Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » A kókuszzsírt miért preferálja...

A kókuszzsírt miért preferálja szinte az összes általam ismert testépítő?

Figyelt kérdés
Milyen tulajdonsága miatt jobb akármilyen olajnál/zsírnál?
2015. jún. 11. 22:40
 1/6 anonim ***** válasza:

Közepes láncú zsírsavakat (MCT) tartalmaz, ezek, felépítésük miatt kevésbe hajlamosak arra, hogy raktározódjanak, illetve maga a felhasználása is könnyebb, mint más zsírsavaké. Mindemellett a koleszterinszintnek is jót tesz. Mindazáltal, hogy telített zsírsavakat tartalmaz, kevésbé romlik hő hatására, mint az elterjedt, telítetlen zsírsavakban gazdag olajak.


Elvileg ezért.

2015. jún. 11. 22:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
Én pl nem preferálom én a méregdrága teflon és egyéb főzőedényeket preferálom, amikbe nem kell oolaj...
2015. jún. 12. 06:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:

Az első válaszoló jól írja, annyi kiegészítéssel, hogy a legnagyobb előnye az, hogy hő hatására nem keletkeznek transzzsírok (vagy csak nagyon minimális mennyiségben), ezért egészséges vele a sütés.


(2-esnek: némi zsiradék egyáltalán nem árt és az íze is jobb lesz az ételeknek.)

2015. jún. 12. 08:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:

Ezek szerint akkor a finomított étolaj sütéskor káros anyagokat szabadít fel?


Mi a helyzet a sertészsírral?

2015. jún. 12. 08:57
 5/6 anonim ***** válasza:

Igazából a telített zsírok is legalább annyira károaak mint a transzzsírok, persze egy bizonyos mennyiség felett.

3# ez már csak a szakácson múlik...

2015. jún. 12. 09:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:

A sertés zsír sem megy tönkre hő hatására, de annak sokkal előnytelenebb tulajdonságai vannak, nem véletlenül nem használjuk azt. Igen, a kókuszzsír drágább, de szerintem megéri az árát. Másrészt annyira azért nem drága. Ha sima állati zsírhoz, vagy napraforgó olajhoz viszonyítunk igen, de ha azt nézzük, hogy egy fél liter olívaolaj 1000 forintnál kezdődik, akkor nem. Viszont ha teflonba sütöd, akkor tényleg nem gáz egy kevés olaj, belefér.


Kókuszzsírt viszont szerintem még érdemes is használni zsírbevitelre. Jelenleg nem így csinálom, mert nem igazán van pénzem, de szeretném nyáron megemelni a zsírt, mert úgy se lesz étvágyam a dög melegben, már most érzem. 30g kókuszzsír (húshoz), 30g lenmagolaj na meg ehhez még simán jöhet valami energiaigény szerint: tökmagolaj, mogyoró, mandula, dió stb.

2015. jún. 12. 09:27
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!