak azokért akik szeretnének, de nem tehetik meg. Védve vagyok attól, hogy ha a munkánál nehezet kell emelnem félbetörjek, valamint attól, ha melóban dombnak fölfelé kell cipelnem terepen a szerelést. Hiszek a sportban.
De képzeld fel van osztva. A normális, ésszerű keretek között végzet testépítés sport, és mint ilyen, az egészséghez hozzájárul. Ezzel vitatkozni olyan, mint a cigi egészségtelensége kérdésén.
De igen, elég sok rák fajta életmóddal összefüggésbe hozható. Amelyik pedig nem vagy a balesetek, most erre mit mondjak...ezt a részét te sem gondolhattad komolyan. Csak már egyszerűen nem tudod, mit vágj hozzá még. Ennyi erővel: elmész Afrikába, elrabolnak a szomáliaiak, fejbelőnek, meghalsz kész. Ez majdnem ugyanolyan, mint egy baleset. Na de kérlek, magyarázd már el nekem, hogy a szürkemarha véreres hímtagjában gondoltad, hogy ez összefüggésbe hozható bármivel?? Ezek véletlen események, akik nem válogatnak senki között nem? Ennek komolyan annyi értelme volt hogy...nem is tudom mihez hasonlítani. Azért lő le a szomáli kalóz mert gyúrsz vagy nem gyúrsz? Vagy azért szenvedsz balesetet? Ez a hónap baromsága, komolyan mondom, köszönjük Emese.
És ha már itt tartunk: képzeld, amikor behoznak valakit a sürgősségire, sokkal nagyobb esélye van túlélni, ha fizikailag fitt, szóval megint egy pont a sportnak, közte a testépítésnek. Sokkal könnyebben túléli a traumát egy rátermettebb egyén, mint egy edzetlen gyenge, egy elhízott, vagy aki már más miatt amúgy is fél lábbal a koporsóban van. Sokkal jobban reagálnak általában az újraélesztésre is.
Ez most provokátor vagy egy frusztrált hülye, nem tudom.
A testépítés amúgy tényleg tele van egoista f4szokkal, erről bunny is beszélt. Ne gondolja senki, hogy az egészségért edzenek, meg hogy ne lihegjenek a lépcsőn. Egy igazi testépítő pont, hogy liheg a lépcsőn, mert nincs nagy kardióedzettsége egyiknek se.
Persze ettől még, mint sport nem kell lenézni. Csak tudni kell a helyén kezelni. Testépítők között is vannak normálisak, kövérek közt is vannak gyökerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!