Ti hogy vagytok a sóval?
Chris Ho mondta több videójában, hogy rossz a sok asztali só testépítés (meg amúgy is) szempontjából, mert megköti a vizet stb.
Jól tudom, hogy akkor tengeri vagy himalájai sót kéne fogyasztani, mert abban kálium van, nem nátrium?
A sok só nem jó. Mértékkel kell függetlenül attól, hogy testépítést gyakorolsz, vagy sem.
"Jól tudom, hogy akkor tengeri vagy himalájai sót kéne fogyasztani, mert abban kálium van, nem nátrium?"
- Erre inkább csak annyit mondanék, hogy felejtsd el...
Nátrium minden sóban van, de tény, hogy vannak olyan sók, amik ezzel-azzal ki vannak egészítve, pl. a Morton Lite-ja, ami tartalmaz káliumot is, ezáltal többet tehetsz az ételeidbe, mivel fele annyi a nátriumtartalma is, mint pl. az asztali sónak.
Egészségügyi szempontból 5g a napi ajánlott... az ~2g nátrium. Hát az egy baromság, az ételnek igenis legyen íze. 3-4g becsúszik, az bőven belefér az életbe, nem fogsz megpusztulni tőle, ami a lényeges az az, hogy legyen mellette bőségesen folyadék. A túl kevés só miatt ugyanúgy vizesedni fogsz, mint ha túl sokat vinnél be.
*szívmegállító
"A kivégzetteknek összesen három különböző szert juttatnak a szervezetébe: az elsőként beszúrt tiopentál-nátriumtól elalszanak, a pankurónium-bromid megbénítja az izmokat és a légzést, a kálium-klorid pedig a szívet állítja le."
is megkülönbözteted a Káliumot a kálium-kloridtól? Ennyi erővel riogathatnál a sóval is, mert a jlór egy mérgező gáz.
Én hónapok óta szedek elég nagy mennyiségben kalium-kloridot (szteroid mellékhatását ellsúlyozni), és semmi bajom. A tengeri só is tartalmaz káliumot. Ennek is utána tudsz
"bizonyos mennyiségben a C vitamin is halálos."
Tehát ha én előtted feloldok 10g aszkorbinsavat, és felhajtom, akkor utánam csinálod ugyanezt KCl-dal?
"megkülönbözteted a Káliumot a kálium-kloridtól? Ennyi erővel riogathatnál a sóval is, mert a jlór egy mérgező gáz."
Gondolom siettél és klórt akartál írni. A példád nem jó, mert a klórgáz kovalens, mígy a NaCl ionos vegyület. Nem így működik, ahogy gondolod. Nem különböztettem meg semmit, a káliumot, mint ELEMET csak ionos formában, kálium ionként tudja felvenni a szervezet. Nem maga a kálium az ördögtől való, vagy a nátrium, hanem az, ha nincsenek arányban. És mivel káliumos műtrágyát használnak mindenütt, ez az arány felborult. A bolti só pedig szintén (a jódozás miatt) KÁLIUM-jodiddal van tele. A jódmentesbe meg tömik a kcl-ot.
Mikor megláttam ezeket a sorokat, feladtam: :D
"Én hónapok óta szedek elég nagy mennyiségben kalium-kloridot (szteroid mellékhatását ellsúlyozni)"
Ha nem haragszol, nem tőled fogok elfogadni tanácsot az egészséges élethez.
Mennyire van túlragozva a téma? Hát kinek mennyire fontos az egészsége. Akinek nem az, az ne olvasson, ne agyaljon ilyeneken.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!