Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Problémát okoz a vasbevitel...

Problémát okoz a vasbevitel ezen "mellékhatása"?

Figyelt kérdés

A multivitaminom vastartalmától a végtermék feketére színeződik. Ez gondot okozhat? Vagy ez is olyan veszélytelen dolog mint a B vitamintól való zöldes vizelet?

Előre is köszi!

2016. jún. 25. 12:54
 1/4 anonim ***** válasza:
50%
én nem vágom, de vasat fölösleges szedni, csak egyél napi fél kiló zöldséget, és kész. én nemrég voltam vérvételen, teljesen rendben van a vasam, pedig sosem szedtem rá semmit, és a székletemmel sincs semmi baj.
2016. jún. 25. 13:57
 2/4 A kérdező kommentje:
Magában a multiban van a vas is, tehát kivenni sajnos nem tudom. Legközelebb majd alacsonyabb vastartalmút fogok szedni és akkor nem lesz ilyen gond szerintem. Köszi a váaszt!
2016. jún. 25. 14:17
 3/4 anonim ***** válasza:
Nem gond egyáltalán.
2016. jún. 25. 15:57
 4/4 anonim ***** válasza:

Nem gond. Esetleg okozhat székrekedést. Az viszont gond. Megoldható, ha kelát formában szeded tovább a vasat.

A vas felszívódása mindenkinek más. Azért mert az 1. válaszolónak nem volt soha semmi baja attól még nem lehet azt mondani, hogy más se szedje. Nekem pl. állandó vashiányom volt, ha meg vasat szedtem akkor negyed adagtól is túl sok lett. Fura lenne, ha ezek után úton-útfélen azt hirdetném, hogy mindenki szedje a vasat, de csak negyedét az előírtnak. Nem egy gépsorról kerülünk le, tehát nem vagyunk egyformák. Nem mellékesen: az elszíneződés nem feltétlen mutatja, hogy elegendő mennyiségű vagy kevés vas van a szervezetedben, csak annyit, hogy szeded.

Ha már szeded a multivitamint kb. másfél hónapja akkor érdemes megnézetni a vas és a D vitamin szintet és a szerint tovább szedni/kiegészíteni/áttérni másra.

2016. jún. 27. 09:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!