Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Hogyan lehetek formásabb, "jó...

Hogyan lehetek formásabb, "jó nő"?

Figyelt kérdés

Sziasztok 

17 éves, 170cm magas és 61-62kg-mos lány vagyok. Azért fordulok hozzátok, mert sajnos az eddigi próbálkozásaim eredménytelenek voltak. Korábban drasztikus (700-800kcal/nap) fogyókúrába kezdtem, aminek hatására 10kg-tól szabadultam meg, ám változást nem tapasztaltam arányaiban. Hiába volt vékony combom, karom, derekam, ha a zsírréteg továbbra is ott éktelenkedett a testemen. Egy hónap leforgása alatt (az elkeseredettség végett) mindent visszaszedtem.

Elkezdtem spinning edzésekre járni (egészségügyi gondok miatt az orvos még ezt a sportot elfogadhatónak találta), de valamilyen oknál fogva csak még több kiló szaladt fel rám, és sajnos nem izom. Valószínű a táplálkozásommal volt gond ekkor is.

Többek mondták, hogy a magasságom és a testsúlyom aránya megfelelő, ezért inkább foglalkozzak azzal, hogy a zsír helyett izmot növesszek. A célom már nem súlyban, hanem centiben értendő. Szeretnék úgy formás lenni, hogy egészségesen tartsam magam (autoimmun beteg vagyok és egyéb problémáim is vannak, több műtét áll még előttem). Elsődleges célom –hiúságból adódóan – az, hogy a tükör végre valami szépet mutasson.

Edzések kapcsán annyit szeretnék hozzáfűzni a dologhoz, hogy futni hosszú távon nem tudok és nem is igazán szabad, valamint pénzügyi okokból nem mindig megoldható, hogy kondibérletet vegyek.

Minden tanácsot szívesen fogadok, hogy hogyan álljak neki annak, hogy kicsit formásabb alakot varázsoljak magamnak. Az idő nem számít, de örülnék, ha fél éven belül látszana egy kis eredmény, hogy ne szegje kedvemet a dolog 

2016. júl. 1. 23:48
 1/4 anonim ***** válasza:
52%

nem olvastam el a leirást

súlyzós edzés, megfelelő edzésterv, jó végrehajtás, irányitott étkezés, sok alvás

2016. júl. 2. 00:24
 2/4 anonim ***** válasza:
Spinning edzés mennyibe kerül? Abból szerintem kijön a kondibérlet.
2016. júl. 2. 08:33
 3/4 A kérdező kommentje:
Ajándékba kaptam a bérletet anno :)
2016. júl. 2. 10:24
 4/4 anonim válasza:

Az index alapján "jó súlyban" vagyok, viszont akik rám néznek elkékülnek, hogy hogyan nézek ki. Igen, a súlyom megfelelő a magasságomhoz, viszont b..zhatom, ha nem arányosan oszlik el.

Még az út elején járok, valószínű, hogy ezért sem járok (még) kondiba. Én itthon edzek, beszereztem súlyzókat és egy fekpadot is. (Bár ez nem lett vna létszükséglet, de ismerőstől vettem, jó áron adta, úgyhogy...)

Persze nincs több olyan gépem,m int a kondiban, értem én ezalatt a váll/kargépet (?) és a lábgépet, de ha nagyonakarja az ember, megoldja otthon. Pl. guggolásoknál úgy oldom meg a terhelést, hogy egy hátitáskába belerakom a súlyokat és úgy guggolok. (:D)

Úgyhogy, ha tökmindegy milyen oknál fogva nem tudsz eljutni konditerembe, otthon ugyanúgy végre tudsz hajtani egy tök "jó" kis edzést.

(Én futni nem szoktam, max. a busz után. :D)

Nem okoskodni akarok, én csak a saját "helyzetemet" írtam le.

2016. júl. 2. 16:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!