Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Jövőhéttől kezdek?

Jövőhéttől kezdek?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Jövőhéttől kezdek el edzeni és lenne három fontos kérdésem amivel nem vagyok tisztában.

Jelenleg 15 éves vagyok 170cm, 58kg.

1. Kárt nem tenne bennem a táplálékkiegészítő ebben a korban? (feltételezem nem mivel ezekben az összetételében nem található olyan dolog de azért jobb ha biztosra tudom egy olyantól aki ért is hozzá)

2. Szükséges-e ebben a testsúlyban/magasságban tömegnövelőhöz jutnom? Sok ismerős akik kb 4-5 hónapja kondiznak aztmondják nekem tömegeznem kéne de hát nem tudom hogy jól-e mondják.

3. Ha tömegnövelőznöm kell akkor fontos egy tömegnövelő étrend, és egy tömegnövelő ebben az esetben Mass, vagy elég csak a Mass és akármi étrend?

Előre is köszönöm.

2014. máj. 15. 20:28
 1/3 anonim ***** válasza:

Tömegnövelő étrended legyen. Tápkieg akkor kell, ha nem tudod bevinni szilárdból a napi mennyiséget. De akkor sem cukorbomba mass legyen. Multivitamin az viszont fontos lenne.

Tömegnövelő étrend: napi 2-2,5g*testtömegkg fehérje kell és 5-6g*ttkg szénhidrát (ch).

Ezekből kellene leginkább összerakni:

fehérje: sovány húsok (csirke, pulyka, hal, marha), sovány túró, tojás, protein tápkieg.

ch: zabpehely, rizs, teljes kiőrlésű kenyér, teljes kiőrlésű tészta, sok zöldség.

zsír: omega3, lenmagolaj.

Azt kell megértened, hogy nem lesz az izmosabb, aki a napi bevitel egy részét tápkiegből viszi be, annál mint aki szilárd kajából be tudja vinni.

2014. máj. 15. 20:31
 2/3 anonim ***** válasza:
+ a cukorbombákkal kockáztatod egy esetleges cukorbetegség kialakulását.
2014. máj. 15. 20:42
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2014. máj. 15. 21:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!