Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Ti hogy vagytok a sóval?

Ti hogy vagytok a sóval?

Figyelt kérdés

Chris Ho mondta több videójában, hogy rossz a sok asztali só testépítés (meg amúgy is) szempontjából, mert megköti a vizet stb.

Jól tudom, hogy akkor tengeri vagy himalájai sót kéne fogyasztani, mert abban kálium van, nem nátrium?

2016. jún. 25. 18:54
 1/9 anonim ***** válasza:

A sok só nem jó. Mértékkel kell függetlenül attól, hogy testépítést gyakorolsz, vagy sem.

"Jól tudom, hogy akkor tengeri vagy himalájai sót kéne fogyasztani, mert abban kálium van, nem nátrium?"

- Erre inkább csak annyit mondanék, hogy felejtsd el...

2016. jún. 25. 19:32
 2/9 anonim ***** válasza:

Nátrium minden sóban van, de tény, hogy vannak olyan sók, amik ezzel-azzal ki vannak egészítve, pl. a Morton Lite-ja, ami tartalmaz káliumot is, ezáltal többet tehetsz az ételeidbe, mivel fele annyi a nátriumtartalma is, mint pl. az asztali sónak.

Egészségügyi szempontból 5g a napi ajánlott... az ~2g nátrium. Hát az egy baromság, az ételnek igenis legyen íze. 3-4g becsúszik, az bőven belefér az életbe, nem fogsz megpusztulni tőle, ami a lényeges az az, hogy legyen mellette bőségesen folyadék. A túl kevés só miatt ugyanúgy vizesedni fogsz, mint ha túl sokat vinnél be.

2016. jún. 25. 19:38
 3/9 anonim ***** válasza:
Azt még hozzátenném, hogy tiszta konyhasót fogyasztani sokkal károsabb. A tengeri só az elsődleges káliumforrásunk, a kálium meg létfontosságú. Emellett fontos, hogy a só jódozott is legyen.
2016. jún. 25. 19:43
 4/9 anonim válasza:
Arra buzdítok mindenkit, hogy akinek valóban fontos az egészsége, az nézzen utána alaposan a dolgoknak. Ez a "só mizéria" egy átverés. A műtrágyázás miatt felborult a talaj Na-K egyensúlya. (Csak a K-ot pótolják) Ha BÁRMELYIK elem túlsúlyba kerül, annak súlyos következményei vannak. Senki se higgyen nekem, csak nézzétek meg, hogy a vérnyomáscsökkentők nagy része mely ioncsatornákat nyit meg, és szabadul meg tőlük? (Kálium) Az USA-ban alkalmazott szímegállító injekció mit tartalmaz? (Káliumot) De ne higgyetek el semmit, olvassatok utána. Ráadásul a patikákból eltűnt (nem kiadható) az egészségesebb tiszta NaCl. (Ami egyébként ugyanaz, mint a "kóser boltokban" kapható só)
2016. jún. 25. 20:27
 5/9 anonim válasza:

*szívmegállító

"A kivégzetteknek összesen három különböző szert juttatnak a szervezetébe: az elsőként beszúrt tiopentál-nátriumtól elalszanak, a pankurónium-bromid megbénítja az izmokat és a légzést, a kálium-klorid pedig a szívet állítja le."

[link]

2016. jún. 25. 20:30
 6/9 anonim ***** válasza:
4: vizonyos mennyiségben a C vitamin is halálos. Akkor most attól is félnünk kell? Egyébként nemtűnik fel, hogy Te
2016. jún. 25. 23:26
 7/9 anonim ***** válasza:

is megkülönbözteted a Káliumot a kálium-kloridtól? Ennyi erővel riogathatnál a sóval is, mert a jlór egy mérgező gáz.

Én hónapok óta szedek elég nagy mennyiségben kalium-kloridot (szteroid mellékhatását ellsúlyozni), és semmi bajom. A tengeri só is tartalmaz káliumot. Ennek is utána tudsz

2016. jún. 25. 23:29
 8/9 anonim ***** válasza:
Nem kell túlmisztifikálni, megsózod a kajádat úgy, hogy legyen kis íze, és kész. Ormótlan hülyeség így belemenni...
2016. jún. 26. 12:06
 9/9 anonim válasza:

"bizonyos mennyiségben a C vitamin is halálos."

Tehát ha én előtted feloldok 10g aszkorbinsavat, és felhajtom, akkor utánam csinálod ugyanezt KCl-dal?

"megkülönbözteted a Káliumot a kálium-kloridtól? Ennyi erővel riogathatnál a sóval is, mert a jlór egy mérgező gáz."

Gondolom siettél és klórt akartál írni. A példád nem jó, mert a klórgáz kovalens, mígy a NaCl ionos vegyület. Nem így működik, ahogy gondolod. Nem különböztettem meg semmit, a káliumot, mint ELEMET csak ionos formában, kálium ionként tudja felvenni a szervezet. Nem maga a kálium az ördögtől való, vagy a nátrium, hanem az, ha nincsenek arányban. És mivel káliumos műtrágyát használnak mindenütt, ez az arány felborult. A bolti só pedig szintén (a jódozás miatt) KÁLIUM-jodiddal van tele. A jódmentesbe meg tömik a kcl-ot.

Mikor megláttam ezeket a sorokat, feladtam: :D

"Én hónapok óta szedek elég nagy mennyiségben kalium-kloridot (szteroid mellékhatását ellsúlyozni)"

Ha nem haragszol, nem tőled fogok elfogadni tanácsot az egészséges élethez.

Mennyire van túlragozva a téma? Hát kinek mennyire fontos az egészsége. Akinek nem az, az ne olvasson, ne agyaljon ilyeneken.

2016. jún. 27. 18:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!